Zvezda peticom do +4

Izvor: B92, 29.Mar.2014, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda 'peticom' do +4

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Voždovac sa 5:1 (4:0) u meču 21. kola Jelen Superlige Srbije.

Zvezda posle 11. uzastopnog trijumfa ima četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan, koji u nedelju od 14.30 igra sa OFK Beogradom.

Zvezda je od 17. minuta vodila pogotkom Nenada Milijaša, Dauda je duplirao prednost u 29. minute, samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tri minuta kasnije Lazović je dao svoj prvi gol u sezoni, a u 45. minutu Mrđa je dao četvrti gol.

Početkom drugog poluvremena Sekulić je smanjio, ali je Mrđa novim golom povisio na 5:1 i ispostavilo se da je to bio konačni rezultat.

Crvena zvezda: Bajković, Pečnik, Kelhar, Pavićević, Mijailović (Petković 72'), Kovačević, Milijaš, Ninković, Lazović, Dauda (Savićević 63'), Mrđa.

Voždovac: Supić, Dukić, Projić, Dragović, Vasiljević, Božić, Sekulić, Babović, Obradović (Karaklajić 33'), Pavićević, Marušić.

Uskoro opširnije...

Tekstualni prenos meča pratite na našem sajtu.

U prvih pet minuta Zvezda je napadala, ali su se gosti disciplinovano branili i šansi nije bilo. Nije se mnogo promenilo ni u narednih pet minuta, crveno-beli izveli su i dva kornera, ali nijednom nisu ozbiljnije namučili odbranu Voždovca.

Tako je bilo sve do 17. minuta, kada crveno-beli stižu u vođstvo – Lazović je dodao loptu do Milijaša, koji se namestio na udarac sa dvadesetak metara i poslao je loptu u donji levi ugao gola gostiju.

Šest minuta kasnije Zvezda je imala novu šansu – Milijaš je dodao do Daude, ali je Nigerijac sa sedam-osam metara šutirao izuzetno slabo i golman Supić je lako uhvatio loptu.

U 25. minutu Voždovac je prvi put pripretio, ali je Sekulić sa desetak metara loše zahvatio loptu glavom, iako nije bilo nikoga oko njega. Dva minuta kasnije Zvezda je bila nadomak drugog gola posle uigrane akcije – Lazović je izvodio slobodni udarac sa leve strane, svi su pošli u peterac, Milijaš se izvukao i šutirao sa desetak metara, ali je Supić odlično odbranio.

Ono što nije tada, Zvezda je učinila u 29. minutu – Ninković je započeo akciju našavši Mrđu na desnoj strani, a posle njegovog ubacivanja po zemlji Dauda je sproveo loptu u donji desni ugao.

Samo minut kasnije Voždovac umalo da dođe do gola, Babović je šutirao sa šest metara iskosa sa leve strane, ali je lopta završila malo pored stative.

To je možda bila i poslednja prilika da se gosti vrate u meč, pošto je Zvezda na drugoj strani dala i treći gol – brzo su domaći organizovali kontru, Ninković je bio nesebičan i dodao je do Lazovića, koji šalje loptu u gornji desni ugao.

Mogla je Zvezda i do četvrtog gola, ali je Dauda iz izgledne pozicije šutirao pored gola. Nije tada, ali jeste u 45. minutu – Dauda je dodao Mrđi u prazan prostor, odbrana Voždovca ponovo je prelako ispala, a Mrđa je bez problema savladao Supića.

U prvih pet minuta nastavka nije bilo većih uzbuđenja, a u 53. minutu Voždovčani smanjuju na 4:1 – posle dubinske lopte Sekulić je izdržao duel sa Mijailovićem, šutirao ka golu i pogodio stativu, ali je bio na pravom mestu i odbitak sproveo u mrežu.

Zvezdu je to trglo posle opuštenijeg početka drugog poluvremena. Usledilo je nekoliko polušansi, a onda i gol u 62. minutu – Milijaš je fantastično proigrao Mrđu, koji je izašao sam pred Supića i snažno je šutirao za 5:1.

Nedugo zatim Vukan Savićević zamenio je Daudu, a Nigerijcu se to nije svidelo i glasno je negodovao po izlasku sa terena.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JSL: Crvena zvezda - Voždovac (uživo)

Izvor: Sportske.net, 29.Mar.2014

Lider na tabeli domaćeg šampionata došao je do ubedljive prednosti od 5:1 i sada se samo čeka poslednji zvižduk sudije Obradovića kojim će nova tri boda biti uknjižena na Zvezdin saldo.

Nastavak na Sportske.net...

Rapsodija Zvezde protiv Voždovca, 11. pobeda u nizu (FOTO, VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 29.Mar.2014

Crvena zvezda – Voždovac 5:1 (4:0). Strelci: 1:0 – Milijaš u 17, 2:0 – Dauda u 29, 3:0 – Lazović u 32, 4:0 – Mrđa u 44, 4:1 – Sekulić u 54, 5:1 – Mrđa u 62. minutu. . Stadion: Crvene zvezde. Gledalaca: 16.250. Sudija: Srđan Obradović (Jagodina). Pomoćnici: Dalibor Đurđević (Kruševac)...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.