Izvor: MozzartSport.com, 20.Okt.2020, 17:52

Zvezda prvi put autsajder: Ko može da pomogne Sanogu?

Sve nagoveštava da će Dejan Stanković prvi put promeniti formaciju

Utakmica u Sinshajmu predstavljaće nešto sasvim drugačije za Crvenu zvezdu od svega viđenog u dosadašnjem delu sezone. Prvi put od početka priprema ekipa Dejana Stankovića imaće ulogu autsajdera, i biće lišena stega rezultatskog imperativa. Daleko od toga da srpski šampion treba da podigne ruke u znak predaje pre nego što počne sudar sa Hofenhajmom, ali razum govori da bodove vredne plasmana >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u narednu rundu, crveno-beli treba da traže na svom bunjištu. I to protiv Slovana i Genta.

Crvena zvezda je prethodnih sezona, kada su je svi otpisivali, bila vrlo produktivna na gostovanjima. Sećanja navijača sežu do Praga, preko Kelna, zatim Londona, i u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Kopenhagena, Salcburga, Jang Bojsa. Crveno-beli su postali prepoznatljivi po jakom defanzivnom bloku, bili su “crna mačka” evropskih kvalifikacija”.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Vremana su se promenila, pa i uslovi igranja evropskih kvalifikacija. Tim Dejana Stankovića bio je prinuđen da riskantnom postavkom u Tirani i Nikoziji juri plasman u neku od grupnih faza. Bio je to ultimativni zadatak koji je Dejan Stanković na kraju ispunio.

I pored toga što je imao osam bodova prednosti uoči večitog derbija, mladi stručnjak nije odustao od primarne ideje. Bez Kange i Ivanića, crveno-beli su igrali sa samo jednim klasičnim zadnjim veznim i visoko postavljenim linijama. Mogli su da dožive nokaut na gostovanju u Humskoj, mada su u polju, do poslednje trećine terena, ostavili solidan utisak.

Dejan Stanković neće imati presiju u četvretak veče. Što bi moglo da utiče na vidimo Crvenu zvezdu u drugačijem izdanju, spremnu da prvi put radi ono što je postala specijalnost njenih protivnika – da “peca” greške.

Očekuje se da Hofenhajm od starta krene silovito i davi Crvenu zvezdu, bez obzira na izostanak prve zvezde tima Andreja Kramarića. Videćemo kakav će biti odgovor Dejana Stankovića, ali ne bi bilo iznenađenje da bivši as Intera prvi put posegne za drugačijim sistemom igre. Nešto defanzivnijem. I konačno na teren pošalje ispomoć Seku Sanogu.

Iako je tokom dosadašnjeg dela sezone imao galeriju pregfrubih startova, bivši reprezentativac Obale Slonovače je ostavio pristojan utisak. Bio je osigurač vrlo potentnog, ali defanzivno tankog veznog reda Crvene zvezde. Predstavljao je jedinu zaštitu odbrambenom redu, i nekada nije mogao da pokrpi sve rupe između Zvezdinih linija, pa je posezao za alternativnim rešenjima. Vrlo nepopularnim.

Prodajom Vulića, Jovančića i Jovičića, Crvena zvezda je skratila rotaciju kada su u pitanju defanzivni i centralni vezni igrači. Kao potencijalni starter nameće se doskorašnji mladi reprezntativac Srbije Njegoš Petrović. Gledajući suve fudbalske karakteristike bivši član Rada predstavljao bi idealnu ispomoć Sanogu. Učinio bi da Zvezdin tim izgleda čvršće i kompaktnije.

Međutim, forma Njegoša Petrovića je u poslednje vreme vrlo problematična. Uzlet sa turskih priprema, kada je bio jedan od najjačih aduta Dejana Stankovića, nije uspeo da pretoči u kontinuitet dobrih igara. Nije se nametnuo kao ozbiljna opcija.

Ove sezone u evropskim takmičenjima odigrao je svega 32 minuta. Ušao je u finišu mečeva protiv Tirane i Omonije, dok u sudaru sa Omonijom nije bio ni na klupi. Stanković ga je uglavnom koristio u domaćoj ligi, kada je imao za cilj da odmori Sanoga.

U slučaju da se odluči za tandem Sanogo-Petrović, trener crveno-belih će morati da žrtvuje Željka Gavrića ili El Fardu Bena. Uz pretpostavku da su Veljko Nikolić i Aleksandar Katai sigurni, pitanje je ko će odigrati kraj desne aut linije. Ni Gavrić, ni El Fardu Ben nisu blistali u poslednjem večitom derbiju.

Naravno, Stanković je do sada koristio formaciju 4-1-4-1. Ako istraje na tome, to će značiti da bismo mogli da vidimo identičan vezni red kao na derbiju.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.