Zvezda na pauzu sa plus 12 bodova, Spartak bolji od Rada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2018, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda na pauzu sa plus 12 bodova, Spartak bolji od Rada

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su danas Mačvu u Šapcu sa 2:0 (0:0), u utakmici 28. kola Superlige Srbije, i tako se "osvetili" domaćinu za eliminaciju iz Kupa.

U izuzetno borbenoj utakmici, po teškom terenu, crveno-beli su slomili otpor domaćina u nastavku, golovima Luke Adžića iz slobodnog udarca u 65. i El Fardua Bena u 76. minutu.

Zvezda će reprezentativnu pauzu provesti sa 12 bodova više od Partizana.

Crvena zvezda je od prvog minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << napadala kao da je 85. minut u toku. Nije bilo oklevanja, nije bilo strpljivog građenja napada; crveno-beli su direktno napadali gol Mačve koja sve do 45. minuta nije uspela ni da priđe golu Milana Borjana.

Zvezda je izborila veliki broj kornera, i nakon svakog od njih stvarala se velika gužva pred golom Puletića. Stavka po kojoj Mačva svakako zaslužuje pohvalu je i način na koji se branila u samom kaznenom prostoru, jer su često uspevali da spreče fudbalere Zvezde da sprovedu loptu do gola. Ali, bilo je prilika.

Krstičić je glavom „tukao" preko gola, Babić je takođe pokušao glavom ali je lopta zaustavljena na gol liniji. Adžić i Pešić su probijali po bokovima, ali promene rezultata nije bilo. Promene nije bilo ni u nadoknadi vremena prvog dela igre, kada je na momenat zaspala Zvezdina odbrana, a to umalo iskoristio Gavrić koji je uspeo da prevari Borjana, ali ne i Le Taleka; Francuz je ponovo sa gol linije uspeo da izbaci loptu, kao i pre četiri dana.

Pritisak se Crvenoj zvezdi napokon isplatio u 65. minutu. Aleksandar Pešić je izborio jedan u nizu slobodnih udaraca. Loptu je, kao i jednom prilikom u prvom delu igre namestio Luka Adžić, ali ovoga puta je gađao dalji ugao i uspeo da smesti loptu uz samu stativu gola.

Deset minuta nakon vođstva, mreža Mačve zatresla se po drugi put. Posle još jednog kornera, loptu je sačekao Pešić i uputio zaista sjajnu asistenciju glavom ka Benu koji je primirio loptu i potom je spretno sproveo u mrežu.

Crveno-beli su do kraja utakmice uspeli da primire igru i sačuvaju prednost od dva gola. Na taj način osvojena su tri boda kojima je prekinuda serija od dve utakmice bez pobede.

Sledi prvenstvena pauza, a naredna utakmica Crvene zvezde biće odigrana u Lučanima.

Rezultati i strelci 28. kola Superlige:

Mačva - Crvena zvezda 0:2 (Adžić 65, Ben 76), Napredak - Mladost Lučani 0:0, Spartak - Rad 2:0 (Đuričin 2, Šimura 90+2).

Ranije danas: Partizan - Radnik 2:0 (Jevtović 64. penal, Miletić 66), Borac - Bačka 2:1 (Stamenić 51, Bajić 53. autogol - Dodlek 90+1), Javor - Čukarički 3:3 (Karišik 16, Mrkajić 43, 47 - Docić 24, Karišik 62. autogol, Mudrinski 78), Vojvodina - Zemun 0:3 (Simić 18, Lasickas 32, Vučić 53. penal).

Petak: Voždovac - Radnički Niš 2:1 (Pavićević 17, Mihajlov 51 - Mićić 19).

Tabela: Crvena zvezda 73 boda, Partizan 61, Radnički Niš 49, Čukarički 47, Spartak 46, Voždovac 43, Napredak 42, Vojvodina 40, Mladost Lučani 35, Zemun 34, Radnik 33, Bačka 30, Mačva 28, Javor 22, Rad 21, Borac 20.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napredak bez pobede, Spartak se probudio - Kako sad izgleda tabela Superlige?

Izvor: Sportske.net, 18.Mar.2018

Kompletirano je 28. kolo domaćeg šampionata. Sve smo bliži plej-ofu...U vreme dok je Crvena zvezda igrala u Šapcu, gde je večeras savladala Mačvu sa 2:0, odigrana su i preostala dva susreta 28. kola Superlige...Kruševački Napredak ponovo nije uspeo da trijumfuje na svom terenu. Posle poraza u...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.