Zvezda protiv Legije u Čikagu

Izvor: Politika, 18.Maj.2010, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda protiv Legije u Čikagu

Posle više od 13 sati putovanja, na aerodromu u Čikagu fudbalere Crvene zvezde dočekalo nekoliko stotina navijača. – Lukić: Nismo odmah očekivali sjajan doček

Ekspedicija fudbalskog kluba Crvena zvezda, posle više od 13 sati putovanja od Beograda, preko Varšave, do Čikaga, stigla na svoje odredište u SAD, gde će boraviti nedelju dana. „Crveno-beli” će učestvovati na turniru u Čikagu, a u polufinalu će se danas u 21 čas po lokalnom vremenu (rano >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ujutro u četvrtak po srednjoevropskom) sastati s poljskom Legijom, a u drugom meču su rivali Čikago fajer – Pari sen Žermen (Francuska).

Fudbalere Crvene zvezde na aerodromu u Čikagu, s crveno-belim obeležjima je euforično dočekalo nekoliko stotina razdraganih navijača, koji su pesmom burno pozdravili goste i ljubimce iz Beograda. Inače, prema nekim procenama u Čikagu živi oko 600.000 Srba, pa se smatra najvećim srpskim gradom posle Beograda.

– Nismo očekivali doček odmah na aerodromu i to ovako sjajan. Ali, to i nije iznenađenje, jer u Čikagu živi mnogo Srba, a Zvezda je ubedljivo najveći srpski sportski brend – rekao je predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić.

Ekipa Crvene zvezde je smeštena u luksuznom hotelu „Dabl ju”, na obali jezera Mičigen, u kome je ranije bila smeštena i slavna Barselona. Fudbaleri Zvezdi su odradili trening na stadionu „Tojota park” u Čikagu, a očekuje se da će tribine, kapaciteta 20.000 mesta, biti pune tokom duela Crvene zvezde i Legije, s obzirom na tamošnju veoma brojnu poljsku emigraciju.

– U Čikagu je najbitnije da igrači koji su manje igrali ove sezone dobiju priliku i osete kako je braniti boje Zvezde. Imaćemo kvalitetne rivale, ali se nadam najboljem, pa i osvajanju trofeja – rekao je Zvezdin ofanzivni vezista Miloš Trifunović, koji je zimus došao na „Marakanu” iz Javora.

U Ameriku je doputovao i odbrambeni igrač Nikola Mikić, koji je iz kruševačkog Napretka, takođe zimus, stigao u Crvenu zvezdu.

– Za ovu generaciju fudbalera Zvezde je bilo izuzetno važno da osvoji jedan trofej. Posle trijumfa u Kupu Srbije, iza nas je, ipak, uspešna sezona. Verujem da ćemo na turniru u Čikagu ostaviti dobar utisak. Imaćemo dobru priliku da se nametnemo treneru Ratku Dostaniću, ali i da pokušamo da osvojimo pehar. Za sledeću sezonu imamo još veće ambicije, jer želimo i titulu državnog prvaka – rekao je Mikić.

L. D.

[objavljeno: 19.05.2010.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.