Zvezda po Benovim notama do polufinala Kupa, finiš iznenada postao zanimljiv! (video)

Izvor: Sportske.net, 13.Mar.2019, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda po Benovim notama do polufinala Kupa, finiš iznenada postao zanimljiv! (video)

Bez iznenađenja u poslednjoj utakmici četvrtfinala Kupa Srbije.

Posle lučanske Mladosti, Partizana i niškog Radničkog, plasman u polufinale Kupa Srbije izborila je večeras i Crvena zvezda koja je pred svojim navijačima na ''Marakani'' savladala ekipu Radnika iz Surdulice rezultatom 2:1.

Time je spisak učesnika polufinala kompletiran, a žreb za pretposlednju rundu takmičenja biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << obavljen u petak.

Tim Vladana Milojevića je najveći deo posla obavio još u prvom poluvremenu.

Jednu od prvih pravih prilika na ovoj utakmici realizovao je Mirko Ivanić u 17. minutu meča. Ben je odlično izveo korner sa desne strane, a Ivanić je još bolje reagovao na prvoj stativi i udarcem glavom je poslao loptu u suprotni ugao - 1:0.

Kakve-takve nade gostiju u eventualno iznenađenje u ovom meču potrajale su do 44. minuta utakmice, kada je Simić iznudio slobodan udarac na nekih 18 metara, po sredini, a Ben je uputio prelep udarac u desni ugao gola golmana Lekića - 2:0.

Mogla je Zvezda u prvom poluvremenu do još ubedljivijeg vođstva, a najbolju priliku propustio je Veljko Simić posle sjajne akcije Bena i Jirke, kada je sa oko sedam metara veoma loše šutirao i poslao loptu iznad prečke.

Golove iz prvog poluvremena možete da pogledate OVDE.

Iz prvog poluvremena izdvojićemo i dve sporne situacije, kada su i jedni i drugi tražili jedanaesterac, ali sudija Bojan Nikolić nije uslišio njihove zahteve.

U 34. minutu Simić je probio u kazneni prostor gostiju, uz kontakt sa Kričkom je pao, ali za sudiju to nije bio prekršaj za penal. Na drugoj strani par minuta kasnije, gosti su tražili da se sankcioniše Gajićevo igranje rukom u Zvezdinom šesnaestercu, opet je sudija imao drugačije mišljenje.

Početrak drugog poluvremena obeležili su navijači Crvene zvezde, bakljadom, skandiranjem i porukom upućenom treneru Vladanu Milojeviću, a OVDE opširnije čitajte o tome.

Do kraja je to bilo Zvezdino rutinsko odrađivanje posla, nove prilike propuštali su Pavkov, Ebisilio i Ivanić, a kada se očekivao kraj meča, Surduličani su iznenada stigli do počasnog gola.

Na opšte iznenađenje navijača Crvene zvezde, sudija Bojan Nikolić je odlučio da pokaže na belu tačku, smatrajući da je Vulić napravio prekršaj u situaciji kada je protivnički igrač pokušao da šutira. Još jedna diskutabilna situacija...

Zlatanović je bio precizan sa bele tačke, smanjio je na 2:1, a u nadoknadi vremena Radnik je imao priliku da i posle kornera učini nešto više, ali gosti to nisu uspeli da iskoriste, Zvezda se odbranila u toj situaciji i sačuvala pobedu.

Crvena zvezda: Borjan - Stojković, Milunović, Babić, Gajić - Jovančić, Ivanić (od 68. Vulić) - Jirka (od 46. Ebesilio), Ben, Simić - Pavkov (od 77. Joveljić)..

Radnik: Lekić - Kričak, Kovačević, Pavlović, Milovanović - Kojić, Stojanović - Frensis (od 46. Zlatanović), Damnjanović (od 46. Stevanović), Bojić - Stamenković.


--
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.