Izvor: RTS, 12.Feb.2022, 20:20

Zvezda savladala Čukarički, debitantski gol Ohija

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Čukarički 3:0 u utakmici 22. kola Linglong Superlige i ponovo prišli Partizanu na pet bodova minusa. Pavkov doneo prednost crveno-belima, a posle isključenja Drezgića pobedu potvrdili Ohi i Dragović.
Zvezda je ostvarila pobedu na prolećnoj premijeri, a na stadionu "Rajko Mitić", pred više od 18.000 gledalaca, savladana je ekipa Čukaričkog 3:0.

Gosti sa Banovog brda bili su ravnopravan rival >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tokom većeg dela susreta, ali su u 69. minutu ostali sa igračem manje na terenu zbog isključenja Drezgića, što je Zvezda umela da iskoristi.
U prvom poluvremenu nije bilo previše prilika, a najbolju je iskoristio Milan Pavkov, koji je u 16. minutu iskoristio asistenciju Rodića i zatresao mrežu golmana Đorđa Petrovića.
Strelac gola nekoliko minuta kasnije morao je da napusti teren zbog povrede glave, a u finišu prvog dela Čukarički je bio opasniji rival.
Izjednačena borba, bez stopostotnih prilika, viđena je i u nastavku, a ekipa Saše Ilića u pojedinim momentima ozbiljno je pripretila Zvezdinom vođstvu.

Ipak, ključni detalj viđen je u 69. minutu, kada je Drezgić zaustavio jedan Zvezdin kontranapad, a sudija Minaković mu pokazao drugi žuti karton, automatski i crveni.
Crveno-beli su samo pet minuta kasnije iskoristili brojačnu prednost na terenu, a posle dobre akcije Mirka Ivanića u listu strelaca upisao se Ohi.
Norvežanin je tako postigao gol na debitantskom nastupu u crveno-belom dresu.
Konačan rezultat postavio je Dragović u 79. minutu, posle dobrog centaršuta Aleksandra Kataija iz slobodnog udarca.
Zvezda je ponovo prišla na pet bodova minusa Partizanu, koji je nešto ranije u Nišu savladao ekipu Radničkog sa 2:0.
Čukarički je ostao treći na tabeli sa 19 bodova minusa u odnosu na Zvezdu.
Superliga 22. kolo:
Subota:
Radnički Kragujevac - Proleter 0:1
Radnički Niš - Partizan 0:2
Crvena zvezda - Čukarički 3:0
Nedelja:
Mladost - TSC (13.00)
Metalac - Novi Pazar (15.00)
Kolubara - Voždovac (17.00)
Ponedeljak:
Spartak - Radnik (13.00)
Vojvodina - Napredak (15.00)
Tabela:
Partizan 62
Crvena zvezda 57
Čukarički 38
Vojvodina 30
Napredak 30
Proleter 30
Voždovac 29
Radnički Niš 27
Spartak 27
TSC 26
Mladost 24
Kolubara 23
Radnik 21
Novi Pazar 17
Metalac 16
Radnički Kragujevac 16
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crvena zvezda pobedom nad Čukaričkim počela prolećni deo zezone

Izvor: Beta, 12.Feb.2022

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras na svom terenu Čukarički sa 3:0, u 22. kolu Super lige Srbije.Strelci za Zvezdu bili su Milan Pavkov u 16, Ohi Omojiužanf 76. i Aleksandar Dragović i 79. minutu.Zvezda je povela posle brze akcije. Mirko Ivanić je poslao loptu do Milana Rodića, koji je...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.