Zvezda nemoćna, Barselona rutinski do pobede

Izvor: B92, 02.Feb.2024, 22:56

Zvezda nemoćna, Barselona rutinski do pobede

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su na svom terenu od Barselone sa 76:85 (17:18, 15:27, 19:19, 25:21) u 25. kolu Evrolige.

Crveno-beli su samo posle 10 minuta igre bili u egalu, a onda su gosti iz Katalonije preuzili kontrolu i vođstvo, koje nisu ispustili od krajam meča.

Najefikasniji kod Zvezde bio je Nemanja Nedović sa 21 poenom, a pratili su ga Jago Dos Santos sa 13 i Džoel Bolomboj sa 12 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poena.

Barselonu su do pobede predvodili Dario Brisuela sa 20 i Jan Veseli sa 16 poena.

Zvezda je 12. na tabeli sa 10 pobeda i 15 poraza, pa je dodatno smanjila šanse da se nađe u plej-inu Evrolige, dok je Barselona druga na tabeli sa 17 tijumfa iz 25 utakmica.

U narednom kolu, Zvezda će dočekati Žalgiris, dok će Barselona ugostiti Albu.

Od početka utakmice Barselona je bila bolji tim na parketu i pored vrlo bučne podrške prepune Beogradske arene.

Katalonci su postepeno gradili prednost, iako je Zvezda do kraja prve deonice imala rezultatski priključak, a situacija se promenila u drugoj četvrtini.

Procenti šuta Barselone, a posebno Darija Brisuele, koji iz četiri pokušaja za tri poena nije imao promašaj, bili su vrlo visoki. Serijom 12:2 na početku druge četvrtine španski tim došao je do dvocifrene prednosti.

Zvezda je pokušavala da pronađe ritam, ubrza igru i bude čvršća u odbrani, međutim, Barselona je za svaki pokušaj crveno-belih da uhvati priključak imala odgovor.

Ekipa Janisa Sferopula na početku treće četvrtine nikako nije uspevala da bude konkurentna. Prednost Barselone iznosila je i 18 poena - 58:40, ali ipak je Zvezda u završnici tog perioda uspela da dođe na 10 poena zaostatka i imala napad se još više približi, ali u tome ipak nije uspela.

Loš početak poslednje deonice Zvezde otklonio je bilo kakve nedoumice oko pobednika meča, pošto je Barselona dodatno uvećala prednost, usporila ritam meča i rutinski ga privela kraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Facebook,   Twiter

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda nemoćna pred Barsom u Areni

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Feb.2024

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u 25. kolu Evrolige protiv Barselone u Štark Areni 85:76.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.