Izvor: MozzartSport.com, 08.Avg.2020, 16:59

Zvezda nije odustala od Andersona, čeka se Tomane

Dolazak Federika Makede mogao bi da označi početak velike rekonstrukcije napada Crvene zvezde

Transfer Federika Makede iz Panatinaikosa još nije ozvaničen, pošto crveno-beli i dalje pokušavaju da slome klub iz Atine i da pristane na obeštećenje od 400.000 evra i 15 procenata od naredne prodaje. Međutim, sve ide u pravcu ka tome da Dejan Stanković dobije novog vođu navale što pre kako bi ga uigrao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << za prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, koja je na programu 18. avgusta. Dolazak Makede trebalo bi da označi početak velike rekonstrukcije napada srpskog šampiona, koji je u prošloj sezoni zavisio od učinka Ričmonda Boaćija, Pavkova i Tomanea.

Njima će se pridružiti Federiko Makeda – ako ne dođe do novog preokreta, ali... Do kraja septembra i zatvaranja letnje fudbalske pijace, mogli bi smo da vidimo još neke (ne)očekivane promene u Zvezdinom špicu. Prema pojedinim informacijama i pored uspešnih pregovora sa Makedom, crveno-beli nisu odustali od prvog, prolećnog pika, Brazilca Andersona Silve iz Famalikaa. Naravno, za sada ima mnogo preperka u cilju realizovanja pomenutog transfera. Izvesno je samo da je srpski šampion dogovorio lične uslove sa Andersonom (mesečna plata 200.000 evra), i da i dalje pokušava da spusti obeštećenje u pregovorima sa portugalskim klubom.

Zvezda bi trebalo da plati Andersona oko 800.000 evra, ali namerava da spusti tu cifru i podeli je na nekoliko rata u narednih godinu dana... Sve je to u domenu realnog, kao što nije realno da strelac sedam ovosezonskih golova za Famalikao dođe u Ljutice Bogdana dok su tu Ričmond Boaći i Portugalac Tomanea. Bilo bi prevelike gužve, kao i previše stranaca... Ipak, postoje indicije da su u Ljutice Bogdana prelomili i da će u narednih mesec dana, možda i manje, pokušati da prodaju Tomanea. Portugalac je silom prilika bio prvi izbor Dejana Stankovića na početku prvenstva, ali nije iskoristio minutažu. I pored toga što je solidno igrao u polju protiv Novog Pazara i Radničkog iz Niša, bivši član Tondele je ostao bez golgeterskog učinka, čak je i teško ulazio u šanse. U jednom trenutku je lošom reakcijom naterao na reakciju Dejana Stankovića, koji se okrenuo ka Nikoli Krstoviću i poslao ga na zagrevanje. Igrao se 21. minut meča sa Radničkim.

Jasno je da Tomane ima veliki problem sa samopouzdanjem, još od promašenog penala u Pireju, koji je mogao crveno-belima da donese evropsko proleće. Od decembra je Tomane preživeo mnogo teških trenutaka, uspeo da postigne samo pet prvenstvenih golova u prošloj sezoni. Čini se da je Portugalac psihološki potonuo, svestan da mu Crvena zvezda traži zamenu i da ne bi imao ništa protiv da promeni sredinu. Ostaje samo da se vidi, hoće li srpski šampion uspeti da vrati uloženo u Portugalca. Plaćen je Tondeli 750.000 evra, uz mesečna primanja od 35.000 evra... Njegov odlazak, otvorio bi vrata Andersonu... Još kada bi na Marakani prodali Boaćija, udarali bi se u zadnjicu od sreće.

Mnogo nepoznanica je oko Boaćija. Ugovor sa Crvenom zvezdom mu ističe u decembru, uz opciju produženja na još godinu dana. Česte povrede jednog od najboljih strelaca u novijoj istoriji crveno-belih, uticale su da sportski sektor uđe u završne pregovore sa Makedom, a i da i dalje na oku drži Andersona. Vratio se potencijali reprezentativac Gane u trenažni proces, i sigurno će u narednom periodu dobijati doziranu šansu... Ali sve su prilike da neće biti u ozbiljnim planovima za velike mečeve.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.