Zvezda iz Dalmacije gleda u Budućnost: Crveno-beli na pobedu od polufinala

Izvor: B92, 08.Maj.2023, 11:17

Zvezda iz Dalmacije gleda u Budućnost: Crveno-beli na pobedu od polufinala

Košarkaši Crvene zvezde igraju u pondeljak (17h) drugi meč četvrtfinala plej-ofa ABA lige protiv Zadra, ovog puta u gostima

Posle ubedljive partije u prvoj utakmici, crveno-beli žele isti scenario i u Dalmaciji u pohodu ka ABA tronu.

Crveno-beli će pokušati da zatvore seriju i okrenu se ekipi Budućnosti.

Pogodričani su sa 2-0 rešili seriju sa Megom i izborili polufinale regionalnog takmičenja.

Zvezda je, naravno, apsolutni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << favorit i u ovom sudaru sa Zadranima koji su, podsetimo, senzacionalnom pobedom u Beogradu još u začetku sezone zakomplikovali put crveno-belih ka prvom mestu.

Zvezda je tada, pod komandom trenera Vlade Jovanovića, neprijatno iznenadila navijače i baš je taj poraz, uz onaj protiv Cibone, i koštao ekipu prve pozicije i prednosti domaćeg terena u doigravanju.

Kako bilo, Zvezda je od tada daleko ozbiljniji tim, pokazala je to kroz sezonu i sve osim novog trijumfa nad Dalmatincima bila bi senzacija prvog reda.

Oprez je, ipak, ključna reč kod trenera Ivanovića pred ovaj meč.



"Ponoviću se, ali ništa se nije promenilo u odnosu na prethodnu utakmicu, pa i najavu prethodne utakmice. Očekuje nas dobra ekipa, koja igra dobru košarku, nemaju nikakav pritisak, imaju najkorisnijeg igrača lige, i igraju pred svojom publikom. Želimo pobedu i maksimalno ozbiljno moramo da pristupimo ovoj utakmici da odigramo čvrsto i dobro. Krećemo u ovu utakmicu kao da je 0-0 u seriji",
rekao je Ivanović.

U drugom delu četvrtfinalnog "kostura" FMP i Cedevita Olimpija igraće "majstoricu", a pobednik tog meča na megdan će Partizanu ili Studentskom Centru čiji sueli nisu ni krenuli zbog evroligaških obaveza Obradovićevog tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zvezda je u polufinalu ABA lige

Izvor: B92, 08.Maj.2023

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Zadar rezultatom 74:63 u drugom meču prve runde plej-ofa ABA lige.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.