Zvezda protiv Nišlija pravi uvertiru za večiti derbi (18 – SASTAVI)

Izvor: Sportski Žurnal, 22.Apr.2014, 02:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda protiv Nišlija pravi uvertiru za večiti derbi (18 – SASTAVI)

Crvena zvezda – Radnički (N) 18,00 (TV Arena 1)
Stadion Crvene zvezde. Sudije: Dejan Santrač, Dejan Petrović, Dejan Potočan.
CRVENA ZVEZDA: Bajković, Pečnik, Pavićević, Kelhar, Nenadić, Kovačević, Lazović, Milijaš, Ninković, Mrđa, Rakić.
RADNIČKI (N): Filipović, Pauljević, Kosorić, Bulatović, Pavlović, Ćulum, Krstić, A. Jovanović, Stojanović, S. Petrović, Pejčić.
(FOTO: N. Negovanović)
Uslov za mirna tri dana pred subotnji večiti derbi je pobeda protiv Radničkog.
Poslednji rival kojeg Crvena zvezda nije pobedila, pre serije od 14 pobeda, stiže veeras na Marakanu, s željom da ponovo pomrsi račune favoritu.
Niških 1:1, iskustvo rivala, kao i činjenica da se u javnosti uveliko priča o derbiju podigli su stepen opreza u Zvezdi na maksimalan nivo.
Svaki put postoji neki oprez, da li zbog gostujućeg terena, istorijskih činjenica… Utakmica u prvom delu sezone je bila baš teška, ali znamo šta nas čeka danas i spremni smo na to – istakao je Slaviša Stojanović, šef
Savo Pavićević, iskusni štoper, poziva na maksimalno poštovanje rivala:
Radnički je dobra ekipa. Neće biti nimalo lako, ali znamo čemu težimo. Moramo na tri boda, do kojih ćemo doći samo ako utakmicu shvatimo maksimalno ozbiljno.
Milanović: I mi imamo veliki motiv
Otputovali su u ponedeljak oko podneva fudbaleri niškog Radničkog u Beograd, gde će igrati protiv pretendenta na titulu Crvene zvezde. Trenirali su na stadionu Rada.
- Domaćin ima ulogu favorita, bori se za titulu, ali i mi imamo mnogo motiva. Pre svega želimo da odigramo dobro i kvalitetno kao i na gostovanju u Jagodini, gde smo nesrećno poraženi, pošto još postoje teoretske šanse da se domognemo trećeg mesta učinićemo sve da posle pobede nad Napretkom na Čairu ostvarimo povoljan rezultat i na Marakani – istakao je Milan Milanović, trener Radničkog.
SUPER LIGA – 25. KOLO
15,00: Vojvodina – OFK Beograd
16,00: Spartak – Radnički 1923
16,00: Voždovac – Čukarički
16,00: Donji Srem – Novi Pazar
16,00: Napredak – Partizan
16,00: Javor Matis – Sloboda Point
18,00: Crvena zvezda – Radnički (N)
18,00: Jagodina – Rad

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rakić i Mrđa pogodili za +6

Izvor: B92, 22.Apr.2014

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su 15. uzastopnu pobedu u 25. kolu Jelen Superlige i pobegli drugoplasiranom Partizanu na šest bodova razlike...Ekipa Slaviše Stojanovića je na "Marakani" rutinski savladala niški Radnički 2:0, pa će dosta rasterećenije ući u večiti derbi naredne subote..Domaći...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.