Zvezda pala u Subotici

Izvor: Politika, 14.Avg.2011, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda pala u Subotici

Na početku fudbalskog prvenstva države: Spartak Zlatibor voda – Crvena zvezda 2:0 (1:0). – Strelci Torbica iz jedanaesterca i Bratić iz slobodnog udarca

Subotica Po veoma prijatnom vremenu koje je imponovalo čini se domaćim fudbalerima i pred više od 12.000 ljubitelja fudbala domaćin je u premijeri slavio nad vicešampionom Crvenom zvezdom. Od samog početka susreta i prvog zvižduka Darka >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Bogdanovića iz Kraljeva akteri ovoga derbija su krenuli silovito ali tek u 26. minutu domaćin dolazi do prvog pogotka kada je u kaznenom prostoru oboren kapiten Torbica od strane gostujućeg kapitena Nenada Kovačevića gde je Bogdanović energično pokazao na jedanaesterac.

Siguran izvođač udarca sa jedanaest metara bio je Vladimir Torbica gde je prevario čuvara mreže Beograđana Bobana Bajkovića poslavši ga u njegovu desnu a loptu u levu stranu gde je izazvalo erupciju oduševljenja na gradskom stadionu u Subotici. Odmah četiri minuta kasnije izabranici Roberta Prosinečkog su pokušali preko napadača Andrije Kaluđerovića da poravnaju rezultat, međutim njegov udarac glavom Aleksić je izvanredno intervenisao izbacivši loptu ispod same prečke u korner.

U 35. minutu crveno-beli su mogli do izjednačenja, ali je ponovo Kaluđerović sa nekih osam metara loše zahvatio loptu u kaznenom prostoru domaćih koja je otišla van okvira gola golmana Aleksića. Međutim najbolju priliku Beograđani su imali u 42. minutu kada je Marko Vešović sa nekih 16 metara, tačnije sa ivice kaznenog prostora domaćih ali je domaći čuvar mreže i reprezentativac mlade selekcije Srbije ponovo pokazao svoj kvalitet i čini se da je jedan od najboljih čuvara mreže u našoj zemlji.

U nastavku susreta Beograđani kreću silovito ali u 55. minutu igre ponovo šok za njihove navijače poznate "delije" jer je najiskusniji Vidak Bratić umirio erupciju navijanja sa južne tribine pogotkom iz slobodnog udarca sa oko 25 metara. U pomenutom minutu igre na udaljenosti 25 metara od gola golmana Bajkovića oboren je kapiten Torbica gde je Vidak Bratić namestio loptu na ono mesto gde je načinjen prekršaj, Beograđani namestili živi zid koji nije pomogao da lopta ponovo odsedne u donjem desnom uglu golmana Bajkovića za 2:0.

Ispostavilo se da je to ujedno i konačan ishod ovog susreta gde su svoj period igre imali i Beograđani, nisu iskoristili nekoliko povoljnih prilika, a domaćini spretnošću Torbice iz jedanaesterca i Vidaka Bratića iz slobodnog udarca u 55. minutu došli do prve zlatne trojke u nastupajućem šampionatu. Treba istaći da je glavni arbitar ovog meča Darko Bogdanović iz Kraljeva u 65. minutu susreta pokazao crveni karton Srđanu Mijailoviću iz Crvene zvezde kada je u pomenutom minutu igre načinio oštar start nad domaćim napadačem Aleksandrom Noskovićem. Sve u svemu dobra fudbalska predstava na otvaranju ove sezone, gde svi akteri ovog meča zaslužuju najvišu ocenu.

Stadion: Gradski. Gledalaca: 12.000. Sudija: Darko Bogdanović (Kraljevo) 8. Pomoćnici: Vladimir Jovanović (Čačak), Vladimir Čađenović (Kragujevac), Svetislav Marušić (Kraljevo). Strelci: Torbica u 26. minutu (iz jedanaesterca), Bratić u 55. minutu. Žuti kartoni: Aleksić, Joksimović, Milanković, Bratić (Spartak ZV), Tošić, Vilotić, Kovačević (Crvena zvezda). Crveni karton: Mijailović (Crvena zvezda) u 65.

SPARTAK ZLATIBOR VODA: Aleksić 8, Stevanović – (od 19. Đurđević 7), Joksimović 7,5, Simović 8, Milanković 8, Bratić 8,5, Torbica 9 (od 80. Antonić –), Despotović 7,5 (od 60. Nosković 7,5), Puškarić 8, Mirić 8, Otašević 8. Trener: Zoran Njeguš.

CRVENA ZVEZDA: Bajković 6, Tošić 6, Mijailović 6, Dimitrijević 6,5, Lazović 6 (od 75. Janković –), Mikić 6, Vilotić 6,5, Borja 6, Vešović 6 (od 56. Ćosić 6), Kovačević 6, Kaluđerović 6 (od 74. Fereira –). Trener: Robert Prosinečki.

Igrač utakmice: Vladimir Torbica (Spartak Zlatibor voda). 

Ljubiša Lazičić

objavljeno: 15.08.2011.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.