Zvezda je pala

Izvor: MVP.rs, 08.Feb.2015, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda je pala

Košarkaši Krke naneli su prvi poraz Crvenoj zvezdi u ABA ligi.

Trebalo je da se odisgra 21. kolo regionalnog takmičenja, a da neko od ekipa savlada Crvenu zvezdu Telekom. U dvorani "Leon Štukelj", domaća Krka je pružila odličnu igru i uspela da konačno sruši lidera na tabeli. Od samog starta utakmice puleni Aleksandra Džikića, koji je odlično taktički pripremio meč, imali su prednost i na kraju slavili rezultatom 77:67. Prenervozni košarkaši Crvene zvezde >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << uspevali su u nekoliko navrata da se primaknu rivalu na samo posed zaostatka. Ali, kao i u utakmici sa Žalgirisom, u ključnim trenucima pravili su početničke greške i dozvolili protivniku da se ponovo odlepi.

Igrala je Krka baš onako kako je njihov strateg zamislio. Dozvoljavali su Zvezdi šuteve spolja, skupljali su u reketu i nisu dozvoljavali Bobanu Marjanoviću da se razmaše. Sa druge strane, baš su Zvezdinog gorostasa napadali preko Krisa Bukera, šutevima sa distance. Na taj način su već u prvoj deonici stekli dvocifrenu prednost, što im je ulilo dodatno samopuzdanje pa su svaki nalet gostiju iz Beograda uspeli da odbiju. Pored svih taktičkih bravura, kao i statističkih podataka, u oči, ipak, prvo upada podatak da je sudijska troka dodelila Crvenoj zvezdi čak pet tehnčkih grešaka, a da su zbog dve izsključeni trener Dejan Radonjić, kao i Branko Lazić. U takvoj situaciji na površinu je isplivala nervoza Beograđana, koji su u najbitnijim trenucima susreta birali loša rešenje i poraz je bio neminovan.

U svakoj fazi igre domaći su imali igrača, koji je povukao u fazi napada, dok su u odbrani svi bili na visokom nivou. Kris Buker je na startu susreta zadavao velike muke odbrani crveno-belih, a susret je završio sa 18 poena, uz šest uhvaćenih lopti. Gde je on stao, nastavio je Jasmin Hukić, koji se na kraju zaustavio na 20 poen, uz devet skokova, čime je bio najkorisniji igrač susreta. Na kraju je dirigentsku palicu preuzeo Malkolm Armsted, koji je, kao i Buker, postigao 18 pogodaka. U redovima lidera na tabeli, Čarls Dženkins je postigao 13 poena, Markus Vilijams je dodao 12, ali uz dosta loš šut iz igre i veliki broj grešaka, dok su Jaka Blažič i Nikola Kalinić ubacili po 10.

Priliku da se vrati na pobednički kolosek Zvezda će imati u narednom kolu, kada u "Pionir" dolazi ekipa Cedevite. Krku, koja je ovom pobedom sustigla Union Olimpiju na petom mestu regionalnog takmičenja, očekuje gostovanje u Sremskoj Mitrovici, gde će m domaćin biti Mega Leks.

Krka-Crvena zvezda Telekom 77:67 (25:13, 16:19, 16:20, 20:15)

Dvorana: Leon Štukelj; Gledalaca: 2.000; Sudije: Herceg, Hordov, Radojković

Krka: Kastrati 4, Rojc 2, Vongmeni 11, Armsted 18, Mulalić, Joksimović 4, Buker 18, Hukić 20, Zatežič, Ritlop. Trener: A. Džikić

Crvena zvezda Telekom: Vilijams 12, Rebić, Aranitović, Mitrović 7, Lazić 2, Blažič 10, Kalinić 10, Marjanović 9, Kaplanović, Tejić, Dženkins 13, Cirbes 4. Trener: D. Radonjić

(foto: ABA Liga/KK Krka/Drago Perko/kosarka.si)

Nastavak na MVP.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.