Zvezda protiv Studentskog centra nastavila seriju pobeda, Partizan razbio Budućnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2022, 20:27

Zvezda protiv Studentskog centra nastavila seriju pobeda, Partizan "razbio" Budućnost

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Podgorici ekipu Studentskog centra rezultatom 92:76 (26:21, 23:18, 19:28, 24:9) u meču devetog kola regionalne ABA lige.

Najefikasniji u ekipi iz Beograda bio je Nemanja Nedović sa 16 poena, dok je Ben Bentil dodao 15, a Branko Lazić 13 poena. Kod domaćih, najbolji je bio Loren Džekson sa 15 poena, dok je Flečer Megi ubacio 14.

Ivanović: Rekao sam momcima da verujem u njih, a od njih tražio da veruju u mene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović izjavio je da je njegov tim večeras imao izuzetno zahtevnu utakmicu protiv Studentskog centra u devetom kolu regionalne ABA lige.

"Izuzetno zahtevna utakmica je ostala iza nas. Znali smo to, jer je Studentski centar kvalitetna ekipa, koja se odlično snalazi u tranziciji, koja ima odlične šutere. Nedopustivo je bilo opuštanje tokom trećeg kvartala, ali smo na vreme uspeli da podignemo nivo igre i stignemo do pobede, jako bitne pobede, protiv odlične ekipe", rekao je Ivanović posle utakmice.

Košarkaši Crvene zvezde su odigrali sedam mečeva u svim takmičenjima od dolaska Ivanovića na klupu i svih sedam su dobili.

"Šta se promenilo u ekipi kada sam ja došao? Ja se ne bih bavio niti precizno znam kakva je ekipa bila pre mog dolaska. Rekao sam momcima da verujem u njih, a od njih tražio da veruju u mene. Za sada sve ide po planu, idemo dalje", dodao je trener Crvene zvezde.

"Crveno-beli" u regionalnoj ligi imaju skor od sedam pobeda i jedan poraz uz meč manje. Studentski centar ima četiri pobede i pet poraza.

Crvena zvezda će u narednom kolu na svom terenu dočekati Mornar, dok će se Studentski derbi u gradskom derbiju sastati sa ekipom Budućnosti.

Crvena zvezda je prvu četvrtinu dobila rezultatom 26:21. "Crveno-beli" su u 14. minutu poveli 37:27, a gosti su prvo poluvreme dobili 49:39.

Studentski centar je početkom treće četvrtine ostao bez Danila Tasića, koji je isključen posle druge nesportske greške. Domaći tim je od tada zaigrao angažovanije, a u 28. minutu su prišli na minus jedan (65:66). Crvena zvezda je u poslednju četvrtinu ušla s vođstvom 68:67.

Košarkaši Crvene zvezde su se razigrali u poslednjoj četvrtini i zasluženo su stigli do ubedljive pobede.

Ovo je sedmi uzastopni trijumf Crvene zvezde u svim takmičenjima. Regionalni i srpski šampion nije izgubio nijedan meč od kada je na klupu seo Duško Ivanović. Crvena zvezda će pre meča sa Mornarom u ABA ligi u četvrtak gostovati Partizanu u 12. kolu Evrolige.

Košarkaši Partizana ubedljivo pobedili Budućnost u derbiju ABA lige

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu ekipu Budućnosti rezultatom 106:77 (25:23, 28.11, 26:18, 27:22) u utakmici devetog kola ABA lige.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Tristan Vukčević sa 15 poena, dok je Jam Madar dodao 14. Po 11 poena ubacili su Matijas Lesor i Uroš Trifunović. Kod gostiju, najbolji je Kameron Rejnolds sa 16 poena.

"Crno-beli" su trenutno prvi na tabeli ABA lige sa osam pobeda i jednim porazom.

Partizan je večerašnjim trijumfom prekinuo niz od četiri poraza u svim takmičenjima. Budućnost je peta na tabeli sa pet pobeda i četiri poraza.

Ekipa Budućnosti bila je ravnopravan rival Partizana samo u prvoj četvrtini, koju su "crno-beli" dobili 25:23.

Domaći košarkaši su dominirali u drugoj četvrtini, a Partizan je prvih 20 minuta rešio u svoju korist rezultatom 53:34.

Prednost Partizana je u trećoj četvrtini rasla iz minuta u minut, a beogradski klub je u poslednji deo meča ušao s vođstvom od 79:52.

Domaći košarkaši su potom rutinski meč priveli kraju i zasluženo su stigli do ubedljive pobede.

Partizan će u narednom kolu ABA lige, 11. decembra gostovati ekipi Cedevita Olimpije, dok će Budućnost dočekati Studentski centar.

"Crno-beli" će prethodno osmog decembra na svom terenu igrati sa Crvenom zvezdom u meču 12. kola Evrolige.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Košarkaši Zvezde pobedili Studentski centar u ABA ligi

Izvor: Beta, 04.Dec.2022

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Podgorici Studentski centar sa 92:76 (26:21, 23:18, 19:28, 24:9), u utakmici devetog kola ABA lige.Zvezdu su predvodili Nemanja Nedović sa 16 poena, Bendžamin Bentil sa 14 i Branko Lazić sa 13 poena. Filip Petrušev dodao je 10 poena i četiri skoka,...

Nastavak na Beta...

Partizanu derbi protiv Budućnosti, crno-beli prekinuli seriju poraza

Izvor: Danas, 04.Dec.2022

Košarkaši Partizana pobedili su u Beogradu Budućnost rezultatom 106:77 (25:23, 28:11, 26:18, 27:25 ) u derbiju 9. kola ABA lige.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.