Zvezda slavila u Ljubljani

Izvor: RTS, 08.Okt.2017, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda slavila u Ljubljani

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u Ljubljani ekipu Olimpije sa 82:73 u okviru trećeg kola ABA lige.
Najraspoloženiji u pobedi gostiju bili su Ognjen Dobrić sa 17 i Tejlor Ročesti sa 16 postignutih poena. Janković je dodao 13, a Lesor 12 poena.
U redovima domaćina najzapaženiji bili su Betl sa 17, Badžim sa 12, dok je 11 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poena postigao Oliver. 

Zvezda je mnogo teže od očekivanog došla do svoje treće pobede iz isto toliko odigranih utakmica u regionalnoj ligi.
Nakon početne inicijative gostiju i vođstva od 7:2. Olimpija je zaigrala odlično, uspela da postigne čak 29 poena u prvoj deonici i ima vođstvo od 13 poena u tom trenutku.
Ipak, nakon prve četvrtine  Zvezda je zaigrala njoj prepoznatljivu odbranu u preostale tri u kojima je domaćin postizao po 13, 16 i 15 poena. 
Napadačku kreativnost Zvezde pokrenuo je Stefan Janković poenima u drugoj deonici u kojoj su crveno-beli došli do izjednačenja i vođstva.

Predvođeni Ročestijem i Dobrićem, Zvezda je preuzela inicijativu i održavala prednost, koja je tek u poslednjih minut i 30 sekundi do kraja postala dvocifrena. 
Zvezda je meč odigrala bez Feldina koji ima lakšu povredu zgloba i Pere Antića koji nije ulazio u igru, dok je kod gostiju Horvat isključen u drugoj četvrtini 
Nakon tri odigrana kola Zvezda je prvoplasirana kao jedina neporažena ekipa, što može poći i Cedeviti koja igra protiv Igokee, dok je Olimpija zabeležila svoj drugi poraz i trenutno je četvrta na tabeli. 
U narednom kolu Zvezda dočekuje Budućnost, dok Olimpija gostuje u Sremskoj Mitrovici kod Mege.  

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ABA liga: Pobeda Zvezde u Ljubljani, šampion maksimalan posle tri kola (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 08.Okt.2017

Košarkaši Crvene zvezde zadržali su maksimalan učinak posle treće runde ABA lige, pošto su u Ljubljani savladali Petrol Olimpiju sa 82:73...THE END: @kkcrvenazvezda stay unbeaten after 3 games, after a road win in Tivoli vs. @petrol_olimpija. #ABALiga #OLICZV pic.twitter.com/Hk3gatq143..Najefikasniji...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.