Zvezda u Ligi šampiona

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Avg.2018, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda u Ligi šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se večeras u Ligu šampiona, pošto su gostima igrali nerešeno 2:2 sa Salcburgom u revanš utakmici baraža.

Crveno-beli su tako prvi put od osnivanja Lige šampiona u ovom formatu i osvajanja titule prvaka Evrope izborili plasman u najelitnije takmičenje.

U prvoj utakmici prošlog utorka >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u Beogradu bilo je nerešeno 0:0.

Salcburg je poveo pogotkom Munasa u 45. minutu, da bi posle samo tri minuta igre u nastavku isti igrač iz jedanaesterca povisio na 2:0. Strelc oba gola za Zvezdu bio je El Fardu Ben u 65. i 66. minutu.

Zvezda je bila loša u prvom poluvremenu, dok je Salcburg u tom delu imao mnogo šansi i čak 15 šuteva na gol. Često su šutirali iz daljine, ali je Milan Borjan bio prilično siguran.

Poslednji šut bio je gol Dabura, koji je ostao neometan pored direktnog čuvara Vujadina Savića i rutinski savladao Borjana.

Prethodno trener beogradskog kluba Vladan Milojević je već u 37. minutu izvršio izmenu, kada je Dušan Jovančić ušao umesto Veljka Simića.

Drugo poluvreme počelo je loše po beogradski tim, pošto je u 47. minutu Savić na ivici šesnaesterca oborio Hanesa Volfa, a sudija Čunejt Čakir pokazao je na belu tačku.

Minut kasnije siguran izvođač najstrože kazne bio je Dabur.

Delovalo je da crveno-beli nemaju rešenja kako da probiju odbranu Salcburga koji je u tim trenucimna imao potpunu kontrolu nad utakmicom.

Situacija se ipak u samo dva minuta u potpunosti promenila. Prvo je u 65. minutu posle centaršuta Miloša Degeneka sa desne strane Ben ostao sam na drugoj stativi i neometano savladao Cicana Stankovića.

Samo minut kasnije Zvezda je došla do izjednačenja i praktično rešila pitanje plasmana u Ligu šampiona. Ovaj put Nenad Krstičić poslao je dubinsku loptu ka golu Stankovića, tamo je ostao sam Degenek koji je glavom prebacio na drugu stativu, a Ben je samo smestio u gol Salcburga.

Domaćin je do kraja susreta imao incijativu, ali nije uspeo da dođe do trećeg gola i plasmana u Ligu šampiona.

Utakmicu u Austriji gledalo je 26.500 navijača, od čega oko osam hiljada pristalica srpskog kluba.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.