Zvezda potpisala 15 ugovora za dan

Izvor: Mondo, 08.Okt.2018, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda potpisala 15 ugovora za dan

"Crvenoj zvezdi je velika čast da ovoliki broj perspektivnih momaka potpisuje stipendijski ugovor", izjavio je predsednik kluba, Svetozar Mijailović.

Foto: FK Crvena zvezda/Facebook/Nikola Mitić

Gužva je bila u ponedeljak na stadionu Rajko Mitić.

Fudbalski klub Crvena zvezda potpisao je čak 15 stipendijskih ugovora sa igračima iz svoje Omladinske škole, rođenim 2002. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i 2003. godine.

Veliki korak ka profesionalnim vodama napravili su: Filip Vasiljević, Srđan Maksimović, David Perduv i Uroš Đuričković iz generacije 2002, a Andrija Knežević, Mateja Bojović, Vladimir Miletić, David Petrović, Dušan Ikanović, Andrej Đurić, Bogdan Petrović, Nikola Stanković, Marko Đurić, Nikola Knežević i Marko Ćopić iz generacije 2003. godišta.

Prvi koji im je zvanično čestitao, bio je predsednik crveno-belih, Svetozar Mijailović.

"Crvenoj zvezdi je velika čast da ovoliki broj perspektivnih momaka potpisuje stipendijski ugovor. Vi ste odabrani od vaših trenera i rukovodstva Omladinske škole, čiji smo predlog prihvatili. Vaša obaveza je da opravdate poverenje koje ste dobili i, daj Bože, za nekoliko godina da potpišete i profesionalne ugovore, što je cilj svakog od vas i sve zavisi samo od vas. Ako budete ispunjavali zahteve koje savremeni fudbal traži, ostvarićete i taj cilj. Crvena zvezda je stvorila uslove da napredujete i radićemo na tome da ti uslovi budu još bolji. Poštujte vaše trenere, jer oni će vas najbolje naučiti ono što treba da postignete", rekao je Mijailović uz poruku roditeljima da deci uvek budu oslonac:

"Roditelji teško da vam mogu dati fudbalsko znanje više nego treneri i stručnjaci koji su posvećeni svom poslu. Želim vam mnogo zdravlje, da budete uspešni ne samo u sportu, već i u životu. Učite, obrazujte se, jer i obrazovanje je sastavni deo onoga što ćete sutra raditi. Prolaznost fudbalskog života je često ograničena godinama što i sami znate, a čovek se mora osposobiti i za životni poziv mimo sporta kojim se bavite. U fudbalu se može dobro zaraditi, ali verujte mi, to je vrlo težak, naporan i zahtevan posao. Zato uložite stvarno snagu i trud da to savladate. Čestitam vam još jednom".

Paraf na prvi ugovor desetorice mlađih kadeta izazvao je zadovoljstvo kod njihovih učitelja Marka Neđića i Danila Tešića.

"Iza nas je godinu dana zajedničkog rada tokom kojeg smo osvojili Beograd i Srbiju. Uspesi su, ipak, manje važni u odnosu na njihov napredak i razvoj. Napreduju pojedinačno i kao kolektiv, a potpis stipendijskih ugovora samo je jedan u nizu koraka i motiv više da nastave ka svom cilju. Oni su budućnost Zvezde", rekao je Neđić, prvi trener generacije rođene 2003. godine.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Facebook

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.