Zvezda izgubila od Galatasaraja

Izvor: Beta, 17.Jan.2015, 01:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda izgubila od Galatasaraja

BEOGRAD, 16. januara 2015. (Beta) - Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u petak uveče u Beogradu od Galatasaraja sa 65:74 (19:21, 16:12, 12:18, 18:23), u utakmici 3. kola Grupe E u Top 16 fazi Evrolige i pretrpeli i treći poraz.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Boban Marjanović sa 18 poena i sedam skokova, a Markus Vilijams dodao je 12 poena i četiri asistencije. Nikola Kalinić dodao je devet poena i pet skokova, a Majk Cirbes devet poena i sedam skokova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta <<
Vladimir Micov bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 12 poena, Karlos Arojo i Martinas Pocijus dodali su po 11 poena, a Džastin Karter 10 poena. Zoran Erceg ubacio je četiri poena i imao je četiri skoka, a četiri poena i sedam skokova dodao je Aleks Marić.

Zvezda je u tri kola pretrpela sva tri poraza, dok je Galatasaraj ostvario skor od dve pobede i jednog poraza.

Utakmica u Beogradskoj areni odigrana je pred skoro 18.000 gledalaca. Navijači Zvezde napravili su koreografiju u čast navijaču Marku Ivkoviću, koji je ubijen u tuči sa navijačima Galatasaraja u Istanbulu 21. novembra. Na tribinama se našao i jedan guslar, čija se muzika čula preko razglasa u Areni, a na parket je bačeno sirovo svinjsko meso.

Navijači su velikim zvižducima dočekali tursku ekipu, posebno trenera Ergina Atamana, koji je posle incidenata u Istanbulu navijače beogradskog kluba nazvao "teroristima". On se nakon toga u više navrata izvinio zbog te izjave.

Ataman izašao je na teren Beogradske arene uz pratnju dvojice pripadnika ličnog obezbedjenja, a na njega je bačeno nekoliko upaljača i ostalih predmeta. On je veći deo utakmice proveo sedeći na klupi.

Utakmica izmedju Zvezde i Galatasaraja proglašena je visokorizičnom, a u hali je prisutan netipično veliki broj policije, žandarmerije u opremi i civilu i redara. Meč su zajedno iz lože gledali predsednici dva kluba Nebojša Čović i Dujgun Jarsuvat.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.