Izvor: MozzartSport.com, 04.Avg.2021, 09:32

Zvezda šest puta nosila 1:1 iz prvog meča: Perfektna u ovom veku, učinak polovičan

Hoće li se ponoviti Trnava i Kopenhagen?

Nadali su se u Crvenoj zvezdi da će na krilima sjajne igre protiv Kairata, napraviti kapital i u sudaru sa Šerifom i u dosta relaksiranijoj atmosferi otputovati u Moldaviju. Međutim, remi u režiji Kastanjede i Dionija doneo je miris nemira u Ljutice Bogdana (1:1). Moraće srpski šampion da odigra mnogo bolje i pre svega u defanzivi stabilnije kako bi se domogao plej-ofa i potencijalnog duela sa zagrebačkim Dinamom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Zbog novog UEFA pravila Crvena zvezda nije u minusu posle 90 minuta meča sa Kairatom (1:1). Neće morati da postigne pogodak kako bi došla u situaciju da prođe dalje, ali izvesno je da ima manje šansi za konačnu pobedu nego pre beogradskom meča.

Pogled u retrovizor i dešavanja u novijoj istoriji, govore da Crvena zvezda i te kako ima čemu da se nada u Tiraspolju. Naime, crveno-beli su u poslednjoj eri dva puta nosili 1:1 sa Marakane i oba puta prošli. I oba puta je to bilo u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, do koje je Zvezda na kraju stigla.

Tim Vladana Milojevića našao se u vrlo teškoj situaciji, baš kao i ovaj Stankovićev, posle beogradske utakmice sa Spartakom iz Trnave (1:1). Slovaci su poništili vođstvo Bena i u revanšu imali ulogu blagog favorita.

Međutim, Crvena zvezda je tamo pokazala da je bolja. Mogla je sve da reši u regularnom toku meča, bez obzira na rano vođstvo Spartaka. Izjednačio je Ben, da bi u produžecima zablistao Nemanja Radonjić i doneo Zvezdi obezbeđen plasman u Ligu Evrope.

Samo 12 meseci kasnije slična priča. Rival je bio danski Kopenhagen, koji je zbog kontinuiteta igara u Evropi imao ulogu favorita. Crveno-beli su odigrali taktički odličan meč. Poveli golom Milana Pavkova i totalno ukočili ofanzivne adute danskog prvaka. Kopenhagen nije imao ozbiljnu šansu sve do (ne)opravdanog penala Vinda.

Međutim, u Danskoj su Kopengahen i Crvena zvezda odigrali epski meč. Pogodak Boaćija olakšao je posao srpskom šampionu. Izjednačio je Ndoje, da bi posle crvenog kartona Milunovića usledio pravi triler. Sigurno zante kako je završen. Posle 11 serija penala i perfektnu partiju Milana Borjana.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Zvezda je bila uspešna i tokom putovanja na krov Evrope posle 1:1 iz prvog meča. Počelo je jako klimavo protiv Grashopersa, ali je meč u Cirihu bio početak velike ere najtrofejnijeg srpskog kluba (4:1). Pogađali su Prosinečki, Pančev i Stošić.

Dakle, Crvena zvezda je poslednja tri puta bila uspešna kada je imala 1.1 sa Marakane. Ali je pre toga patila.

Prvi put se sa takvom situacijom susrela 1959. godine u Kupu šampiona. Lako je položila oružje pred Vulverhemptonom. Remi u Beogradu dao je krilima Englezima koji su bili ubedljivi na svom bunjištu.

Slična priča desila se 1975. godine protiv Hamburga. Samo što je u revanšu zabeležen još ubedljiviji poraz (0:4).

Četiri godine kasnije Crvena zvezda je stigla do finala UEFA Kupa. Tada su se u toj fazi igrala dva meča, a autogol Jurišića je mnogo toga prelomio. Zvezda je stigla do remija (1:1), ali je položila oružje u Nemačkoj.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.