Zvezda opet povela pa se branila, crveno-beli ostali lideri (VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 01.Mar.2014, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda opet povela pa se branila, crveno-beli ostali lideri (VIDEO)

JagodinaCrvena zvezda 0:2 (0:2)
Strelci: 0:1 – Mrđa u 4, 0:2 – Milijaš u 43. minutu.
(FOTO: N. Negovanović)
Crvena zvezda je u sjajnom ambijentu Gradskog stadiona u Jagodini savladala domaće „ćurane“, na sličan način kao Javor u prošlom kolu, i zadržala se na liderskoj poziciji na tabeli.
Crveno–beli su odigrali odlično prvo poluvreme u kome su i rešili pitanje pobednika, ali su opet podbacili u drugom. Jedina razlika je u tome što Jagodinci nisu uspeli da, kao Ivanjičani, unesu neizvesnost u meč.
Početna ofanziva Beograđana vrlo brzo im se isplatila. Kovačević je u trećem minutu centrirao iz slobodnjaka, Pečnik bio najviši u skoku na prvoj stativi, ali je golman Đuričić sjajnim refleksima „izvadio“ loptu iz mreže. Usledio je korner, opet je centrirao Kovačević, a šut Mrđe glavom, takođe na prvoj stativi, Đuričić nije mogao da ukroti – 0:1.

Milijaš je izveo udarac iz ugla u 17. minutu posle kojeg je Pečnik zamalo bio neprecizan glavom sa dva–tri metra. Lopta je odletela tik iznad prečke.
Najbolju priliku u prvom poluvremenu Jagodina je imala u 23. minutu posle akcije internacionalaca. Makedonac Jakimovski je centrirao sa desne strane, Hrvat Šimac je pobegao pažnji Petkovića, odlično glavom zahvatio loptu koja je prohujala pored roglja Bajkovićevog gola.
Zvezda je postavila konačan rezultat u 43. minutu. Brzopoteznu akciju je počeo Gogić, Pečnik petom prosledio loptu zahuktalom Mijailoviću. Njegov šut je na kratko odbranio Đuričić, a Milijaš naleteo iz drugog plana – 0:2.

Jagodina je u drugom poluvremenu pritiskala Zvezdu, a možda najbolju šansu je propustila u 54. minutu, kad je Pešić izašao sam pred Bajkovića na mudru asistenciju Mijatovića, ali je očajno zahvatio loptu sa desetak metara.
Rezervista Šušnjar je opalio sa oko 17 metara u 83. minutu, šutirao po zemlji u desni ugao Bajkovićevog gola, on se izvio koliko je dug, ali je lopta otišla pored gola.
Tri minuta kasnije, Martinović je poslao snažan udarac sa oko 20 metara pod prečku, ali Bajković je bio na mestu.
U prvom minutu sudijske nadoknade, posle centaršuta Mijatovića sa leve strane, niko nije zakačio loptu, što je umalo prevarilo Bajkovića. Svi su videli loptu u mreži, ali je ona otišla pored desne stative.
Ofanziva Jagodinaca nije im donela ni jedan gol u mreži rivala, pa je usledilo slavlje navijača Zvezde koji su činili veliku većinu na stadionu.
Semafor 17. kola Jelen Superlige:
Vojvodina – Voždovac 2:0 (Veselinović 6. i 84. iz jedanaesterca)
Javor – Donji Srem 0:0
Rad – Novi Pazar 1:0 (Ožegović 88)
OFK Beograd – Spartak 1:1 (Čavrić 69 – Novaković 80)
Jagodina – Crvena zvezda 0:2 (Mrđa 4, Milijaš 43)
Napredak – Radnički 1923 3:3 (Trujić 24, 26. i 41 – Rosić 28, Miljuš 60, Bjelanović 66)
17,00: Partizan – Radnički Niš
Nedelja:
14,30: Sloboda – Čukarički


Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.