Zvezda ne staje, Srnić srušio Vojvodinu het-trikom

Izvor: B92, 21.Okt.2015, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda ne staje, Srnić srušio Vojvodinu het-trikom

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Vojvodinu sa 3:0, u derbiju i odloženoj utakmici 13. kola Superlige.

Ekipa Miodraga Božovića nastavila je sa odličnim igrama i ostvarila 11. uzastopnu pobedu u Superligi, pa sada ponovo ima 11 bodova više od drugoplasiranog Borca.

Slavoljub Srnić bio je trostruki strelac i junak pobede Zvezde pred nešto manje od 15.000 gledalaca. Prvi gol postigao je posle odlične >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << asistencije Vijeire u 40. minutu, drugi posle sjajnog dodavanja Kataija u 61. minutu, a het-trik je zaokružio u 79. minutu, ovoga puta na asistenciju Luke Jovića.

Ugo Vijeira je prethodno u 34. minutu promašio penal, koji je dosuđen posle igranja rukom Vukčevića na gol liniji. Zvezda je u tom trenutku oštećena pošto je igrač Vojvodine dobio žuti, a ne crveni karton.

Osim dva gola, Zvezda je imala još nekoliko odličnih prilika, svoje šanse imala je i Vojvodina, ali su Paločević i Ožegović bili neprecizni. Novosađani su ostali na sedmom mestu na tabeli sa 20 bodova.

Tok meča:

Zvezda je od starta preuzela kontrolu na sredini terena i inicijativu, a posle nekoliko opasnih napada prvi pokušaj imao je Ugo Vijaira u 4. minutu kada je glavom šutirao preko gola.

Samo minut kasnije Vojvodina je uzvratila. Paločević je odlično proigrao Ožegovića koji je bio u odličnoj poziciji iskosa sa leve strane, ali je Kahriman istrčao, zatvorio ugao i uspeo da odbrani.

U osmom minutu Maksimović je ozbiljno zapretio domaćinu, šutirao je veoma dobro sa preko 20 metara, ali se lopta od stative odbila u gol-aut.

Odličnu šansu Zvezda je imala u 13. minutu. Vijeira se izborio za loptu u šesnaestercu, uspeo je da je proturi pored istrčalog golmana Vojvodine, ali je odbrana Novosađana otklonila opasnost.

Veliku šansu imao je Katai u 18. minutu. Brzo je Ibanjes izveo prekid, iznenadio je kom’pletan tim Vojvodine, pa je Katai ušao sam iskosa sa leve strane u šesnestarac. Pokušao je bivši igrač Vojvodine da postigne gol, ali je golman Vojvodine Perić uspeo da odbrani. Minut kasnije ponovo je Katai probao, ovoga puta posle solo akcije, ali je šutirao preko gola.

Vojvodina je uzvratila u 21. minutu. Ivanić je nezgodno šutirao iz prekida sa 25 metara, lopta je odskoila ispred Kahrimana koji je ipak uspeo da odbrani.

Sredinom prvog dela na stadionu se čulo i zajedničko navijanje navijača Crvene zvezde i Vojvodine „Kosovo – Srbija“. Zvezdini navijači posle meča protiv Vojvodine organizuju tradicionalni koncert podrške ljudima na Kosovu.

U 31. minutu Zvezda je posle gužve u šesnaestercu Vojvodine došla do penala. Vukčević je rukom sprečio Vijairu da psotigne gol, a igrači Zvezde bunili su se što igrač gostiju nije dobio crveni karton jer je namerno sprečio gol rukom. Zvezda ipak nije povela, Ugo Vijeira nije najbolje šutirao i Perić je odbranio penal.

Zvezda je ipak povela u 39. minutu. Vijeira se za promašaj sa penala iskupio sjajnom asistencijom, odlično je proigrao Slavoljuba Srnića koji je izašao sam ispred Perića i rutinski ga savladao za 1:0.

Minut kasnije i Vijeira je bio u odličnoj situaciji, sjajno se izborio za šansu, ali je bio u teškoj poziciji i golman Perić je odbranio. U nastavku prvog dela nije bilo uzbuđenja, pa je Zvezda na veliki odmor otišla sa prednošću.

Pred početak drugog poluvremena navijači su na severnoj tribini napravili prikladnu koreografiju, a sve u sklopu priprema za koncert koji se održava posle utakmice.

Početak drugog poluvremena nije doneo promene na terenu. Zvezda je nastavila sa pritiskom, a Vojvodina je priliku čakala iz kontre. U 51. minutu Katai je pokušao iz prekida, ali je sa 20-ak metara šutirao preko gola.

U 54. minutu Grujić je bio blizu gola. Odlično je šutirao glavom posle kornera, ali je lotpa prošla za malo pored stative. Dva minuta kasnije Vojvodina je ozbiljno zapretila, lopta se odbila do Paločevića koji je bio sam na ivici kaznenog prostora, ali je ipak šutirao pored gola.

Veliku šansu za izjednačenje propustio je Ognjen Ožegović u 58. minutu. Dobio je loptu u prostor iza odbrane Zvezde, izašao je sam ispred Kahrimana, ali je ipak promašio gol.

Promašaj Ožegovića kažnjen je već u 61. minutu. Katai je sjajno navukao dvojicu protivničkih igrača i idealno proigrao Srnića koji je rutinski ponovo pogodio za 2:0.

Veliku šansu Zvezda je imala u 65. minutu. Razigrali su se crveno-beli posle drugog gola, pa je Grujić sjajnim potezima zaslužio aplauze, poslao je loptu na drugu stativu za Plavšića, a ovaj je nesebično odložio do Kataija koji je ipak loše šutirao.

U 68. minutu Katai je zaslužio aplauz na otvorenoj sceni. Sjajno je nanizao nekoliko defanzivaca Vojvodine, ali ipak nije imao snage da završi akciju. Odmah zatim izvršena je i prva izmena, Luka Jović je zamenio Plavšića.

U 70. minutu Vojvodina je posle prekida uspela da postigne gol, ali je on poništen opravdano jer su dvojica igrača Novosađana bila u nedozvoljenoj poziciji.

Slavoljub Srnić je u 79. minutu kompletirao het-trik. Najzaslužniji za treći gol bio je Luka Jović koji je izdržao nekoliko duela, a onda je nesebično asistirao za 3:0.

Pet minuta pre kraja Srnić je dobio ovacije, pošto ga je zamenio Ristić u samom finišu. Minut kasnije Katai je imao još jedan pokušaj, ali je ponovo bio neprecizan.

Zvezda je u samom finišu mirno privela utakmicu kraju i ostvarila je 11. uzastopnu pobedu u Superligi, ukupno 12. Jović je imao dve dobre situacije, ali nije uspeo da zatrese mrežu i ostalo je 3:0 na kraju.

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Pavićević, Luković, Ibanjes, Donald, Grujić, Plavšić (Jović), Katai, Srnić (Ristić), Vijeira (Sikimić).

Vojvodina: Perić, Vasilić, Pankov, Rosić, Antić, Sekulić, Maksimović, Paločević (Babić), Ivanić, Vukčević (Stanisavljević), Ožegović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.