Zvezda lako protiv Cibone, trijumf Cedevite

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2014, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda lako protiv Cibone, trijumf Cedevite

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su danas na svom terenu ekipu Cibone sa 80:64 (22:18, 21:18, 14:16, 23:12) u premijernom meču 15. kola Jadranske lige. U derbiju kola Cedevita je na svom terenu savladala Olimpiju sa 66:60

Najefikasniji u taboru Zvezde bio je Nikola Kalinić sa 15 poena, 12 je dao kapiten Luka Mitrović, dok se u zagrebačkom timu istakao Dominik Mavra sa 20 poena.

Crveno-beli su od starta meča zaigrali odlično, stekli osam poena prednosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali je talentovani Mavra održavao goste u igri tri četvrtine.

Zvezda je u poslednoj deonici dodala "gas", ubrzo stekla 20 poena više i na najbolji mogući način završila 2014. godinu.

Ekipa trenera Dejana Radonjića zabeležila je 15. pobedu u nizu i tako izjednačila rekord Partizana u Jadranskoj ligi, samo tri dana nakon što je ostvarila najbolji start u istoriji takmičenja.

Radonjić: Sve kao što smo i priželjkivali

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da je njegova ekipa današnjom pobedom godinu završila kako je i priželjkivala.

"Želeli smo pobedom da završimo ovu kalendarsku godinu i sve je bilo onako kako smo priželjkivali. Bilo je prelepo u Pioniru, puna hala i to je najjači utisak sa ove utakmice", rekao je Radonjić novinarima posle utakmice.

"Lako smo sticali prednost protiv ekipe koja igra sve bolje kako sezona odmiče. Cibona se vraćala sve do momenta kada smo u poslednjoj deonici stekli dovoljno veliku prednost", kazao je trener crveno-belih.

Radonjić je dodao da će njegova ekipa učiniti sve da se što bolje spremi za naredni susret, koji će sledeće nedelje igrati protiv Real Madrida na početku Top 16 faze Evrolige i da se nada da će svi njegovi košarkaši biti zdravi.

Trener Cibone Slaven Rimac rekao je da je zadovoljan igrom svog tima u porazu od Zvezde.

"Neke stvari nisu bile idealne, ali smo bili dobri veći deo utakmice. Rizikovali smo i dobro se nosili sa Zvezdom i zadovoljan sam onim što smo pokazali", rekao je Rimac.

On je naveo da je cilj njegovog tima i dalje opstanak i pored serije dobrih rezultata u Jadranskoj ligi.

"Ne možemo više od ovoga, ali se nadamo. Nastojimo da pariramo svima. Finansijska situacija je takva da nam ambicije nisu veće bez obzira na dobre rezultate u poslednje vreme", kazao je Rimac.

Zvezda će u petak, 2. januara dočekati Real u prvom kolu Grupe E druge faze Evrolige, a potom će dva dana kasnije gostovati Olimpiji u 16. kolu regionalnog takmičenja.

U derbiju kola Cedevita je na svom terenu savladala Olimpiju sa 66:60, a najzaslužniji za trijumf bio je centar Miro Bilan sa 17 poena, dok je 13 postigao Roko Leni Ukić. U Olimpiji bolji od ostalih bili su Blaž Mahčković sa 17 i Dino Murić sa 13 poena.

Trijumfi Crvene zvezde i Cedevite idu na ruku Partizanu jer se sa Cibonom i Olimpijom bori za četvrto mesto i plasman u plej of.

Zadar je bio bolji od makedonskog MZT-a (74:69), dok se u poslednjem meču današnjeg programa u Novom Mestu od 21 sat sastaju Krka i Partizan.

Večeras:

Cedevita - Olimpija 66:60

Zadar - MZT Skoplje 74:69

Krka - Partizan (21)

Sutra:

Budućnost - Igokea (16)

Mega Leks - Levski (19)

Ponedeljak:

Metalac - Solnok (20.30)

Tabela: Crvena zvezda 15-0, Budućnost 11-3, Cedevita 11-4, Cibona 8-7, Olimpija 8-7, Partizan 7-7...
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.