Zvezda spavala i preživela!

Izvor: MozzartSport.com, 22.Okt.2017, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda spavala i preživela!

Crveno-beli slavili protiv lučanske Mladosti (2:1) uz jako bledu igru u drugom poluvremenu

CRVENA ZVEZDA - MLADOST (L) 2:1 (2:0)

/Pešić 26, Račić 40 - Radivojević 50/


Stadion: Rajko Mitić; Gledalaca: 6.000 Sudija: Jovan Šegrt;

Crveni karton: Pavlović (Mladost) u 86. minutu

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Le Talek, Babić, Rodić - Račić (od 52. Donald), Krstičić (od 46. L. Ilić) - Adžić (od 68. Radonjić), Milijaš, Srnić - Pešić

MLADOST (L): Rosić - Andrić, B. Milošević, Šatara, Pešić - Radivojević, Sinđić (od 46. Marinković) - Pavlović, Tumbasević. Marić (od 77. Golubović) - Trifunović

Malo aplauza, malo drhtanja i bodovi na broju! Tako nekako može da se opiše novi trijumf Crvene zvezde u Superligi protiv, u prvom poluvremenu uplašene, a u nastavku otresite lučanske Mladosti - 2:1. Trener gostiju Nenad Milovanović nastavio je tradiciju postizanja golova na crveno-beloj strani Topčiderskog brda, ali sigurno je da neće biti zadovoljan zbog pristojnog poraza.

Baš kao što neće biti zadovoljan Vladan Milojević. Posle sigurnog i rutinskog vođstva od 2:0 njegov tim je atipično za ovu sezonu pokazao mnogo defanzivnih slabosti i još više nediscipline... Crveno-beli nisu kažnjeni, a - mogli su. Ovako će ostati zabeleženo da su promešenih karata zabeležili trijumf, prespavali dobrih 40 minuta i ostali na pristojnom rastojanju u odnosu na večitog rivala.

Ostaće zabeleženo da su šansu protiv Mladosti dobila trojica igrača prošlogodišnjeg omladinskog tima (Račić, Adžić i Ilić), a da bi prve seniorske, zvanične minute zabeležio i Dejan Joveljić - da Radivojević nije kaznio pospanost Račića i odbrane Crvene zvezde.

Ima ova Crvena zvezda taj kvalitet za koji će poteza željnih navijači reći da je mana. Nema blistavih trenutaka, nema tečnih akcija na mečevima poput ovog večernjeg, nema lepote za koju da se uhvatiš, ali ima rezultata. I rutinskih pobeda. Delovalo je da će emotivno ispražnjeni crveno-beli, bez obzira na rotacije Vladana Milojevića, imati silnih muka da probiju defanzivni blok Nenada Milovanovića. Strateg Lučanaca je prekinuo tradiciju nadigravanje na Marakani, ukopao je ekipu u odbrambeni rov želevši da nešto sporije crveno-bele uvede u nervozu.

Osetili su igrači srpskog vicešampiona, lišeni pomoći Kange, Boaćija i Nemanje Radonjića, da mogu da nalete na tvrdo. Odnosno da se Mladost iz Lučana neće sama pobediti. Govorile su to i momenti ofanzivnih akcija štoperskog tandema Damijana Le Taleka i Srđana Babića. Umalo da se posle šuta Adžića posreći ovom drugom i postigne prvenac u crveno-belom dresu. Taj promašaj Babića bio je uvod u nešto sadržajniji deo meča, tokom kojeg je Vladan Milojević imao aduta u Aleksandru Pešiću.

Jedini napadač u sistemu crveno-belih bio je više vezni fudbaler, kretao se širok i pokušavao da iz manevra napravi višak asistencijom. Navlačio je Pešić odbranu Mladosti na sebe, povremeno i nervirao publiku, ali za timsku igru nagrađen u 26.minutu. Perfektno mu je centrirao Filip Stojković, a snažni Nišlija se izvukao na gornju granicu ofsajda i glavom zakucao loptu u mrežu.



Bio je to Pešićev sedmi pogodak u ovom prvenstvu, koji ga je održao u golgeterskom tonusu. Baš ono što je Vladan Milojević hteo da mu pruži odlukom da ga ponovo pošalje na teren od prvog minuta. Isto tako Milojević je počeo da izvlači nešto zrelije i konkretnije partije Uroša Račića. I on je bio jedan od onih koji su skakali po nervima publike, ali je u finišu poluvremena, posle odlične asistencije Pešića, lepo završio akciju. Dakle, Pešić je zatresao mrežu za održavanje golgeterskog tonusa, a plavokosi vezista za samopouzdanje. Videlo se i po trku da je Račiću pao kamen sa srca.



Žaliće sigurno Lučanci zbog nekonkurentnosti u prvom delu utakmice. U nastavku su se ofanzivno preneli. Nagrada je stigla u vidu gola Radivojevića, kada je lopta prošla ispod noge Račiću. Tada, kada je počelo da tinja pod nogama domaćina, videla se važnost Krstičićevog uticaja na igru Crvene zvezde. Domaćin je igrao bez prepoznatljive agresije, što je Vladana Milojevića teralo na energične reakcije i skakanje pored klupe... Zvezda je nekako i u snu preživela.



SUPERLIGA - 14. kolo

Petak

Vojvodina - Radnički Niš 1:1 (0:0)

/Jovančić 70 - Pavkov 73/

Subota

Mačva - Borac Čačak 1:0 (1:0)

/Arsenijević 24/

Spartak - Čukarički 0:0

Voždovac - Rad 3:0 (1:0)

/Georgijević 38, 86, 89pen/

Javor - Radnik 1:0 (0:0)

/Mitošević 79/

Napredak - Zemun 2:1 (0:1)

/Sekidika 59, Đerić 88/

Nedelja

Partizan - OFK Bačka 3:1 (2:1)

/Jevtović 7 pen, Ožegović 14, Tavamba 90+3 - Mićić 21/

Crvena zvezda - Mladost Lučani 2:1 (2:0)

/Pešić 26, Račić 40 - Radivojević 50/

(FOTO: Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

ČARKE NA KRAJU: Le Talek umalo izazvao tuču (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2017

Crveno-beli savladali Mladost...Crvena zvezda je pobedila Mladost (izveštaj pročitajte OVDE), a finiš meča obeležile su velike tenzije. Prvo je Predrag Pavlović iz Mladosti dobio crveni karton, a mnogi smatraju da je i vezista Crvene zvezde Damijen Le Talek zaslužio isključenje. Francuz je bio...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.