Zvezda preokretom ostala na vrhu

Izvor: B92, 08.Mar.2014, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda preokretom ostala na vrhu

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Napretka na 'Marakani' u poslednjem meču subotnjeg programa 19. kola Jelen Superlige Srbije 4:1(1:1).

Crveno-beli su uspeli da se vrate posle gola zaostatka i zabeleže ubedljivu pobedu, i tako se vratili na prvo mesto na tabeli.

Napredak je u 15. minutu poveo sa 1:0 golom Dimitrova iz opravdano dosuđenog penala, ali u drugom minutu nadoknade Pavićević je izjednačio posle kornera Lazovića. Preokret donosi Dauda sa dva gola, a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ninković sa penala overava trijumf.

Jelen Superliga, 18. kolo:

Crvena zvezda – Napredak 4:1

Pavićević 45+2, Dauda 73, 76, Ninković 82(p) - Dimitrov 15 (pen)

Novi Pazar – Sloboda 2:1

Voždovac – Javor 1:0

Donji Srem – Jagodina 1:1

Radnički 1923 – Partizan 0:5

Čukarički – OFK Beograd 1:0

Radnički Niš – Rad 1:1

Nedelja:

13.00h Spartak – Vojvodina

Tekstualni prenos meča:

Crvena zvezda: Bajković, Petković, Kelhar, Pavićević, Mijailović, Gogić, Milijaš, Lazović, Pečnik (Ninković 67'), Dauda, Mrđa.

Napredak: Krznarić, Cvetković, Aškovski, Janičić, Mićić, Frimpong, Gavrić, Regan, Bajić, Dimitrov, Trujić.

Prvu veliku šansu na utakmici imao je Napredak u petom minutu. Mijailović je pogrešio u svom šesnaestercu, a u nastavku akcije intervenisao je Kelhar, koji je umalo postigao autogol, ali je lopta prošla malo pored stative u korner.

Četiri minuta kasnije i crveno-beli su bili jako blizu golu – Dauda je dobio duel sa Frimpongom, prevario je Janičića i šutirao je snažno levom nogom sa desetak metara, ali je golman Krznarić bio odlično postavljen.

Kruševljani se nisu povukli, naprotiv, igrali su ofanzivno, a u 15. minutu došli su do vođstva. Mićić je uputio fantastičnu dugu loptu, Bajković je oborio Gavrića, a sudija Jovanetić je opravdano svirao penal. Lopti je prišao Srđan Dimitrov, pogodio je donji desni ugao i doveo goste u vođstvo.

Nedugo zatim Zvezda je bila blizu izjednačenja, lopta se odbila od Daude i završila malo pored gola. Zvezda je preuzela inicijativu, a Napredak je pokušavao kontrama da poremeti domaće i eventualno duplira prednost. Novu šansu imao je Dauda, ali je golman Krznarić dobro reagovao u gužvi.

U 33. minutu Bajić je odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora, a Bajković je izbacio loptu u korner.

U narednih desetak minuta nije bilo većih uzbuđenja na terenu i činilo se da će Napredak u svlačionicu otići sa vođstvom. Ipak, u drugom minutu nadoknade Lazović je izveo korner sa desne strane, a loptu je na prvoj stativi dočekao Savo Pavićević i temenom je postigao gol za 1:1.

Zvezda je zaigrala sa više žara po ponovnom izlasku na teren, a prvu šansu imao je Lazović – na desnoj strani je predrbilao Aškovskog i šutirao, ali je Krznarić odbranio.

Ni Napredak nije odustajao od napadačkih akcija – Trujić je u 58. minutu dobro prošao po levoj strani, Bajić je šutirao sa ivice šesnaesterca, a lopta je završila preko prečke.

Nastavila je Zvezda da kontroliše igru, što joj je isplatilo posle kornera u 73. minutu. Darko Lazović je izveo korner sa desne strane i poslao loptu na drugu stativu, tamo se Dauda izborio sa Reganom – i glavom smestio loptu u mrežu - 2:1.

Oslobodila se domaća ekipa posle preokreta, pa je već posle dva minuta stvorila dva gola prednosti , a opet je precizan bio Nigerijac. Mrđa se ovoga puta našao u ulozi asistenta, a Dauda posle prodora po levom krilu drugi put savladao Krznarića - 3:1.

Ništa se nije promenilo ni posle trećeg gola, a sve je i definitivno rešeno u 82. minutu, kada je Dragan Mrđa oboren za najstrožu kaznu. U prvi mah se činilo da će Dauda izvesti penal, ali je odgovornost ipak preuzeo Ninković. Oporavljeni rezervista je bio siguran iz drugog pokušaja, jer je u prvom navratu golman gostiju previse izašao sa linije - 4:1.

Do kraja susreta videli smo po nekoliko solidnih prilika s obe strane, ali se rezultat nije menjao.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.