Zvezda na čelu, het-trik Mrđe

Izvor: B92, 23.Nov.2013, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda na čelu, het-trik Mrđe

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Slobodu na praznoj 'Marakani' sa 4:1 (3:1) u meču 13. kola Jelen Superlige Srbije.

Prvi put posle 412 dana Zvezda je na čelu nacionalnog šampionata, sa dva boda više i mečom više od Partizana, koji u nedelju igra sa Voždovcem.

Meč je obeležio Dragan Mrđa, koji je dao tri gola, pogodak je upisao i Gogić, a vodeći gol za goste dao je Galvao.

Sloboda je povela izvanrednim golom Galvaa u desetom minutu, ali dva minuta kasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gogić je izjednačio glavom posle ubacivanja Milijaša.

Zvezda je preokret kompletirala u 39. minutu golom Mrđe na asistenciju Petkovića, koji je prethodno oduzeo loptu na sredini terena, a tri minuta kasnije Mrđa je ponovo zatresao mrežu gostiju, ovoga puta posle ubacivanja Pečnika sa desne strane.

Posle mirnih petnaestak minuta u drugom poluvremenu Mrđa je upisao svoj drugi het-trik sezone (prvi u meču sa Spartakom) - sada je samo rutinski sproveo loptu u mrežu nakon što je golman gostiju odbranio udarac Pečnika.

Dauda je promašio nekoliko stopostotnih šansi, a u 70. minutu zamenio ga je Savićević, koji se nedavno žalio što ne dobija priliku. Sa druge strane, Galvao je osim gola imao još dve šanse, ali Bajković je dobro intervenisao.

Crvena zvezda – Sloboda 4:1 (3:1)

Gogić 12, Mrđa, 39, 42, 62 - Galvao 10

Crvena zvezda: Bajković, Petković, Arauho, Krneta, Mijailović, Gogić, Milijaš, Ninković (Milunović 79'), Pečnik, Mrđa (Mirić 88'), Dauda (Savićević 70').

Sloboda: Ranković, Vasilić, Lovrić, Knežević, Gojković, Pilipović, Pejović, Žeravica (Purić 46'), Okuno (Dolmagić 70'), Jovanović (Krstić 46'), Tijago.

Fudbaleri Jagodine, Donjeg Srema, Napretka i Spartaka ostvarili su pobede na svom terenu u prvim utakmicama 13. kola Jelen Superlige.

Tok meča:

Prvu polušansu Zvezda je imala u trećem minutu – Krneta je loše zahvatio loptu glavom posle kornera Milijaša, a u nastavku akcije Ninković je šutirao pored gola.

Iako je Zvezda kažnjena mečom bez publike, navijači crveno-belih popeli su se na uzvišenje iznad južne tribine i bodre svoj tim, uz topovske udare.

Gosti su uputili solidan šut sa distance, a u devetom minutu Dauda je propustio stopostotnu šansu – izašao je sm pred golmana iskosa sa leve strane, ali je po zemlji šutirao tik pored leve stative.

Kazna je stigla već u narednom minutu – posle centaršuta Vasilića s desne strane, Galvao je primio loptu na grudi i udarcem preko glave savladao je Bajkovića.

Imala je Zvezda vrlo brzo šansu za izjednačenje, ali Dauda nije dobro reagovao posle dodavanja Pečnika. Ipak, usledio je korner iz kojeg su domaći izjednačili – Milijaš je izveo korner sa leve strane, a Gogić je bio najviši u skoku i glavom je pogodio gornji desni ugao za 1:1.

Gogić je tako nagrađen golom za odlične partije u poslednje vreme, a Zvezda je nastavila sa napadima i posle izjednačujućeg gola. Milijaš je pokušao iz slobodnog udarca, a nedugo zatim Ninković, Pečnik i Dauda nisu uspeli do kraja da sprovedu obećavajuću akciju.

Posle nešto mirnijeg perioda meča, Sloboda je u 29. minutu stvorila izvrsnu priliku – posle greške odbrane Zvezde, Galvao je iz izgledne pozicije, sa desetak metara od gola, šutirao pored gola.

Šest minuta kasnije Zvezda je umalo stigla do preokreta – Dauda je bio u napadu, rešio je da vrati loptu Milijašu na ivicu kaznenog prostora, a on je šutirao preko prečke.

Četiri minuta kasnije crveno-beli postižu gol – Petković, koji je karijeru počeo na poziciji napadača, oduzeo je loptu na sredini terena i asistirao je Mrđi, koji je sa desetak metara iskosa sa desne strane pogodio bliži ugao golmana Rankovića.

Samo tri minuta kasnije Mrđa je postigao novi gol – on je započeo akciju i nastavio da trči, Pečnik je idealno centrirao sa desne strane, a Mrđa je volejom sa nekoliko metara dao treći gol za domaće.

Prvih petnaestak minuta drugog poluvremena proteklo je u mirnoj igri, Zvezda je bila bliža golu, ali nije stvorila ozbiljniju šansu. U 58. minutu malo je nedostajalo da Galvao postigne novi gol, ali je Bajković odbranio udarac Brazilca.

Tri minuta kasnije i Zvezda je bila blizu gola – Mrđa je odlično prošao po levoj strani, ali Dauda ponovo nije bio precizan iz dobre situacije.

U 62. minutu Mrđa je postigao novi gol – akciju je započeo Mijailović, Milijaš je uz malo sreće dodao do Pečnika, koji je šutirao, a Mrđa je bio najbliži posle odbitka i nije imao težak posao da sprovede loptu u mrežu.

Pejović je solidno šutirao, Bajković je ponovo bio na mestu, a u 69. minutu Zvezda umalo nije dala peti gol. Mrđa je izašao sam pred golmana, rešio je da razigra Daudu, ali Nigerijac je ponovo promašio.

Samo minut kasnije Daudu je zamenio Vukan Savićević, koji se nedavno žalio što ne dobija šansu. Savićević je imao pristojan pokušaj, i Petković je jednom promešao odbranu Užičana na desnoj strani, ali novog gola nije bilo.

Zvezda je do kraja lagano privela meč kraju, a u samoj završnici opravdano je poništen gol Savićevića zbog ofsajda.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.