Zvezda slavila u Surdulici

Izvor: B92, 16.Avg.2015, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda slavila u Surdulici

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Radnik u Surdulici sa 2:0 (0:0) u šestom kolu Superlige Srbije.

Posle prvih 45 minuta nije bilo golova, ali su gosti u nastavku golovima Kataija u 65. i Stojanovića u 78. minutu rešili pitanje pobednika.

Uskoro opširnije...

U ostalim mečevima sastaju se Javor - OFK Beograd I Mladost - Borac. Od 19 časova Čukarički dočekuje Radnički, a Novi Pazar će ugostiti Spartak.

Mečevi Partizan - Rad i Jagodina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << - Vojvodina odloženi su zbog obaveza srpskog šampiona i novosadske ekipe u evropskim kvalifikacijama.

Tekstualni prenos utakmice možete da pratite na našem sajtu.

Sastavi:

Radnik: Šejić, Đorđević, Baranin, Krzić, Pavlović, Ćulum, Ovusu, Lazić, Arsić, F. Stojanović, S. Stojanović.

Crvena zvezda: Rajković, Petković, Pavićević, Jovanović, Anđelković, Donald, Grujić, Katai, Plavšić, Vered, Vieira.

Utakmicu sudi najbolji srpski sudija Milorad Mažić koji je pre početka meča dobio poklone od Novice Tončeva. Osim njega poklone su dobili zlatni "orlići" Predrag Rajković, Marko Grujić i Vukašin Jovanović.

Domaći fudbaleri imali su prvu priliku na meču već u trećem minutu, ali je posle šuta Slaviše Stojanovića loptu u korner izbacio Pavićević. Udarac iz ugla je dobro izveden, ali je Krstić šutirao preko prečke. Nastavljena inicijativa Radnika, ali do promene rezultata nije došlo.

Prvi ozbiljniji napad Zvezde kreirao je Vered, ali je u ofsajdu bio Katai. Anđelković je u kaznenom prostoru pokušao da se probije kroz odbranu Surduličana, tom prilikom je pao, ali mu je Mažić opravdano dao žuti karton jer je pokušao da iznudi penal. U 13. minute još jedna prilika za Zvezdu, Vieira je odlično proigrao Plavšića koji je bio sam ispred kaznenog prostora, ali je šutirao pored gola.

Uzvratili su domaći, Arsić je u Zvezdinom pertercu dobio loptu, trebalo mu je dosta vremena kako bi je prihvatio kako treba, pokušao je da šutira, ali akcija nije prošla onako kako je želeo.

Polovinom provg poluvremena inicijativa Zvezde koja pokušava da stvori šansu izvan kaznenog prostora. Grujić je šutirao sa 18 metara, udarac je bio nezgodan, ali još nema promene rezultata. Nekoliko trenutaka kasnije Vered je sa desne strane uputio vsiok centaršut na drugu stranu ka Plavšiću, on centrira ka Anđelkoviću, a odbrana Radnika otklanja opasnost.

U 26. minutu sa više od 25 metara slobodan udarac je izveo Pavlović, šutirao je direktno na gol, a Rajković izbacuje u korner preko prečke. Gužva u kaznenom prostoru posle udarca iz ugla, a mladi golman crveno-belih boksuje loptu izvan šesnaesterca.

Najveću priliku propušta Radnik u 29. minutu. Posle kornera izvedenog sa desne strane, Rajković izlazi previše napred, izbacuje loptu, ali samo do Stojanovića koji šutira, a opasnost sa gol linije otklanja Vukašin Jovanović. Zbog povrede teren mora da napusti najbolji igrač Radnika u dosadašnjem toku meča, Slaviša Stojanović, a menja ga Jovan Jovanović. Nastavlja se pritisak Radnika. Zvezda gubi loptu na polovini terena, Stanković pokušava da uposli Arsića, ali to seče Rajković.

Do kraja poluvremena bez ozbiljnih prilika na obe strane.

Kasni početak drugog poluvremena, navijači Zvezde naopravili su bakljadu i ubacili u teren rolne i papiriće na strani na koju će napadati fudbaleri Surdulice.

Na startu izmena u Crvenoj zvezdi, Luka Jović ulazi umesto Vereda.

Vieira na asistenciju Kataija promašuje veliku priliku za Zvezdu. Katai mu je dodao loptu sa desne strane, on je bio sam pred golmanom na deset metara, ali promašuje. Klupa Surdulice smatra da je Portugalac bio u ofsajdu, čini se da su bili u pravu.

Baranin izvodi opasne aute za Surdulicu. Period igre u kom domaći pokušavaju da dođu do Zvezdinog gola.

U 58. minutu fudbaleri Radnika na ivici kaznenog prostora faulirali su Vieiru koji je pokušavao da uputi udarac. Portugalac je pogodio živi zid, potom je pokušao Donald, ali golman Grujičić izbacuje u korner koji loše izvodi Katai.

Zvezda je stvorila dobru akciju, Vieira je promašio gol sa 10 metara, ali dosuđen je nepostojeći ofsajd. Inicijativu Zvezde materijalizovao Katai u 65. minutu, u solo prodoru prošao je pored odbrambenog igrača Radnika od koga mu se odbila lopta, posle čega nije imao problema da zatrese mrežu domaćih.

U 72. minute Katai je iz mrtvog ugla sa leve strane dodao do Stojanovića, koji je ušao umestop Plavšića. On je pokušao da sebi stvori prostor za šut, ali nije uspeo pa je dodao do Vieire koji ponovo promašuje.

Zvezda vodi 2:0 od 78. minuta. Lopta je došla do Stojanovića, lepo prima loptu I kreće ka golu po levoj strani, precizno je šutirao ka drugoj stativi sa 13 metara i bez problema savladao Grujičića.

Crveno-beli će u nastavku igrati sa igračem manje, zbog drugog žutog kartona teren napušta Anđelković.

Radnik stao posle drugog primljenog gola, pa nijednom nije ozbiljnije zapretio. Ipak, u finišu meča, Ćulum, oslobodio se protivničkih igrača, ali je šutirao preko prečke Rajkovića. U poslednjem napadu Radnika na meču, lopta je u leđa pogodila Donalda, domaći su tražili jedanaesterac, smatrajući da ga je pogodila u ruku, ali Mažić nije pokazao na belu tačku.

Kraj meča, pobeda Zvezde 2:0.

Superliga, šesto kolo:

Metalac – Voždovac 1:1 (0:1)

Otašević 62 - Sikimić 23

Nedelja:

Javor – OFK Beograd 2:1

Gafurov 6, Dočić (p) 34 - Sarajlin 82

Mladost – Borac 1:1

Golemić 79 (p) - Vujaklija 22

Radnik – Crvena zvezda 0:2

Katai 65, Stojanović 78

19.00 Čukarički – Radnički Niš

19.00 Novi Pazar – Spartak

Odloženo:

Partizan – Rad

Jagodina – Vojvodina

Nastavak na B92...






Povezane vesti

(VIDEO) ZVEZDA NASTAVLA NIZ: Crveno-beli savladali Radnik u Surdulici!

Izvor: Kurir, 16.Avg.2015

Strelci za crveno-bele bili su Aleksandar Katai i Saša Stojanović..SURDULICA - Fudbaleri Crvene zvezde rutinski su u gostima savladali ekipu Radnika iz Surdulice rezultatom 2:0 (0:0), u okviru šestog kola Superlige Srbije...Strelci za crveno-bele bili su Aleksandar Katai u 65. minutu i Saša Stojanović...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.