Zvezda pregazila Igokeu, a Partizan Megu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2023, 19:55

Zvezda pregazila Igokeu, a Partizan Megu

Utakmica 18. kola ABA lige između Crvene zvezde i Igokee više je ličila na trening nego na meč regionalnog takmičenja, a crveno-beli su na kraju izvojevali ubedljiv trijumf 104:71.

Od samog starta meča bilo je očigledno da su igrači Duška Ivanovića u meč ušli silno motivisani da prekinu seriju loših rezultata u Evroligi.

Ivanović: Zašto nismo ovako protiv Virtusa i Olimpije? Zbog odbrane

Trener košarkaša >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Crvene zvezde Duško Ivanović sumirao je utiske nakon ubedljive pobede nad Igokeom.

Njegova ekipa je imala veoma napadački raspoloženo izdanje tokom kog su postigli 19 trojki.

“Dobro smo otvorili utakmicu, izgledali dobro na parketu, brzo stekli veliku prednost, a zatim odradili posao do kraja. Cilj smo ostvarili. Zašto smo izgledali bolje u napadu nego protiv Virtusa i Milana? Razlog je vrlo jednostavan, a odgovor je je odbrana. Ekipe u Evroligi su daleko agresivnije i čvrše nego što je to slučaj u ABA ligi”,rekao je Ivanović i dodao:

"Odlično smo i fizički i psihički, borba se nastavlja. Odigrali smo loš meč pritiv Virtusa, ostalo je sve bilo na veoma visokom nivou, iako nismo uspeli da stignemo do pobede.”

Počeli su domaći serijom od 12:4, a prednost posle prve četvrtine iznosila je 27:11.

Vildoza i Petrušev povukli su crveno-bele, a onda se priključili i ostali igrači, pre svih Dobrić i Kampaco, a na kraju i Nemanja Nedović.

Zvezda je u nastavku nastavila da odlično šutira pre svega za tri poena, dok Igokea nije uspevala da nađe ritam u napadu, pa je vođstvo domaćina posle tri četvrtine bilo +40.

Tek u poslednjoj deonici je opao pritisak Zvezde, pa je Igokea upela da delimično ublaži poraz na konačnih 104:71.

Zvezda je dominirala na terenu, ali i u svim statistićkim kategorijama, a crveno-beli su trojke šutirali 19/30.

Na kraju je najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio Nemanja Nedović sa 20 poena (trojke 6/8), dok su po 13 dodali Kampaco i Dobrić.

U ekipi Igokee bolji od ostalih bio je Nikola Tanasković sa 17 poena.

Zvezda je i dalje na samo jednom porazu u sezoni i vodi veliku bitku sa Partizanom za prvo mesto na kraju ligaškog dela takmičenja, dok je Igokea na učinku 5-12.

Košarkaši Partizana protiv Mege nastavili seriju pobeda

Košarkaši Partizana savladali su ubedljivo ekipu Mege 103:78 (28:17, 37:20, 20:20, 18:21) u utakmici 18. kola ABA lige.

Crno-bele su do šestog uzastopnog trijumfa predvodili Jam Madar sa 15, Džejms Naneli sa 14, odnosno Danilo Anđušić, Kevin Panter i Alen Smailagić sa po 13 poena. Kod Mege Nikola Đurišić ubacio je 17 poena.

Partizan sada ima skor 16-2, a u narednom kolu dočekuje Borac.

Odigrali smo utakmicu sa dva različita poluvremena, prvo izvanredno, a u drugom "odrađivanje" posla, izjavio je trener košarkaša Partizana Željko Obradović.

"Znali smo da kada se pripremaš da igraš protiv mladog tima da moraš da imaš barem istu energiju kao i oni. Čestitam mladom kolegi (treneru Mege Marku Baraću) na načinu na koji njegov tim igra", rekao je Obradović na konferenciji za medije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.