Izvor: Politika, 30.Avg.2012, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda nije kriva što su se roditelji tukli

„Ne može naš klub da snosi krivicu za nešto za šta nije kriv, incident se zbio van kapija stadiona” kaže Srđan Vasiljević, direktor omladinske škole „crveno-belih”

Prijateljska utakmica omladinaca Crvene zvezde i Vojvodine, odigrana prošle nedelje u Beogradu, zasluženo je pripala Novosađanima koji su slavili minimalnu pobedu od (2:1).

Prikazana igra je bila na nivou ranga takmičenja, gde se još jednom potvrdilo da klubovi ne treba da >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << brinu za budućnost. Međutim, veliku mrlju na ovaj meč bacio je incident koji se dogodio nekoliko minuta pošto je sudija Milan Jeremić odsvirao kraj. Po rečima direktora omladinske škole Zvezde Srđana Vasiljevića utakmica je protekla u fer i korektnoj atmosferi a incident se dogodio van kapija pomoćnog stadiona. Ipak, Novosađani, traže od nadležnih organa FSS da se ispita kompletan slučaj i da se vinovnici kazne. O tome Vasiljevć kaže:

– Pre nego što su omladinci odigrali utakmicu gledali smo dečake koji su mlađi od njih godinu dana, sve je bilo u najboljem redu. Poznato je da Crvena zvezda sa Vojvodinom, kao i ja sa mojim kolegom sa druge strane Branetom Novakovićem, imamo odlične odnose.

Kada su počele prve čarke na utakmici?

– Sredinom prvog poluvremena krenulo je koškanje roditelja na tribinama uz uobičajene prozivke. Moram da kažem da to nisu nikakvi navijači našeg kluba već roditelji i rodbina igrača. U jednom momentu jedan od roditelja je ušao u teren pošto ograda nije visoka i počeo je da se raspravlja, međutim redarska služba je brzo reagovala. Tuča između roditelja se dogodila tek pošto je utakmica završena i to ne na terenu već van kapija stadiona – tvrdi Vasiljević.

Gde je bila redarska služba u to vreme?

– Imali smo petoricu redara, sve je bilo po propisima igre. Znamo da je Vojvodina uložila žalbu. Zvezda za incidente koji su se dogodili van kapija igrališta ne može da snosi odgovornost. Verujem da ovaj događaj neće pogoršati dobre odnose dva kluba a da će vinovnici biti kažnjeni.

U klubu iz Novog Sada, pre svih predsednik, ogorčeni su ponašanjem u Beogradu.

Kako saznajemo, Vojvodina neće žmuriti pred ovim slučajem već će od FSS tražiti da se ovaj nemio događaj razreši do kraja. Činjenica je da su roditelji nestrpljivi, da mnogi od njih leče svoje komplekse preko dece. Ukoliko se ovakvom vandalizmu ne stane na put, situacija po svemu sudeći može biti još gora. Jer, fudbal nije samo igra, fudbal je danas za mnoge roditelje postao ozbiljan biznis.

Čeka se detaljan izveštaj delegata utakmice Momčila Brkovića posle čega će biti izrečene kazne.

D. T.

objavljeno: 30.08.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.