Zvezda najgori tim LŠ; Mrkela: Ovog puta smo najviše pokazali

Izvor: B92, 14.Dec.2023, 15:06

Zvezda najgori tim LŠ; Mrkela: Ovog puta smo najviše pokazali

Sportski direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Mitar Mrkela istakao je da je veoma ponosan i zadovoljan igrom "crveno-belih" u ovoj sezoni Ligi šampiona.

Crvena zvezda je u Beogradu poražena od Mančester Sitija 3:2 u meču poslednjeg, šestog kola grupe G Lige šampiona.

Crveno-beli su takmičenje u Ligi šampiona završili na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslednjem mestu na tabeli sa jednim bodom.

"Bilo je jedno lepo veče sa punim stadionom Crvene zvezde i ambijentom kakav samo zvezdaši mogu da naprave. Ja sam lično bio zadovoljan nakon utakmice, iako smo izgubili, i iako je u nekom trenutku postojao osećaj da smo mogli da postignemo bolji rezultat. To je neki opšti utisak cele ove grupne faze Lige šampiona. Igrali smo dobro, mogli smo više, i u svakoj utakmici smo do samog kraja bili konkurentni, ostajali smo u trci za bolji rezultat", rekao je Mrkela za K1.

On se osvrnuo na izjavu trenera Crvene zvezde Baraka Bahara, koji je posle meča izjavio da "crveno-beli" imaju svetlu budućnost.

"Igrali smo protiv najboljeg tima na svetu u ovom trenutku, iako su sinoć izašli sa nekim drugim sastavom - sa četiri ili pet igrača koji imaju manju minutažu. To i dalje čini jedan vredan tim, s obzirom na to da su ti igrači visoko plaćeni, igraju za najbolji tim na svetu, reprezentuju svoje zemlje i poseduju izuzetan kvalitet. Odigrali su svoj fudbal, onakav kakav obično igraju pod najboljim trenerom na svetu, Gvardiolom, i te reči bi trebalo da budu usmerene ka tom aspektu", naveo je sportski direktor Crvene zvezde.

On je napomenuo da je Crvena zvezda dosta pokazala u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona.

"Važno je napomenuti da je ovo naše treće takmičenje u Ligi šampiona, pri čemu smo u prvom osvojili četiri boda, u drugom tri boda, a ovaj put smo osvojili samo jedan bod. Ako uporedimo sva tri takmičenja koja smo odigrali, mislim da smo ovaj put najviše pokazali, iako smo osvojili najmanje bodova. Igrali smo dobar fudbal i postavili smo određene ciljeve za ovo takmičenje ove godine - da budemo brži, mlađi i konkurentniji u utakmicama koje igramo u LŠ. Znamo da je to najjače takmičenje na svetu, i mislim da smo, izuzev rezultatskog aspekta, u svim ostalim segmentima pokazali dobro. Primili smo najmanje golova u ovom ciklusu takmičenja - 15 golova. Prve godine smo primili 17, a druge 20. Postigli smo sedam golova, dok smo ranije postizali tri, odnosno četiri gola. Parametri pokazuju da smo bili dobri, izuzev rezultatskog aspekta gde nismo osvojili dovoljan broj bodova, i po mom mišljenju, mogli smo to postići", dodao je Mrkela.

On je govorio i o mladim fudbalerima Crvene zvezde.

"Igrači koji su nastupili sinoć, a tu govorimo o Mijatoviću i Nedeljkoviću, koji su rođeni 2005. godine, bili su najmlađi akteri jučerašnje utakmice. Mladi igrači Sitija, Hamilton i Bolton, rođeni 2003. i 2002. godine. Sam Hamilton nikada nije nastupao za prvi tim Mančester Sitija, ovo mu je bio prvi meč, dok su sve druge utakmice bile za mladi tim i omladinsku ekipu. Naši igrači, koji su ponikli u našoj omladinskoj školi - Mijatović, Nedeljković, Lučić - sigurno imaju potpuno drugačiju svest. Za njih je Crvena zvezda nešto posebno i značajno. Oni su navijači Crvene zvezde, proveli su dugi niz godina u klubu, i sigurno imaju posebnu obavezu prema klubu i prema navijačima. Zbog toga nije slučajno da naši navijači jako vole mlade igrače koji su ponikli u našoj omladinskoj školi", rekao je Mrkela.

On je istakao da kasnije dolaze i profesionalni izazovi za igrače.

"Klubovi u kojima igrači mogu ostvariti neke profesionalne snove pružaju im bolje uslove nego što to čini Crvena zvezda, s obzirom na novac koji mogu zaraditi u tim klubovima. To sigurno igra ulogu, poklapaju se interesi Crvene zvezde i tih mladih igrača. Mi kao Crvena zvezda ne možemo živeti samo od sponzora i prodaje TV prava, što stvarno čini minorni deo budžeta Zvezde. Moramo živeti od prodaje igrača, učešća u ovakvim takmičenjima, kako bismo imali budžet koji može zadovoljiti želje velikog broja navijača kluba", naveo je Mrkela.

Dodao je da Crvena zvezda, iako ima veliki potencijal, nikada neće moći da se meri sa Mančester Sitijem.

"Sada su odnosi u fudbalu takvi da klub koji dolazi iz Srbije, Crvena zvezda, u finansijskom smislu nikada neće moći da se meri sa Mančester Sitijem. Oni funkcionišu na jedan potpuno drugi način, a njihovi izvori prihoda su praktično neograničeni i ne zavise od fudbala, transfera, učešća u LŠ, niti od toga da li su ove godine zaradili od TV prava određeni iznos. Zna se ko je njihov vlasnik i on ulaže i želi da taj klub bude najbolji na svetu, što i jeste u ovom trenutku. Po mom mišljenju, možda je to klub koji je u ovom takmičenju igrao najbolji fudbal u istoriji, što pokazuje i rezultat u grupi, da je jedini u istoriji osvojio svih pet pobeda", zaključio je Mrkela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zvezda neće da ga proda, ali OVO može sve da promeni: Na Marakanu stigla NEOČEKIVANA PONUDA

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Dec.2023

Česi žele da vrate bivšeg fudbalera...FK Crvena zvezda neće više imati obaveze u Ligi šampiona ove sezone, niti u bilo kom drugom evropskom takmičenju, pošto su završili kao poslednjeplasirani tim grupe G. Među crveno-belim navijačima sada će glavna tema biti predstojeći "večiti derbi",...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.