Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jul.2018, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda pobedom nad Dinamom počela odbranu titule u Super ligi

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom su počeli odbranu titule u Super ligi Srbije, pošto su večeras u Beogradu sa 3:0 trijumfovali protiv Dinama iz Vranja, debitanta u najjačem rangu takmičenja.

U drugoj utakmici prvog kola Super lige Srbije, Vojvodina i Mladost iz Lučana igrali su nerešeno 1:1.

Utakmica na stadionu "Rajko Mitić" pred oko >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 5.000 goledalaca počela je minutom ćutanja u čast nedavno umrlih Gorana Bunjevčevića, bivšeg igrača i kapitena Zvezde, kao i sudije Branimira Babarogića.

Novajlija u Super ligi, Dinamo, na samom početku utakmice imao je najbolju priliku na utakmici. Zakarija Suraka je u drugom minutu probio po levoj strani istrčao sam ispred Zorana Popovića, ali je pogodio stativu.

Zvezda, koja je igrala u izmenjenom sastavu, potom je uspostavila kontrolu nad utakmicom, a u 19. minutu Dušan Jovančić snažno je šutirao po zemlji sa oko 25 metara, ali je i on pogodio stativu.

Crveno-beli ipak su uspeli da povedu pre isteka prvih 45. minutu. Posle kornera sa desne strane Dejana Melega u šesnaestercu Dinama najbolje se snašao Jovančić, nakon što je Miloš Degenek pogodio stativu, vezista Zvezde je iskoristio dobru šansu i zatresao mrežu Dinama, te tako postigao svoj prvi pogodak za beogradski klub.

Početkom drugog poluvremena Zvezda je praktično rešila pitanje pobednika, a ovaj put u listu strelaca upisao mladi napadač crveno-belih Dejan Joveljić. On je iskoristio jedan "otpadak" posle prodora Lorenca Ebesilija, koga su oborila dvojica čuvara, pa je posle "lažnjaka" savladao golmana Uroša Đurića za 2:0.

Do kraja susreta crveno-beli su imali potpunu kontrolu, a konačan rezultat postavio je Milan Jeftović u 76. minutu na asistenciju kapitena Nenada Milijaša.

U Novom Sadu na utakmici između Vojvodine i Mladosti, domaćin je prvi stigao do prednosti, a strelac je bio Ismael Fofana u 13. minutu, da bi izjednačenje ekipi iz Lučana doneo Stefan Dimić u 29.

Milojević: Mogu da budem zadovoljan

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je večeras da može da bude zadovoljan igrom svog tima na početku Super lige Srbije i ponovio da bi trebalo biti strpljiv da crveno-beli dostignu željenu formu.

"Radujem se što su novajlije postigli golove. To njima posebno znači zbog samopouzdanja, koje im je potrebno u ovom trenutku. Ja sam neko ko trenira s njima svaki dan i znam koliko želju imaju, samo je potrebno strpljenje da dođu do željene forme. Ima tu dosta dobrih igrača, svi oni znaju da igraju fudbal. Mogu da budem zadovoljan, verujem da im je ovo podstrek za dalji rad", rekao je Milojević za televiziju Arena sport.

Zvezda je danas u prvom kolu Super lige Srbije pobedila Dinamo iz Vranja sa 3:0, a Milojević je dodao da je "očigledno da je nešto duža pauza na pojedincima ostavila traga".

"Ipak, imam poverenje u svoje igrače, znam da će doći do onoga čemu teže", rekao je Milojević.

Upitan da prokomentariše narednog protivnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, on je kazao da se ekipa nije bavila Suduvom.

"Od sutra krećemo s pripremama za tu utakmicu. Znaju se naša očekivanja u tom meču. Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju, jer su nam zaista potrebni", rekao je Milojević.

Trener Dinama Dragan Antić kazao je da je suvišno pričati o kvalitetu Crvene zvezde.

"Zvezda je bolja od nas, ne treba pričati o tome. Mogu i s drugim timom da se bore za titulu. Mi smo pokazali da možemo da se nosimo, iako imamo najmlađi sastav. S druge strane, videlo se da još nismo spremni, kasno smo krenuli s pripremama, nismo imali snage", rekao je Antić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.