Izvor: MozzartSport.com, 24.Sep.2020, 09:36

Zvezda prelomila: Gavrić ostaje, Ben i Garsija popunjavaju rupe

Moguća i prodaja Ričmonda Boaćija

Celu priču o aktuelnim dešavanjima u finišu letnjeg prelaznog roka neko bi navijačima Crvene zvezde predstavio na sledeći način: „Imamo za vas dobru i lošu vest“. Još nema zvanične potvrde sa obe strane, ali sve je izvesnije da će posle dve i po godine odličnih igara El Fardu Ben napustiti Marakanu. Reprezentativac Komorskih Ostrva će, po svojoj prilici, ponovo sarađivati sa Vladanom Milojevićem, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ovog puta u Al Ahliju iz Džede. Jedan od najboljih stranaca u novijoj istoriji Crvene zvezde dogovorio je lične uslove sa timom iz Saudijske Arabije, ostalo je samo da srpski šampion i Al Ahli dogovore dinamiku isplate.

Saudijski klubovii su finansijski zbrinuti, ali nisu poznati kao redovne platiše, što su na Marakani osetili prilikom prodaje Marka Marina. Upravo zbog toga u Ljutice Bogdana gledaju da se obezbede prilikom novog posla sa Al Ahlijem i da u ugovor ubace velike kamate u slučaju kašnjenja saudijskog kluba. Transfer Bena trebalo bi da se finišira posle duela plej-ofa za Ligu Evrope protiv Celja ilii Ararata. Jasno je da će odlazak junaka velikog broja evropskih utakmica ostaviti veliku rupu u rosteru Dejana Stankovića. Međutim, procena je da je pravi trenutak za prodaju El Fardu Bena kako bi se otvorioi prostor za Željka Gavrića.

Od početka prelaznog roka traju spekulacije o odlasku mladog reprezentativca Srbije u Italiju. Pominjale su se brojne cifre, ali na Marakani imaju samo jednu konkretnu ponudu, vrednu tri miliona evra. Procena je da je to malo novca za momka koji je nagovestio veliki potencijal. Nije imao sreću da se upiše u listu strelaca tokom duela sa Omonijom, ali mnogi paramtri govore da će tržišna vrednost Željka Gavrića imati tendenciju rasta. Očekuje se da odlaskom Bena, Željko Gavrić igra u kontinuitetu i kroz mečeve Lige Evrope demonstrira nesumnjivi potencijal.

Gavrić je dobio šansu dolaskom Dejana Stankovića i na 18 mečeva postigao tri gola uz identičan broj asistencija. Pamtiće se posebno ovaj poslednji protiv Voždovca. Njegova alternativa trebalo bi da bude Andrija Radulović.

Pored Gavrića, na Marakani ne razmišljaju o prodaji Veljka Nikolića. Tiho se pričalo da je jedan od najpoznatijih menadžera na svetu doneo ponudu Viljareala vrednu 2,5 miliona evra uz procente od dalje prodaje. Međutim, odgovorni iz Ljutice Bogdana nisu želeli da šire priču, uvereni da će za godinu dana Veljko Nikolić vredeti mnogo više.

Rupu u budžetu, izazvanu eliminacijom od Omonije, Crvena zvezda bi trebalo da pokrije prodajom Bena i Matea Garsije u Aris za 1,3 miliona evra i 50 posto od naredne prodaje. Zvezda je sklopila posao sa Solunjanima, mada Argentinac i dalje odbija da se preseli u Grčku. Najviše zbog finansijske nestabilnosti Arisa.

Ponovo se spekuliše o prodaji Ričmonda Boaćija u Aziju... Prodaja trojice stranaca donela bi Crvenoj zvezdi oko četiri miliona evra, ali bi značajno rasteretila i budžet za plate, pošto Ben, Boaći i Garsija imaju jake ugovore, i na godišnjem nivou koštaju srpskog šampiona dva miliona evra neto.

Za sada nema najave dolaznih transfera. Međutim, veliko je pitanje šta će biti u slučaju prolaska Celja ili Ararata.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.