Zvezda spremna za četvrtfinale ČK

Izvor: Prva.rs, 21.Jan.2014, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda spremna za četvrtfinale ČK

Zvezda je nedelju dana na gostovanju pobedila francusku ekipu 3:2 (20:25, 25:22, 22:25, 25:23, 15:13).
Konferenciju su prisustvovali trener Crvene zvezde Duško Nikolić i kapiten Dušan Petković, kao i predstavnici Šamona, trener Nikola Matijašević i prvotimac Miloš Terzić.
Nikola Matijašević je deset godina branio crveno-bele boje, a bio je i član ekipe Jugoslavije koja je 1975. godine osvojila prvu bronzanu >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << medalju na Evropskom prvenstvu.

Kao igrač je osvajao trofeje za Zvezdu, kasnije i francuski Anijer, a danas pored francuske ekipe vodi i selekciju Crne Gore. Miloš Terzić je od pionirskih dana u Zvezdi, kao kapiten podigao je trofej namenjen pobedniku Kupa Srbije 2010/2011, a 2011. godine bio je član selekcije Srbije koja je osvojila zlatno odličje na Evropskom prvenstvu u Beču.

Po završetku konferencije Ana Avramović, generalni sekretar Crvene zvezde gostima je poklonila Zvezdinu monografiju.

Meč u Šumicama igra se u sredu od 18 časova.

Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se 3 boda, a ukoliko se meč završi rezultatom 3:2 pobednik dobija 2 boda, a poraženi 1 bod. Ukoliko ekipe osvoje isti broj bodova, o konačnom pobedniku odlučuje “zlatni set”.

Ukoliko eliminiše Francuze, Crvena zvezda će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela Tikerit Kokola (Finska) – Nant (Francuska). U prvoj utakmici, odigranoj u Finskoj, Tikerit je pobedio Nant sa 3:0 (25:19, 25:22, 25:20), a revanš će se odigrati u sredu od 20,30 časova u Nantu.
 

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.