Zvezda odbranila titulu u Jadranskoj ligi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Maj.2016, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda odbranila titulu u Jadranskoj ligi

Košarkaši Crvene zvezde odbranili su titulu u Jadranskoj ligi, pošto su večeras u Sremskoj Mitrovici pobedili Mega Leks sa 61:49 (24:16, 13:18, 9:6, 15:9, i tako slavili sa 3:0 u finalnoj seriji plej-ofa.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kvinsi Miler sa 18 poena i osam skokova. On je jedini u Zvezdi imao dvocifreni učinak u postignutim poenima. Maik Cirbes i Marko Simonović postigli su po devet, dok je kapiten Luka Mitrović dao šest poena.

Za najkorisnijeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << igrača finala proglašen je Stefan Jović.

Megu je predvodio kapiten Rade Zagorac sa 21 poenom i šest skokova. Nikola Ivanović postigao je 10 poena uz šest asistencija.

Košarkaši obe ekipe odigrali su najtvrđu utakmicu u finalu, ali je Zvezda, kao i u prošlom meču, bila sigurna i kontrolisala utakmicu.

Crveno-beli su rano stekli dvocifrenu prednost, najviše zahvaljujući Mileru, koji je u prvoj četvrtini postigao 10 poena. Mega se, međutim, nije predavala i uspela je do poluvremena da priđe na samo tri poena zaostatka, 34:37.

Zvezda je u drugom poluvremenu povratila veliku prednost, ali je Mega u poslednjoj četvrtini uspela da priđe na 40:46. Tada je Simonović postigao trojku i sprečio nalet domaćina.

Zvezda je na oko minut do kraja poenima Mitrovića stekla 10 poena prednosti, 57:47, i tako rešila meč.

Zvezda je u trećoj četvrtini rivalu dozvolila samo šest poena, a u četvrtoj devet.

Trofej pobednika podigli su zajednički kapiten Mitrović i Branko Lazić, koji je bio kapiten u njegovom odsustvu, uz veliko slavlje navijača u dvorani.

Radonjić: Najbolji kada je najvažnije

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegov tim bio najbolji kada je bilo najteže i da je tako došao do odbrane trofeja.

"Ako pravimo analizu sezone, treba da počnemo od početka, ali večeras treba da se slavi. Uspeli smo da osvojimo trofej. Bili smo obazrivi pošto Mega Leks nije bio u najjačem sastavu. Išli smo po meč, polako slagali utakmice i došli do trofeja. Uspeli smo da budemo najbolji kada je najvažnije", rekao je Radonjić neposredno posle meča za RTS.

Kapiten Luka Mitrović je zbog povrede propustio veći deo sezone, a posle utakmice je rekao da je dao sve što je imao.

"Nažalost, propustio sam veći deo sezone. Sreća u nesreći je to što sam se vratio za najbitnije mečeve. Nisam imao mnogo snage, ali sve što sam imao dao sam da se osvoje ovi trofeji. Zasluženo slavlje, imali smo dosta turbulentnu sezonu. Trofej mnogo znači za ekipu", rekao je Mitrović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezdina meč lopta u Sremskoj Mitrovici

Izvor: Vesti-online.com, 02.Maj.2016

Košarkaši Crvene zvezde večeras u Sremskoj Mitrovici protiv Mega Leksa, u trećoj utakmici finalne serije plej-ofa ABA lige, imaju priliku da odbrane titulu i drugi put uzastopno podignu trofej namenjen regionalnom šampionu...Zvezda protiv oslabljene Mege vodi u seriji 2:0 i prema svemu viđenom...

Nastavak na Vesti-online.com...

NAMESTIO ‘SNAJPER’: Miler rešeta u Sremskoj Mitrovici (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 02.Maj.2016

Crvena zvezda je odlično otvorila treći meč finalne serije ABA lige protiv Mega Leksa.. . Posle prve četvrtine Zvezda vodi sa 24:16. Najzaslužniji za vođstvo crveno-belih bio je Kvinsi Miler sa deset poena. Amerikanac je posebno briljirao u šutu za tri poena.. (Izvor: YouTube/AverythingAbout...

Nastavak na HotSport.rs...

Mozak Zvezdine igre: Stefan Jović MVP finalne serije

Izvor: MozzartSport.com, 02.Maj.2016

Prošle sezone su ga sputale povrede, sada su ga zaobišle i on je to iskoristio na fenomenalan način..Neverovatan napredak u igri napravio je Stefan Jović u ovoj sezoni, a prava potvrda stigla je u finalu ABA lige, gde je odlični plejmejker crveno-belih dobio titulu najkorisnijeg igrača serije sa...

Nastavak na MozzartSport.com...

Kakvo vaskrsenje Oklahome! Od debelog minusa do triler brejka protiv Sparsa, Greg besneo na sudije! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 03.Maj.2016, 08:27

Klivlend vez većih problema slavio protiv Atlante..Kakvo vaskrsenje Oklahome! Od ponižavajućeg poraza od 32 razlike do velikog brejka. I to samo za 48 sati. Luda, luda završnica drugog meča polufinale serije zapada donela je veliko iznenađenje i poraz velikog favorita, tima Grega Popoviča. Oklahoma...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.