Izvor: MozzartSport.com, 31.Jul.2021, 20:55

Zvezda spokojna čeka Šerif: Kanga razigrao kompletan tim, Ben golom prekinuo nemoć (VIDEO)

Crveno-beli slavili u Subotici, Pankov postigao autogol – 3:1

Daleko od šampionskog sjaja, ali dovoljno kvalitetno da u miru i spokoju dočeka jedan od najvažnijih ovosezonskih mečeva protiv Šerifa iz Tiraspola. Crvena zvezda nije blistala u Subotici, gde tradicionalno ima defanzivne probleme sa pismenim domaćinom, međutim uspela je da upiše treću uzastopnu recku i prešalta se na inostrani front. Iz >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ličnog horora neubedljivih igara izašao je El Fardu Ben, strelac pobedonosnog pogotka u 42. minutu koji je priznat posle konsultacije sa VAR-om. I pre toga se mučio jedan od najboljih Zvezdinih stranaca u istoriji, dok je na drugoj strani vage bio Gelor Kanga. Upisao je asistenciju reprezentativac Gabona, ali je do izlaska iz igre bio ubedljivo najbolji igrač Crvene zvezde. Sjajno je gurao loptu ka ofanzivcima crveno-belih i pokazao zavidan rast forme.

Na kraju je bilo 3:1 za crveno-bele uz utisak da je Spartak dobrano po subotičkoj vrućini namučio srpskog šampiona. Zaslužili su Subotičani izjednačenje u režiji Radovana Pankova. Lepo su napadali domaći Zvezdine slabe tačke, pretili posle prekida i imali aktivan rezultat do samog kraja.

Očekivano, u sendviču dva evropska meča, Dejan Stanković je izvršio nekoliko izmena u prvoj postavi. Pružio je Zvezdin šef stručnog štaba šansu mladom golmanu Milošu Gordiću, odlučio da upari Babića i Pankova, odnosno da se od prvog minuta ponovo osloni na iskustvo Krstičića i Bena. Visoka temperatura  u Subotici, nije uticala na tempo utakmice na severu Srbije. Crvena zvezda se prvi put susrela sa ekipom spremnom da je povremeno napada visoko, presingom na poslednju liniju. Nisu klonuli Golubovi ni posle drugog prvenstvenog pogodka Mirka Ivanića, kada je ponovo do izražaja došla tehnička potkovanost Zvezdine leve strane. Kombinovali su Katai i Rodić, odigrali su loptu do Ivanića, koji je lepim udarcem sa 18 metara doneo veliko olakšanje Dejanu Stankoviću.

Spartak nije bio previše opasan, ali ispred Miloša Gordića povremeno je bilo vruće, posebno posle prodora Srećkovića i vrlo dobrih kontri. Zvezda nije igrala u punoj brzini, pre svega zbg neujednačosti bokova. Opet se mučio El Fardu Ben, gubio duele i bio daleko od opasne zone. Sve se svodilo na tandemsku igru Kataija i Ivanića i plejmejkerske sposobnosti Gelola Kange. Gabonac je praktično video sve i bio glavni distributer lopti u igri srpskog šampiona. Bez učinka je ostao napadač Luis Dioni.

Domaćin je znao da vrati težište igre na polovinu srpskih šampiona. Ali je do izjednačenje došao iz nehata. Srećković je probio po desnoj strani, jako centrirao, a nespretno je reagovao Radsovan Pankov i ostavio bez mogućnosti Miloša Gordića da interveniše.

Blago u nervozu u igri Crvene zvezde prekinuo je El Fardu Ben. Pratio je centaršut Gelora Kange, reprezentativac Komorskih Ostrva i napravio jedan od retkih dobrih od početka sezone. Ubacio se iz drugog plana i glavom smestio loptu vu mrežu. Pogodak je u prvom trenutku poništen, ali je sudija Aleksandar Živković konsultovao VAR i doneo ispravnu odluku.

Veliku želju demonstirao je Nikola Krstović posle ulaska umesto Dionija, imao je dve dobre pozicij u kojima je bio kratak. Promašene šanse Crvene zvezde ostavile su mogućnost Spartaku da otvoreno uđe u finiše utakmice.

Menjao je Dejan Stanković, poslao na teren Filipa Falka koji je imao dva vrlo dobra udarca. Spartak je imao nekoliko poluprilika, ali se upornost isplatila Nikoli Krstoviću koji je u 90. minutu lepo sačekao asistenciju Kataija petom.

SUPERLIGA SRBIJE – 3. KOLO

Petak

Proleter - Novi Pazar 2:2 (0:1)

/Tomović 48, Ortiz 57 - Aganspahić 18 pen, Dimić 47/

Napredak - Radnički 1923 1:0 (0:0)

/Rašo 62ag/

Subota

Spartak - Crvena zvezda 1:3 (1:2)

/Pankov 26 ag - Ivanić 5, El Fardu Ben 39,, Krstović 90/

21.00: (2,90) Radnik (3,00) Radnički N. (2,65)

Nedelja

18.55: (1,45) Čukarički (4,30) Metalac (7,75)

18.00: (2,85) Mladost L. (3,05) Vojvodina (2,65)

21.00: (1,15) Partizan (7,75) Voždovac (18,0)

Ponedeljak

19.00: (1,35) TSC Bačka Topola (5,00) Kolubara (9,00)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.