Zvezda na korak od odbrane trofeja

Izvor: Sportske.net, 14.Jun.2017, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda na korak od odbrane trofeja

Aktuelni šampion Srbije upisao je drugi trijumf nad FMP-om u finalnoj seriji plej-ofa Mozzart Super lige i tako stigao na korak od treće uzastopne titule.

Košarkaši Crvene zvezde mt:s stigli su na korak od treće uzastopne titule prvaka Srbije, pošto su u drugom meču finalne serije domaćeg prvenstva ubedljivo savladali FMP u Železniku.

Crvena zvezda mt:s je do druge pobede u finalnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << seriji stigla rezultatom 91:76 (30:18, 22:22, 19:14, 20:22) što znači da će u petak na svom terenu igrati za titulu.

Ponovo je veći deo posla obavljen već u prvoj četvrtini koju je Zvezda dobila sa 12 poena razlike, a u nastavku je samo održavana prednost.

Strateg crveno-belih ni večeras nije mogao da računa na povređenog Stefana Jovića ali to ponovo nije bio preterano veliki hendikep za aktuelnog šampiona.

Ulogu lidera na gostovanju u Železniku preuzeo je Marko Gudurić koji je meč završio sa 19 postgnutih poena (4/5 za dva, 3/4 za tri) i 3 asistencije. Pratio ga je kapiten Luka Mitrović sa 14 poena, 7 skokova i 3 asistencije.

Dvocifren učinak u pobedničkom sastavu ostvarili su još Nemanja Dangubić (12 pts, 2 sk), Čarls Dženkins (10 pts, 3 sk, 5 as) i Marko Simonvić (10 pts, 2 sk, 2 as).

Najbolju partiju na drugom meču prikazao je Ajzea Ostin, Amerikanac koji se u FMP-u bori za ugovor u Crvenoj zvezdi mt:s. Amerikanac je postigao 25 poena, upisao 7 skokova i ostvario 4 blokade.

Treća utakmica finalne serije plej-ofa Mozzart Super lige igra se u petak od 20 časova u hali "Aleksandar Nikolić", a Zvezda će imati "prvu meč loptu" u borbi za titulu.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda na pobedu od odbrane trona

Izvor: N1 televizija, 14.Jun.2017

Crvena Zvezda je ubedljivo slavila protiv FMP Železnika i u drugom meču finalne serije plej-ofa i stigla na pobedu od odbrane još jednog trofeja...Crveno-beli su slavili u drugom duelu u Železniku sa 91:76. Tim Dejana Radonjića je opravdao ulogu favorita i ostvario sigurnu pobedu...Vodili su gosti...

Nastavak na N1 televizija...

Drama, dva prekida, sjajni Bogdan i Fener je na korak od titule (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2017

Ekipa Željka Obradovića posle produžetka slomila otpor gradskog rivala za 3:0 u finalnoj seriji..Košarkaši Fenerbahčea na korak su od titule prvaka Turske, pošto su kao gosti posle produžetka savladali Bešiktaš sa 86:80 u trećem meču finala koji su obeležila dva prekida u režiji domaćih...

Nastavak na MozzartSport.com...

Kralj je na kolenima, Valensija stavila ruku na krunu!

Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2017

Real gubi sa 2:1 u finalnoj seriji, a četvrti meč opet se igra u Valensiji..Košarkaši Valensije nalaze se pred istorijskim uspehom - osvajanjem prve titule prvaka Španije. Valensija je večeras na svom terenu savladala madridski Real sa 81:64 (11:16, 25:19, 23:16, 22:13) i povela sa 2:1 u finalnoj...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.