Crvena zvezda sa plus 11 na revanš u Kazanju

Izvor: Press, 02.Apr.2014, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvena zvezda sa plus 11 na revanš u Kazanju

Revanš meč igra se za sedam dana u Kazanju.
Bolji iz ovog susreta igraće u finalu Evrokupa sa pobednikom dvomeča između Valensije i Nižnjeg Novgoroda.
Utakmica je odigrana u Kombank areni pred 22.736 gledalaca, a sudili su Robert Lotermozer (Nemačka), Emilio Perez Pizaro (Španija) i Ruštu Nuran (Nemačka).
CRVENA ZVEZDA: Rebić, Mitrović, Lazić 2, Blažič 15, Simonović, Marjanović 3, Radenović, Katić 12, Tejić, Nelson 9, Dženkins 12, Dragićević 10.
UNIKS: Meki 5, Zizis 2, Harangodi, Sergejev, Veremenko 7, Vujukas 6, Sokolov 2, Kajmakoglu 5, Gaudlok 18, Ejdson 7, Kurbanov, Šeleketo.
Košarkaši Zvezde napravili su podvig i u fantastičnoj atmosferi nadigrali ruski Uniks. Ekipi koja važi za glavnog kandidata za osvajanje Evrokupa naneli su tek treći poraz ove sezone.
Za razliku od četvrtfinalnog meča protiv Budiveljnika, Zvezda je iskoristila prednost domaćeg terena i strpljivom igrom gradila pobedu svih 40 minuta. Čvrsta odbrana i večeras je bila glavni pokretač lakih poena iz tranzicije, gde je do izražaja dolazila spretnost i fizička pripremljenost Nelsona, Blažiča i Dženkinsa.
Crveno-beli su u drugom poluvremenu zaustavili najboljeg košarkaša gostiju Endrjua Gaudloka, koji je u prvih 20 minuta postigao 13 poena. On je u nastavku meča ubacio samo pet, što je dosta poremetilo igru ruskog tima.
Pitanje pobednika rešeno je u poslednjoj četvrtini, kada je domaćin primio samo četiri poena. Serijom 11:0 izabranici Dejana Radonjića stekli su maksimalnih plus 13 (61:48), a koliko je odbrana dobro funkciuonisala govori podatak da košarkaši Uniksa nisu mogli da pronađu put do koša vise od osam minuta.
Utakmici u Areni prisustvovao je i najbolji srpski teniser Novak Ðoković, koji je pre tri dana osvojio turnir masters serije u Majamiju, a već sledeće nedelje očekuje ga turnir uMonte Karlu, gde brani titulu.
Zvezda je na ovom meču obeležila 40 godina od osvajanje jedinog evropskog trofeja u istoriji kluba - Kupa pobednika kupova. 
Profesor Alekandar Nikolić predvodio je sa klupe crveno-bele, koji su finalu u Udinama savladali češku Zbrojovku sa 86:85, a članovi te ušpešne genaracije bili su Zoran Slavnić, Dragan Kapičić, Ljubodrag Simonović, Dragiša Vučinić, Goran Rakočević, Zoran Lazarević, Ljupče Žugić i drugi.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvorena vrata finala

Izvor: Politika, 02.Apr.2014

U prvoj utakmici polufinala Evrokupa košarkaši Crvene zvezde pobedili Uniks sa 63: 52 (15:18,20:15,15:15,13:4).- Presudila sjajna odbrana „crveno-belih“ koji su ruskom timu u poslednjoj četvrtini dozvolili da postigne samo četiri poena..Košarkaši Crvene zvezde otvorili su vrata finala Evrokupa....

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.