Micić i Efes srušili Zvezdu, već u četvrtak prilika za popravni

Izvor: RTS, 29.Okt.2019, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Micić i Efes srušili Zvezdu, već u četvrtak prilika za popravni

Košarkaši Efesa savladali su u Istanbulu ekipu Crvene zvezde sa 85:70, u utakmici petog kola Erolige. Crveno-beli još jednom propustili svoje prilike, Vasa Micić predvodio domaću ekipu do trijumfa sa 26 poena. Naredni meč u elitnom takmičenju Zvezda igra već u četvrtak, kada u Beograd stiže ekipa Himkija.
Košarkaši Crvene zvezde >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zabeležili su i četvrti poraz u Evroligi, pošto su u utakmici petog kola u Istanbulu izgubili od Efesa 85:70 (21:9, 17:17, 18:25, 29:19).

Zvezda je u većem delu meča bila u potčinjenom položaju, domaća ekipa lako je dolazila do protivničkog koša, ali u jednom periodu crveno-beli su jakom odbranom uspeli da dođu do egala, ali to je bio maksimum na ovom meču.
Efes je od početka meča nametnuo svoj ritam igre i brzo došao do dvocifrene prednosti. Crveno-beli su bili loši u odbrani, dok nikako nije funkcionisao šut za tri poena.
Na drugoj strani, Vasa Micić je predvodio napade Efesa, neretko ih sam završavao, pa je na poluvremenu domaći tim imao prednost od 38:26.
Posle nekoliko uvodnih minuta treće deonice, Efes je potpuno stao. Zvezda je pojačala odbranu i iz kontranapada stizala do lakih poena.

Izabranici Andrije Gavrilovića su sredinom treće deonice stigli do izjednačenja, a onda i do vođstva 51:49, ali to je bilo to.
Igrači Efesa ponovo su se trgli, do kraja treće deonice poveli 56:51, da bi u poslednjoj u potpunosti proradio šut za tri poena domaće ekipe, pa je Efes stigao do ubedljivog trijumfa.
Vasilije Micić završio je meč sa 26 poena (četiri trojke) i pet asistencija, Larkin je dodao 13, Simon 11, a Danston 10 poena. U timu Zvezde Lorenco Braun je bio jedini dvocifreni sa 18 poena.
Bila je to četvrta pobeda u takmičenju prošlogodišnjeg finaliste, dok je Zvezda zabeležila i četvrti poraz.
Priliku za popravni Zvezda ima već u četvrtak, kada u Beograd stiže ekipa Himkija.
A za taj meč, Evroliga je spremila nešto novo... 
Ovako je protekao meč u Istanbulu:
20.19 – Konačno kraj, Efes je savladao Zvezdu sa 85:70.
20.17 – Iako je utakmica odavno rezultatski rešena, učesnici bez potrebe odlažu kraj. Gavrilović i Ataman tražili su tajm-aute u poslednjem minutu, Davidovac napravio nesportsku grešku, a sada i sudije pregledaju snimak faula u poslednjoj sekundi.
20.00 – Serija trojki Efesa, pogađaju Simon, Micić i Anderson, pa turski tim na sredini poslednje deonice ima 15 poena prednosti – 75:60.
19.59 – Ponovo su košarkaši Efesa našli šut za tri poena i još jednom stižu do dvocifrene prednosti – 69:58.
19.48 – Posle tri četvrtine, Efes vodi protiv Zvezde 56:51.
"Preživeli" su košarkaši Efesa šok i ponovo vratili prednost na svoju stranu. Odlična odbrana crveno-belih donela je veliki broj lakih poena iz kontranapada, pa je Zvezda u trećoj deonici postiga čak 25 poena.
Zvezdi i dalje nedostaje šut za tri poena (2/15), dok sada Efes ima više izgubljenih lopti (13:12).
Lorenco Braun postigao je 12 poena, po šest imaju Kuzmić, Lazić i Dženkins. Micić najbolji na meču sa 16 poena, Larkin je dodao 13.
19.43 – Poenima Perperoglua sa linije za slobodna bacanja, Zvezda dolazi do prednosti 51:49.
19.38 – Nekoliko odličnih defanzivnih minuta za crveno-bele, koji su prišli na minus pet – 49:44.
19.33 – Došao je Efes do 16 poena prednosti, ali Zvezda iz nekoliko dobrih odbrana smanjuje na 47:37. Tajm-aut za Atamana.
19.26 – Nastavljen je meč u Istanbulu.
19.11 – Poluvreme, Efes vodi 38:26.
Zvezda nekako drži priključak i ne dozvoljava protivniku da napravi ubedljiviju prednost. Najveći problem crveno-belih je šut za tri poena (1/12), Efes trojke šutira 7/18.
Dženkins je vezao šest poena i najefikasniji je Zvezdin igrač, u timu Efesa Micić je postigao 10, Larkin i Simon po osam.
19.00 – Dženkins vezuje četiri poena, Zvezda smanjuje na 29:18.
Očajan šut crveno-belih u prvih 15 minuta utakmice, Zvezda uglavnom poene postiže pod samim košem. Ne igra ni Efes spektakularno, ali šest postignutih trojki obezbeđuje ima sigurno vođstvo.
18.48 – Posle prve četvrtine Efes vodi 21:9.
Izuzetno loša igra Zvezde, naročito u fazi napada, pa domaćin stiže do komotne prednosti. Čak devet izgubljenih lopti videli smo u prvih 10 minuta (pet Zvezdinih), crveno-beli za tri poena šutiraju 0/7.
Micić je postigao sedam poena, Larkin šest, na drugoj strani Lorenco Braun ima pet, Kuzmić i Lazić po dva.
18.38 – Loš početak crveno-belih, samo Lorenco Braun postiže poene, Efes vodi 14:5.
Mnogo grešaka na obe strane (Braun je čak promašio zakucavanje), u takvoj igri bolje se snalazi domaćin, koji trojkama Larkina, Micića i Simona stiže do solidne prednosti.
18.30 – Počeo je meč u Istanbulu. Prva petorka Zvezde: L. Braun, Lazić, Beron, Simanić i Gist.
18.25 – Obe ekipe su odavno na terenu "Sinan Erdem" dvorane, utakmica će početi za nekoliko minuta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

VASA MICIĆ UNIŠTIO SVOJU ZVEZDU: Crveno-beli od očaja do sjaja i nazad protiv Efesa u srcu Turske! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 29.Okt.2019

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras od Efesa u Istanbulu sa 70:85 (9:21, 17:17, 25:18, 19:29) u 5. kolu Evrolige.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.