Zvezda od sjaja do očaja i nazad, crveno-beli posle epske drame na korak do titule!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2021, 23:20

Zvezda od sjaja do očaja i nazad, crveno-beli posle epske drame na korak do titule!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Budućnost 85:79 u hali "Aleksandar Nikolić" i poveli sa 2-0 u finalu plej-ofa ABA lige.

Najefikasniji u timu Crvene zvezde bio je Ognjen Dobrić sa 27 poena i četiri skoka, Lendri Noko je dodao 15 koševa, a jedan više je ubacio Džordan Lojd.

U gostujućem timu Danilo Nikolić postigao je 26 poena uz sedam uhvaćenih lopti, Džastin Kobs je dodao 14, a Nikola Ivanović je stao na 12.

Crveno-beli su bolje otvorili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << meč, Dobrić i Noko prednjačili u napadu, a u jednom momentu ekipa Dejana Radonjića imala je i plus 20 protiv bezidejne Budućnosti.

U drugih 20 minuta Crvena zvezda je ušla sa 14 poena viška, a na način na koji je domaći tim otvorio meč tako je tim Dejana Milojevića počeo drugo poluvreme.

Danilo Nikolić kreirao je preokret Podgoričana, koji su serijom poena prvo došli do izjednačenja, a ubrzo su i poveli.

Budućnost je u potpunosti neutralisala Crvenu zvezdu, treći period dobila je 29:8 i sa viškom od sedam poena ušla je u odlučujućih 10 minuta.

Poslednju deonicu obeležila je velika borba, crveno-beli su prišli na tri poena zaostatka (74:71) koševima Dobrića.

Isti igrač na manje od četiri minuta do kraja meča doneo je izjednačenje (74:74), da bi Simonović ponovo vratio vođsvto na stranu gostiju, a u sledećem napadu obezbedio plus četiri.

Kobs je držao Budućnost u meču za uzbudljivih minut i po do kraja meča, a Ivanović je trojkom doneo prednost.

Na isti način je uzvratio Dobrić za 81:79, a tačku na meč stavili su Lojd i Simonović.

Nakon drugog meča u Beogradu, serija se seli u Podgoricu gde će se u subotu igrati meč broj tri.Treća utakmica igra se u Podgorici u subotu od 20.30 sati.

Četvrti susret će se igrati ukoliko bude bilo potrebe, u ponedeljak 24. maja.

Finale se igra na tri dobijene utakmice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.