Zvezda rutinski: Joveljić perfektan kao starter!

Izvor: Mondo, 17.Mar.2019, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda rutinski: Joveljić perfektan kao starter!

Mladi napadač dvostruki strelac protiv Rada na Banjici. Pogledajte golove.

Kada smo u decembru bili u poseti Dejanu Joveljiću u rodnoj Bijeljini, mladi napadač Crvene zvezde rekao nam je da bi bio srećan ukoliko na proleće postigne pet golova za prvi tim crveno-belih.

Ove nedelje na Banjici dao ih je dva u pobedi crveno-belih 3:0 i potvrdio da kada počne od prvog minuta - pogađa mrežu. U četiri utakmice kao starter ove sezone, Joveljić je dao pet golova. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

U 27. kolu bio je najzaslužniji za pobedu nad "davljenikom" Radom i povratak na sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Radnički iz Niša.

Treći pogodak za goste dao je Mohamed El Fardu Ben u 86. minutu. Najboljem strelcu srpskog šampiona to je 12. gol u prvenstvu.

Može se slobodno reći da su crveno-beli rutinski stigli do pobede i tako nagradili trenera Vladana Milojevića za jubilarnu 100. utakmicu na klupi Crvene zvezde.

View this post on Instagram

Vladan Milojević je danas pobedom proslavio jubilarnu 100. utakmicu na klupi Crvene zvezde! ⚪⚪ @crvenazvezdafk #czv #crvenazvezda #milojevic

A post shared by MONDO Sport (@mondorssport) on Mar 17, 2019 at 10:59am PDT

Rad je zapretio posle samo 25 sekundi igre, ali potom je Zvezda preuzela inicijativu i potpuno kontrolisala dešavanja na terenu.

U 20. minutu Joveljić je imao i malo sreće da postigne pogodak, međutim, u 53. je demonstrirao odličnu tehniku kada se sjajno zagradio i oslobodio daleko iskusnijeg Branislava Jovanovića.

Da ume sjajno da kontroliše loptu pokazao je i Ben u finišu utakmice, kada je lepim prijemom stvorio sebi šansu posle dodavanja Ebisila i zatim samouvereno šutirao pored golmana Markovića.

Za ubedljivu pobedu crveno-belih uoči odlaska na dvonedeljnu pauzu zbog termina za reprezentacije.

Po povratku na teren, Zvezda će 30. marta ugostiti Mačvu, dok će Rad borbu za opstanak nastaviti u Nišu, protiv Radničkog.

Valdan Milojević je ponovo odlučio da protivnika napadne sa dvojicom klasičnih napadača u timu, pa su najistureniji od starta bili Milan Pavkov (u 64. minutu ga zamenio Ebisilio) i Dejan Joveljić. Filip Stojković je i ovaj put igrao evog beka, dok je novajlija Milan Gajić bio uz desnu aut-liniju.

RAD: Marković - Šipčić, Jovanović, Stević, Tričković - Tanović (69. Kasalica), Bainović, Ilić (46. Živković), Petrović - Veselinović (81. Busnić), Trifunović.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Savić, Milunović, Stojković - Ben, Jovičić (64. Vulić), Jovančić, Ivanić (81. Vukanović) - Joveljić, Pavkov (64. Ebisilio).

Sudija: Ilija Brdar.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 3:0 od 86. minuta pogotkom Mohameda El Fardua Bena. Odlično je najbolji strelac crveno-belih ove sezone prihvatio loptu posle dugačkog dodavanja Ebisilija i šutirao pored Markovića za svoj 12. pogodak ove sezone u Superligi.

Izvor: TV Arena Sport/MONDO

- Još oko 20 minuta do kraja, nema većih uzbuđenja od drugog gola crveno-belih.

- Sve karte bacaio je na napad trener Rada, Zvezdan Milošević, pošto je u 69. minutu izveo defanzivca Tanovića, a uveo Filipa Kasalicu, nekadašnjeg napadača Crvene zvezde.

- Dvostruka izmena u timu Zvezde. Od 64. minuta umesto Pavkova i Jovičića igraće Ebisilio i Vulić. To znači i da će Vulić uz Jovančića na pozicije zadnjih veznih, a Ebisilio ispred, dok će Joveljić ostati usamljen u napadu, a Ben i Ivanić se pomeriti na krila.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:0 od 53. minuta, a ponovo je strelac Dejan Joveljić. Sjajno se zagradio i "okrenuo" Branislava Jovanovića posle centaršuta Stojkovića i kratko odbijene lopte Šipčića.

Izvor: TV Arena Sport/MONDO

- Drugo poluvreme počelo je promenom u timu Rada. Umesto Ilića ušao je Živković.

Poluvreme. Zanimljiva utakmica igra se na Banjici. Gosti uspešno kontrolišu dešavanja i čuvaju prednost, a imali su i nekoliko dobrih prilika da postignu drugi gol.

- Vrlo lep potez Milana Pavkova u 44. minutu, posle greške kapitena domaćin, Jovanovića koji je loše dodao loptu, ali je lob Zvezdinog napadača, ipak, bio neprecizan.

- Period bez uzbuđenja još od gola crveno-belih prekinuo je Ben u 43. minutu lepim udarcem sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla malo iznad prečke.

- Još 10 minuta do odlaska na odmor. Crveno-beli uspešno kontrolišu dešavanja na terenu i čuvaju stečenu prednost.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi od 20. minuta 1:0 pogotkom Dejana Joveljića! Mladi fudbaler imao je dosta sreće da lopta dođe do njega, pošto su prvo blokirani šutevi Jovičića i Milunovića, a zatim je i pogodila jednog igrača Rada. Ovo je njegova četvrta utakmica ove sezone u ulozi startera i četvrti pogodak u Superligi.

Izvor: TV Arena Sport/MONDO

- Prošlo je 15 minuta igre. Otvoreno je Rad ušao u utakmicu, međutim, uspeli su crveno-beli brzo da uspostave inicijativu.

- Prete i crveno-beli brzo. U 4. minutu dva puta je golman "građevinara" Marković morao da se baca "u noge" Dejanu Joveljiću. Oba puta bio je uspešan.

- Samo 25 sekundi trebalo je domaćim igračima da zaprete. Ilić je lepo prošao i odigrao povratno dodavanje, ali je Gajić bio brži od Tričkovića.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.