Zvezda preko Javora do overe prvog mesta

Izvor: B92, 02.Okt.2016, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda preko Javora do "overe" prvog mesta

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u zanimljivom susretu Javor iz Ivanjice sa 4:2 (2:1), u 11. kolu Super lige Srbije.

Tim Miodraga Božovića je tako upisala devetu pobedu u ovoj sezoni i osigurala prvo mesto na tabeli.

Golove za ekipu Zvezde postigli su Mičel Donald u 37, Predrag Sikimić u 45, Le Talek u 58 i Mihajlo Ristić u 94. U listu strelaca za ekipu iz Ivanjice upisali su se Karišik u 45, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Eliomar 89.

Iako početak utakmice nije nagoveštavao da će pasti puno golova, u prvih 45. minuta viđena su čak tri gola.

U prvih pola sata utakmice, fudbaleri Javora su imali nekoliko ozbiljnijih pokušaja, ali je Filip Manojlović, mladi golman Zvezde, bio odličan na golu.

Ipak, samo sedam minuta kasnije Zvezda je povela sjajnim golom Mičela Donalda. Međutim, usledio je šok za crveno-bele, odbrana Zvezde je loše reagovala i dozvolila Krajišiku da izjednači u 45. minutu. Ubrzo, samo 60 sekundi kasnije, Predrag Sikimć je postigao gol za vođstvo i fudbaleri Miodraga Božovića otišli su na odmor rezultatom 2:1.

Za razliku od prvog poluvremena, u kom smo videla tri gola i dosta dobrih poteza, u nastavku utakmice, iako je Zvezda povećala prednost na 3:1, autogolom Milovića, fudbaleri i jedne i druge ekipe nisu prikazali ništa zanimljivije.

Tokom drugog poluvremena ušlo se u mirniji period igre koji je najviše odgovarao gostima iz Beograda, ali je tek deset minuta pre kraja meča viđen interesantniji fudbal i čak dva gola postignuta su nekoliko minuta pre kraja meča. Prvo je fudbaler Javora Eliomar smanjio prednost na 3:2 i vratio nadu domaćima da stignu i do izjednačenja, ali je dilemu rešio Ristić koji je u poslednjem minutu sudijske nadoknade postavio konačnih 4:2.

Zvezda je prva na tabeli sa 28 poena, dok je Javor Matis 14. sa devet osvojenih bodova. Posle pauze od dve nedelje, zbog reprezentacija, ekipu Miodraga Božovića očekuje duel sa Čukaričkim na stadionu 'Rajka Mitića' 15. oktobra, dok će fudbaleri iz Ivanjice gostovati u Gornjem Milanovcu, ekipi Metalca.

Argentinski fudbaler Pablo Mouče je ponovo započeo meč i našao se u startnih 11 crveno- belih, a Aleksandar Luković zabeležio je 100. meč u dresu crveno-belih.

Jovan Đokić je u devetom minutu, posle centaršuta Stojakovića, mogao da dovede svoju ekipu do prednosti, ali se nije najbolje snašao i nije uspeo da dovede do prednosti ekipu iz Ivanjice. I u nastavku meča Javor Matis je dobro kontrolisao utakmicu i bio čvrst na sredini terena i u 14. minutu ponovo su zapretili pred golom Filipa Manojlovića.

U nastavku meča, fudbaler Javora, Đokić je pogrešio na sredini terena, fudbaleri Zvezde su započeli akciju, ali su domaćini bili dobro postavljeni i nisu ozbiljnije pripretili.

Posle 20 minuta utakmice crveno- beli nisu pripretili ozbiljnije, Mičel Donald je šutirao, ali bezuspešno. U 26. minutu Jovan Đokić je uputio strašan šut, ali je mladi reprezentativac Manojlović sjajno intervenisao. Na drugoj strani, Sikimić je na centaršut Cvetkovića šutirao glavom, ali preko gola.

Posle pola sata igre i jedne i druge ekipe su pokušavale da dođu do gola i posle strašnog udarca Đokića, nisu uspeli ozbiljnije da priprete.

Prvi karton dobio je Saša Tomanović, u 33. minutu, koji je zakačio Moučea i fudbaleri Zvezde su iz slobodnjaka imali prilku da postignu pogodak, ali je udarac Dušana Anđelkovića završio u živom zidu Javora.

Iako su fudbaleri Javora dobro parirali protivniku, Zvezda je u 37. minutu povela fantastičnim golom Mičela Donalda, koji je sa 20 metara šutirao i postigao pogodak u drugoj uzastupnoj utakmici za crveno-bele.

Samo nekoliko minuta pre odlaska na odmor, u Ivanjici su pala dva pogotka u dva minuta. Prvo je Javor izjednačio golom Karišika u 45. minutu, Cvetković nije dobro procenio i fudbaler Javora poslao je loptu u levi ugao za izjednačenje.

Samo 60 sekundi kasnije, Kanga je proigrao Predraga Sikimića koji je uspeo da prevari Đogatovića za vođstvo ekipe Miodraga Božovića. Gosti odlaze na odmor rezultatom - 2:1.

Utakmica je nastavljena u drugom poluvremenu i treneri obe ekipe izašli su na teren sa istim sastavom.

Posle 15. munuta mirne igre na stadionu u Javoru, Zvezda je povećala prednost na 3:1 u 58. minutu. Crveno-bli su imali sreće, iako je gol pripisan Le Taleku, koji je šutirao sa nekih 20 metara, lopta se odbila od Milovića i završila u mreži golmana Javora.

Dvadeset minuta pre kraja, Božović je izvršio prvu promenu, izašao je Pablo Mouče, a ušao mladi fudbaler, Mihajlo Ristić. I trener Javora je izvršio prvu promenu, pa je Milana Sprema zamenio uzbekistanski napadač Gafurov.

Ponovo je usledio period miran igre, Zvezda od gola Le Taleka, nije imala nijedan udarac u okvir gola. 'Grof' je napravio drugu izmenu, Kanga je izašao, a na terenu je David Babunski.

Posle skoro 40. minuta mirnog peioda drugog poluvremena, ekipa iz Ivanjice je prvo zapretila sjajnim Jovanom Đokićem, koji je ponovo pripretio na gol Manojlovića, ali je u narednom napadu Eliomar postigao pogodak i smanjio prednost na 3:2.

Sudija Milorad Mažić produžio je meč na pet minuta. Tačku na meč stavio je mladi Ristć, koji je greškom Milovića povećao prednost na konačnih 4:2.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda bez muke i sjaja odbranila lidersku poziciju - Javor pokošen na Lukovićevom jubileju! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 02.Okt.2016

Crveno-beli rutinski slavili u Ivanjici – 4:2..Vojvodini četiri, Javoru – ista porcija! Nema u igri Crvene zvezde prošlojesenjeg sjaja, ali srpski šampion je autoritativno prošao još jedno teško gostovanje i uoči druge reprezentativne pauze sačuvao lidersku poziciju. Mnogo teže nego što...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.