Zvezda nema čuku, Brđani sa igračem manje osvojili bod u Ljutice Bogdana (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 08.Nov.2014, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda nema čuku, Brđani sa igračem manje osvojili bod u Ljutice Bogdana (VIDEO)

Čukarički odoleo na Topčiderskom brdu iako je od 28. minuta igrao bez možda i prestrogo isključenog Rajka Brežančića

Navijačima i igračima Crvene zvezde ponovo je stala "čuka"! Ni igrač više od 28. minuta, ni podrška sa tribina, ni beskorisna inicijativa koje prevazilazi okvire jalove, nisu pomogli crveno–belima da na obe plećke obore gostе sa Banovog brda. "Krompir" u suparničkoj mreži označio je novi zastoj u šampionskoj trci i ponovo i laicima nacrtao brojne >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << anomalije aktuеlne generacije šampiona. Neefikasni, kreativni kao službni radnici crveno–бeli nisu ni zaslužili više od remija bez golova.

Njihovu patnju samo je ojačala činjenica da su se namerili na tim koji je u svаkom trenutku znao šta hoće, sa ekipom koja ima jaku kičmu personifikovnu kroz znanje Ukaha i Igora Matića... Čukarički je zaslužio sve pohvale, podignut palac, dok domaćima u svlаčionici ostaju problemi koje će Nenad Lalatović morati alhemičarskim metodama da reši.

Apostrofirao je u najavi meča trener Crvene zvezde Nenad Lalatović snagu Čukine lake konjice oličene u likovima brzanjaca Stoiljkovića i Srnića, koji imaju dejstvo otrova za sve rivale potpomognuti natprosečnom fudbalskom inteligencijom kapitena Igora Matića. Međutim, mladi stručnjak je nanjušio i dvojicu "dizelaša" u redovima gostiju, odlučivši da provocira njihove greške forsiranjem pasova ka Darku Lazoviću. Krilni fudbaler Crvene zvezde prolazio je kao brzi čačanski voz pored Brežančića i Pjasentina, predstavljavši jedinu snagu u igri crveno–belih tokom prvog poluvremena.

Lazovićeve kreacije po desnom boku omogućili su Nejcu Pečniku dve kolosalne šanse u uvodnoj fazi meča, a serijal promašaja Slovenac je zaključio pogođenom stativom posle prekida Bosančića.



Sa Lazovićem kao lokomotivom tima Zvezda je izdejstvovala drugi žuti karton dezorjentisanog Brežančića (mada je Majo Vujović mogao da mu progleda kroz prste), ali u domaćem timu nije bilo ostalih vagona koji bi pregazili defanzivni mir čete Vladana Milojevića. Dobru partiju Lazovića poništio je štoper Čukaričkog Nigerijac Ukah koji je savršenom anticipacijom čistio sve lopte koje su pred mrežu Nemanje Stevanovića donosile miris opasnosti. Sakrivši na taj način brojčanu inferiornost gostiju.  Čukarički nije bio tako opasan kao u nedavnom okršaju sa Partizanom, ali esencija igre gostiju prepoznala se u 19. minutu kada je Bogdan Planić loše procenio pas iz dubine, Srnić prihvatio loptu u protivničkom šesnaestercu, ali i izgubio duel sa Predragom Rajkovićem.

Kakav je ekstra posao napravio Ukah defanzivnom klinikom za svoj tim savršeno je bilo jasnom tokom većeg dela nastavka. Nervoza se lagano uvlačila u domaće redove, bez prisustva i malo kreacije blok Brđana bio je jednačina sa više nepoznatih za i onako ofanzivno limitirane crveno–bele. Posebno, jer je Vladan Milojević pomeranjem Filipa Stojkovićs na levi bok uklonio Ahilovu petu svog tima koju je Darko Lazović u prvom poluvremenu eksplatisao.

Jednolični napadi Crvene zvezde izbacili su iz ritma i prvog Lalatovićevog aduta sa klupe Đorđa Despotovića, koji je pošteno patio u duelima sa štoperima Čukaričkog. Prvu opipljivu šansu u drugom poluvremenu Zvezda je napravila u 65.minutu, ali je udarac Rakića glavom odbranio Stevanović.. Pokušao je Lalatović uvođem Jovića i Ristića da ulovi bar neku grešku u sistemu gostiju, ali je malo falilo da postane lovina. Karakterističnom loptom "ispod zemlje" Igor Matić, taj prefinjeni fudbalski poslovođa, je sa golom spojio Srnića. Momak ponikao u Ljutice Bogdana je imao šansu da utiša i onako frustirane navijče na Marakani, ali je iz kolosalne šanse šutirao pored gola. Odužio mu se Rakić minut kasnije za potpunu dramatiku i to je bilo sve od Crvene zvezde.

Otud i ne čudi što su u svlačionice - tokom standardnog postrojavanja pred severnom tribinom - ispraćeni povicima: "Igrate ko p...e".



CRVENA ZVEZDA - ČUKARIČKI 0:0

Stadion: Crvene zvezde;

Gledalaca: 14000;

Sudija: Majo Vujović

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Rajković – Pavićević, Planić, Lazić, Mijailović – Kovačević (od 73. Ristić), Lazović, Bosančić, Katai (od 46. Despotović), Pečnik (od 73. Jović) – Rakić.

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Stevanović – Stojković, Pjasentin, Ukah, Brežančić – Todorović (od 38. Janković), Regan, Bojić (od 78. Ostojić), Matić, Srnić – Stoiljković (od 59. Pavlović).

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.