Zvezda pobedila 4:3 i pokazala sve slabosti u odbrani

Izvor: Sportski Žurnal, 19.Jul.2012, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda pobedila 4:3 i pokazala sve slabosti u odbrani

Naftan – Crvena zvezda 3:4
Strelci: 0:1 – Kasalica u 9, 0:2 – Milunović u 18, 0:3 – Milunović u 34, 1:3 – Gavrjuško u 47. iz jedanaesterca, 2:3 – Gavrjuško u 67, 2:4 – Kasalica u 69, 3:4 – Žukovski u 76. minutu.
Stadion: SCK Vitesbk. Gledalaca: oko 1.000.  Sudija: Toni Asuma (Finska). Žuti kartoni: Bukatkin, Sorokin, Berezovski, Gorbačev, Žukovski (Naftan), Maksimović, Mladenović, Kasalica (Crvena zvezda).
NAFTAN: Dovgajla, Berezovski, Gorbačev, Kobec (od 73. Žukovski), Trukov, Bukatkin, Černih, Naumov, Zjulev (od 25. Obrazov), Sorokin, Kovalenko (od 46. Gavrjuško).
CRVENA ZVEZDA: Bajković, Mikić, Maksimović, Krneta, Mladenović, Dimitrijević, Milivojević, Evandro (od 71. Kadu), Lazović, Milunović (od 77. Vešović), Kasalica.
Crvena zvezda je pobedila u Belorusiji u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu UEFA protiv Naftana – 4:3. Činilo se da će Beograđanilako rešiti ovaj meč u svoju korist, posebno posle prvog poluvremena u kojem su stekli tri gola prednosti. Fantastično je u prvom delu igrao Darko Lazović, koji je dva puta asistirao, a učestvovao je i u akciji kod trećeg gola.
Ipak, potpuno drugačija slika viđena je u nastavku meča. Belorusi su zaigrali agresivnije, ali su do golova došli isključivo zbog grešaka odbrambenih igrača Crvene zvezde. I to kakvih! Kod sva tri gola Naftana odbrana tima Roberta Prosinečkog je bila katastrofalna.
Sve je krenulo od jedanaesterca kojeg je skrivio Maksimović, nastavilo se sa nesmotrenom intervencijom  kapitena Mikića, a na sreću završeno je posle očajne intervencije Krnete. Ipak, Crvena zvezda je postigla još jedan gol u drugom poluvremenu, što je bilo dovoljno za minimalan trijumf – 4:3. Pobeda koja donosi predost, ali i zadaje mnogo briga Prosinečkog pred početak nove sezone.
PRVO POLUVREME
5` Početno ispitivanje snaga, lopta je uglavnom u posedu Crvene zvezde, ali nije bilo konkretnih šansi.
7` Darko Lazović je čovek oko kojeg se sve vrti u timu iz Beograda. I ovoga puta on je kreirao akciju, uputio solidan centaršut sa desne strane, ali je golman Dovgajla bio siguran.
8` Lazović je uputio još jedan centaršut, Milunović je fantastično šutirao, ali je golman Naftana izbio loptu u korner.
9` GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
Korner je brzo izveo Lazović, Kasalica je natrčao na loptu i zakucao je u mrežu Naftana za vođstvo Crvene zvezde!
13`Kapiten Mikić je prošao po desnoj strani, uputio je povratan pas ka Lazoviću, a ovaj je pronašao usamljenog Kasalicu. Ipak, centarfor Zvezde je loše šutirao iz sjajne pozicije, sa nekih 12 metara.
15` Crveno-beli za sada napadaju samo po desnoj strani. Još jednom je Lazović prosledio sjajnu loptu ka Mikiću, ali je ovaj loše centrirao, pa nije bilo opasnosti po gol Belorusa.
18` GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
Još jedna sjajna akcija koju je započeo maestralbni Lazović. Zvezdin reprezentativac igra za desetku, a ovoga puta je fantastično uputio loptu ka kasalici između dvojice beloruskih igrača. Centarfor crveno-belih je šutirao, golman Dovgajla je malo skrenuo loptu, ali je na nju natrčao Milunović i sproveo je u praznu mrežu.
25` Prva izmena i to u ranoj fazi meča. Kod Belorusa je u igru ušao Obrazov, a izašao je Zjulev.
34` GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
Darko Lazović je definitivno centralna figura meča. Gotovo svaki napad Crvene zvezde ide preko desne strane i ovog momka. Napravio je Čačanin dar-mar u šesnaestercu Belorusa, uputio još jedan sjajan centaršut, lopta je za malo preskočila Kasalicu, ali ju je prihvatio Milunović i bez ikakvih problema smestio je u mrežu Naftana.
40` Prvi žuti karton na meču, za Bukatnika, odbrambenog igrača Naftana.
42` Prva šansa na meču za Beloruse, lopta je nekako posle smušene intervencije Zvezdine odbrane došla do Obrazova, ali se napadač domaćih nije najbolje snašao.
44` Ubrzo i drugi pokušaj Naftana, Sorokin je pokušao sa 17 metara, ali je bio neprecizan.
45` Minut sudijske nadoknade. Nije bilo uzbuđenja do kraja prvog dela meča. Zvezda ima ogromnu prednost posle prvih 45 minuta.
Kraj prvog poluvremena.
46` Druga izmena kod Belorusa, u igru je ušao Gavrjuško umesto Kovalenka.
47` GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
Loš početak za Crvenu zvezdu. Maksimović je napravio prekršaj u svom šesnaestercu, sudija Asuma je svirao jedanaesterac, a sa bele tačke precizan je bio Gavrjuško.
59` Nešto bolje igra Naftan u drugom poluvremenu nego što je to bio slučaj na početku meča. Imali su Belorusi dve-tri poluprilike, a jednu od njih i u 59. minutu. Loptu je glavom iz svog šesnaesterca izbio Maksimović, koji je pritom zadobio udarac u glavu. Na sreću, brzo se pridigao i nastavio susret.
60` Pokušao je Bukatkin udarcem sa 30 metara, ali je traljavo šutirao. Lopta je završila u naručju Bajkovića.
62` Još jedan pokušaj Naftana, glavom je sa 16 metara šutirao Gavrjuško, ali je bio neprecizan.
65` Mladenović je načinio prekršaj i zaradio žuti karton. Slobodan udarac je odlično izveo Trukhov, na loptu je glavom natrčao Černih, ali nije bio precizan.
67` GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
Pritisak se Naftanu isplatio. Posle centaršuta sa desne strane Mikić je glavom očajno izbio loptu, tačnije „asistirao” je gavrjušku, koji je neometan drugi put savladao Bajkovića. Zaista neshvatljiv potez Zvezdinog kapitena.
68` Umalo da Belorusi već u narednom minutu izjednače. Drama se odigrala pred golom Bajkovića, koji je nekako loptu zaustavio na gol liniji.
69` GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
Belorusi su protestovali, Zvezda se na to nije obazirala i krenula je u kontranapad. Iskoristili su Beograđani to što je odbrana domaćih bila razređena, a akciju je rutinski svojim drugim, a Zvezdinim četvrtim golom završio Kasalica.
71` Prva izmena kod Crvene zvezde. Prosinečki je u igru umesto malo primetnog Evandra ubacio Kadua.
73` Poslednja, treća izmena u redovima Naftana. Kobeca je zamenio Žukovski.
76` GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
Zvezdina odbrana je u ovom susretu blago rečeno katastrofalna! Gavrjuško je pokušao da pronađe Žukovskog, ali se činilo da će Krneta lako otkloniti opasnost. Ipak, Zvezdin defanzivac je učinio ono što nije smeo, oklevao je, a potom je dozvolio da ga Žukovski žargonskim rečnikom „oduva”, i potom lako matira Bajkovića!
77` Druga izmena kod Zvezde, dvostrukog strelca Milunovića zamenio je Vešović.
83` Milivojević je oštro startovao na Žukovskom, ali je prošao bez žutog kartona. Sa 35 metara je vrlo dobro šutirao Gorbačev, ali za malo preko gola Bajkovića.
85` Žuti karton za Sorokina zbog faula na Kaduu.
86` Samo minut kasnije javna opomena i za Berezovskog, zbog oštrog prekršaja na Vešoviću.
89` Solidan pokušaj Lazovića sa 30-tak metara, ali bez opasnosti po gol Naftana.
90` Sudija će meč produžiti za četiri minuta.
93` Kasalica je načinio glupost i zaradio žuti karton, koji bi mogao da ga košta neigranja u nastavku Zvezdinog evropskog pohoda.
94` Žuti karton za Žukovskog je poslednje što smo videli u ovom susretu.
Kraj meča.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.