Zvezda sa ivice ambisa do velikog preokreta

Izvor: B92, 16.Nov.2020, 17:36

Zvezda sa ivice ambisa do velikog preokreta

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Zlatibor rezultatom 4:2 u šesnaestini finala Kupa Srbije.

Zbog Zvezdinih obaveza u Evropi, ovaj meč se igrao naknadno, a Zvezda je napravila veliki preokret posle ogromnog zaostatka.

U prvom poluvremenu smo videli vrlo agresivnu Crvenu zvezdu, ali ne i tako dobru igru domaćeg tima, dok je u drugom poluvremenu situacija bila dosta drugačija.

Izabranici Dejana Stankovića su tokom svih 45 minuta imali inicijativu, a prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opasan napad se završio tako što je Spiridonović šutirao snažno i vrlo neprecizno.

Nastavili su crveno-beli u istom ritmu da napadaju, čak su možda i oštećeni za penal u 11. minutu kada je Đokića lopta pogodila u ruku, ali ruku na srce, nisu imali neke stopostotne šanse tokom prvog poluvremena.

Šutrali su konstantno, ali dosta neprecizno, dok bi one malo bolje šuteve golman Čubraković uspešno otklanjao, a kazna je stigla u 30. minutu kada je Vasilije Janjić pogodio mrežu Milana Borjana i Zlatibor je na stadionu Rajko Mitić imao prednost od 1:0.

Zvezda jeste imala rezultatski zaostatak, ali je pojačala agresivnost, da bi Boaći propustio dve velike šanse u 45. minutu i sa tim rezultatom se i otišlo na poluvreme.

Drugo poluvreme je počelo pokušajem Crvene zvezde, a ubrzo je Zlatibor iz kontra napada zapretio i od 56. minuta utakmice, gosti iz Čajetine imali su veliku prednost od 2:0, nešto što niko nije mogao da predvidi.

Dejan Stanković pravi tri izmene i od tog momenta, Crvena zvezda kreće da igra dosta bolje. Nekih 15 minuta nakon primljenog drugog gola, preko Mirka Ivanića stižu crveno-beli do prvog gola, a samo dva minuta kasnije i do izjednačenja!

Uspela je Crvena zvezda do kraja utakmice da postigne još dva pogotka. U poslednjih 20 minuta postigli su ukupno četiri gola, a treći je bio u režiji Pankova koji je petom sproveo loptu u gol.

Za konačnih 4:2, postarao se Radulović samo dva minuta nakon gola Pankova, tačnije u 86. minutu utakmice i tako poslao Zvezdu u osminu finala Kupa Srbije.

Utakmicu ste mogli da pratite UŽIVO u našem LIVE BLOGU. Uskoro opširnije...

Kup Srbije, 1/16 finala:

Napredak – Žarkovo 2:1

Mačva – Metalac 1:2

Radnički Pirot – Proleter 0:2

IMT - Inđija 2:1

Rad – Kolubara 0:0 (5:3)

Kabel – Radnik 3:4

Mladost – Dinamo 3:0

Sušica - Spartak 0:2

Voždovac - Grafičar 2:2 (4:2)

Smederevo - Radnički Niš 1:2

Trajal - Bačka Topola 0:2

Novi Pazar - Čukarički 1:3

Jedinstvo – Vojvodina 0:2

Partizan - Bačka 2:0

Javor - Radnički 2:1

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.