Zvezda puni album – stigao i Stamenić VIDEO

Izvor: B92, 23.Jun.2023, 12:42

Zvezda puni "album" – stigao i Stamenić VIDEO

Fudbalski klub Crvena zvezda potvrdio je dolazak Marka Stamenića.

Novozelanđanin je četvrto pojačanje crveno-belih ove sezone nakon Žana Filipa Krasoa, Omrija Glazera i Edmunda Ada, a stiže iz Kopenhagena.

Za danski tim je odigrao 23 meča, a standardan je reprezentativac Novog Zelanda.

Za njegov dolazak su navodno ponajviše zaslužni Ivan i Milan Dudića, nekadašnji igrači Zvezde i Stamenićevi agenti, koji su ga savetovali da dođe u Beograd.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Na srpskom je Stamenić rekao - dobar dan, a potom je nastavio na engleskom.

"Ponosan sam što sam ovde, veliki je ovo dan za mene i moju porodicu, jer imam srpske korene sa tatine strane i ponosan sam što sam u klubu kao što je Zvezda. Boriću se za crveno-bele boje i nadam se da ću u naredne četiri godine uspeti sve da ostvarim sa klubom. Igrači su me lepo prihvatili, srdačni su, kao i svi u klubu i jedva čekam da zaigram", počeo je Stamenić.

Otac mu je rodom iz Novog Sada.

" Otac mi je došao iz Novog Sada na Novi Zeland, upoznao je moju mamu, a onda sam se rodio i ja. Lepo sam živeo tamo, punih 18 godina, a onda sam došao u Evropu. Sad sam ovde, gde su moji koreni i radujem se što sam u Srbiji. Imaću priliku da se upoznam sa državom gde je rođen moj otac, odakle imam korene. Radujem se upoznavanju srpske kulture", dodao je Stamenić.

Polivalentnost je nešto što krasi Stamenića.

"Igrao sam u reprezentaciji i ofanzivnog veznog, u Kopenhagenu i štopera, ali što se mene tiče, vidim se u sredini, u centrali, jer volim i da napadam i da branim. Ima prostora za napredak, radujem se tome, znam šta mogu da pružim klubu", smatra on.

Nema posebne želje kada je reč o rivalima u Ligi šampiona.

"Imaćemo priliku da igramo sa velikim klubovima, ali i mi smo veliki klub. Zbog toga, fokus je na nas i naše ciljeve. Želimo pobede, a ako budemo igrali sa nekim velikanom, biće to samo bonus. Uzbuđen sam za ono što dolazi, siguran sam da ćemo biti dobri", uveren je Stamenić.

Za sada, najviše se druži sa Stefanom Mitrovićem.

"Svi su me lepo dočekali. Ne pričam srpski još uvek, ali planiram da ga naučim u narednih šest meseci do godine dana. Najviše se družim sa Mitrovićem, dobar je momak, dočekao me je lepo", kaže Stamenić.

O kulturi Novog Zelanda i broju 6.

"Haka je važna kultura na Novom Zelandu, učimo to kao deca. Imao sam priliku da uradim taj ples, ali kad ovde pogodim, proslaviću gol sa saigračima, jer fudbal je timska igra. Odrastao sam uz fudbal, iako su tamo popularni i drugi sportovi, ali ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svetu mi je preneo tata. Od malih nogu sam postao potpuni zaljubljenik u fudbal. Što se ragbija tiče, mršav sam bio za to, preduslov je da budeš krupan. Kad sam bio dete, bio sam prilično mršav, i izabrao fudbal, mislim da nisam pogrešio. Što se broja tiče, nosio sam ga i kad sam bio dete, znači mi, smatram da je "šestica" srce tima, a ja to želim da budem u Zvezdi", poručio je Stamenić.

Nije pričao sa Adamom Mičelom, bivšim igračem Zvezde i njegovim sunarodnikom.

"Ne poznajem Adama Mičela koji je nastupao za Crvenu zvezdu, ali ga znaju moji prijatelji koji su mi preneli da je biranim rečima govorio o klubu. Baš je nahvalio Zvezdu", dodao je Stamenić.

Kad je Zvezda pozvala, Stamenić nije imao dilemu.

"Imao sam opcija, ali srce je reklo Zvezda. Znam da je ovo pravo mesto za mene i moj fudbalski razvoj. Složila se i moja porodica s tim, podržali su me i zaista smo ponosni što sam fudbaler Crvene zvezde", zaključio je Stamenić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.