Zvezda napada ponos Izraela

Izvor: RTS, 28.Nov.2013, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda napada "ponos Izraela"

Crvena zvezda - Makabi 37:50 (treća četvrtina). Došlo je vreme za vraćanje dugova, ali dužnik neće lako pristati na "isplatu". Košarkaši Crvene zvezde dočekuju izraelski Makabi u meču sedmog kola grupe D košarkaške Evrolige, sa željom da se revanširaju "ponosu Izrala" za poraz u prvom krugu i zadrže šanse za plasman u Top 16 fazu. Tok utakmice možete pratiti na našem Internet portalu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

20.04 - Blažič sa linije slobodnih bacanja prekida seriju Makabija, ali na drugoj strani uzvraća Sofo. Fantastično zakucavanje Tajusa donosi gostima ubedljivu prednost koju povećava Ohajon - 37:50.

19.57 - Počelo je drugo poluvreme. Skorcijanitis nastavlja seriju iz prvogdela, pogađa uz faul Marjanovića. Pogađa i Ohajon, Makabi ima najubedljiviju prednost - 33:40. Novi poeni Makabija, Radonjić je prinuđen da zatraži minut odmora.

Poluvreme - Što se tiče strelaca, kod Crvene zvezde poeni su podeljeni, a najefikasniji je Mitrović sa šest poena. Sa druge strane, fantastičan je Skorcijanitis sa 13 poena. Gosti su nešto uspešniji u šutu iz igre i asistencijama, dok je Zvezda bolja u skokovima. Sasvim izjednačeno prvo poluvreme u Pioniru.

19.39 - Hikman pogađa trojku iz polukontre, nova smena u vođstvu. Smušena završnica prvog poluvremena na obe strane, pa na veliki odmor gosti iz Tel Aviva odlaze sa minimalnom prednošću - 33:35.

19.32 - Skorcijanitis postiže 13. poen, Katić nema rešenja. Dženkins pogađa trojku uz faul Pninija, Zvezda vraća prednost. Ohajon pravi nesportskuličnu, ali Dženkins koristi samo jedno slobodno bacanje, na drugoj strani Pnini dva puta precizan - 33:32.

19.26 - Ohajon se upisuje u listu strelaca, a posle poena Blua Makabi ponovo dolazi do prednosti. Značajno neefikasnija druga četvrtina, što se može pripisati dobrim odbranama na obe strane.Mitrović poentira u kontranapadu - 28:27.

19.20 - Druga četvrtina počinje poenima Blažiča. Devin Smit pogađa drugu trojkuna meču i vraća Makabi u život. Nova izgubljena lopta za Zvezdu, Tajus pogađa uz faul.Majstorija Nelsona, Zvezda vodi 26:23.

19.12 - Nova trojka za Zvezdu, ponovo pogađa Lazić. Mitrović postiže poene posle skoka u napadu, a crveno-beli igraju odličnu odbranu u ovim trenucima. Ipak, Skorcijanitis postiže deseti poen na meču. Radenović siguran sa linije slobodnih bacanja i postavlja konačan rezultat prve četvrtine - 22:18.

19.05 - Posle poena na obe strane, novu trojku za Zvezdu pogađa Šilb. Sa druge strane siguran Sofo, Lazić pogađa novu trojku. Dobar početak Zvezde, ali trojku vraća Pnini pa Makabi ostaje u životu. Big Sofo je nezaustavljiv na početku meča, osam poena grčkog centra i Makabi ponovo vodi - 15:16.

19.01 - Počeo je meč u Pioniru, prvi napad za goste iz Izraela. Prvu trojku na meču za goste pogađa Devin Smit, istom merom uzvraća Nelson. Odličan napad Zvezde zakucavanjem završava Marjanović i crveno-beli vode 5:3.

19.00 - Za Zvezdu meč počinju Nelson, Lazić, Šilb, Mitrović i Marjanović. Posebno će zanimljiv biti duel srpskog centra sa korpulentnim Sofoklisom Skorijanitisom.

18.50 - Deset minuta ostalo je do početka meča u Pioniru. Tribine ispunjene, atmosfera se podiže. 

Košarkaši beogradske Crvene zvezde dočekuju večeras u Pioniru ekipu Makabija, višestrukog prvaka Starog kontinenta. Crveno-beli žele revanš za ubedljiv poraz u Tel Avivu i ostanak u igri za plasman u Top 16. Meč je na programu od 19 sati.

Svoju povratničku sezonu u Evroligi crveno-beli igraju prilično dobro, imaju dve pobede i ravnopravno se nose sa svim protivnicima u veoma jakoj i izjednačenoj grupi D. 

Jedina "mrlja" u dosadašnjem takmičenju jeste slaba igra i prilično lak i ubedljiv poraz u Tel Avivu u drugom kolu (bilo je 96:82). Priliku za revanš ekipa sa Malog Kalemegdana imaće večeras u Beogradu od 19 časova.

Trener Zvezde Dejan Radonjić respektuje "ponos Izraela", ali je najavio da će njegov tim ići na pobedu i na taj način odužiti se vernim navijačima.

Njegov kolega na klupi Makabija, Amerikanac Dejvid Blat, smatra da Zvezda ima dobar tim i da zaslužuje da bude stalni učesnik Evrolige, a ističe i sjajnu atmosferu koju pravi Zvezdina publika. 

Situacija u grupi D je veoma komplikovana, a Zvezdinu perspektivu dodatno je zakomplikovao upravo Makabi porazom na svom terenu od Laboral Kuče u prošlom kolu.

Crveno-beli trenutno imaju skor 2-4 i pobeda bi im značila mnogo u daljoj borbi za sledeću rundu, dok je Makabi sa odnosom 4-2 u daleko boljoj situaciji.

Obe ekipe će nastupiti kompletne, iako je je krilni centar Zvezde Ivan Radenović imao problema sa povredom. 

Meč u verovatno prepunom Pioniru počinje u 19 časova, a sigurno je da će "delije" u paklenom ambijentu pokazati pristalicama Makabija "ko je ko" u navijačkom svetu.

Osveta je najbolja kad se servira hladna, ali će u Pioniru sigurno biti vrelo... 
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Evroliga

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makabi sve ubedljiviji

Izvor: RTS, 28.Nov.2013

Crvena zvezda - Makabi 50:64 (poslednja četvrtina). Došlo je vreme za vraćanje dugova, ali dužnik neće lako pristati na "isplatu". Košarkaši Crvene zvezde dočekuju izraelski Makabi u meču sedmog kola grupe D košarkaške Evrolige, sa željom da se revanširaju "ponosu Izrala" za poraz u prvom...

Nastavak na RTS...

EL - Lokomotiva oduvala Ritas!

Izvor: Sportske.net, 28.Nov.2013

U prvom meču sedmog kola grupne faze takmičenja u Evroligi rivali Crvene zvezde Telekom sastali su se u Viljnusu kroz koji je Lokomotiva Kuban protutnjala i tako overila plasman u TOP 16 fazu.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.