Izvor: RTS, 18.Maj.2021, 22:37

Zvezda ispustila 20, pa nadoknadila devet razlike za prednost od 2:0 u finalu

Košarkaši Crvene zvezde savladali su na svom parketu ekipu Budućnosti sa 85:79 u drugom meču finala ABA lige. Rezultat u seriji je 2:0 za srpsku ekipu, koja ima prvu meč loptu u narednom meču koji se igra u Podgorici.
Spektakularan drugi meč finala regionalnog prvenstva odigrali su Crvena zvezda i Budućnost u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Crvena zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je u jednom momentu u prvom poluvremenu vodila sa 20 razlike i delovalo je kao da će upisati ubedljiv trijumf, ali je Budućnost uspela potpuno da se vrati u meč.
Domaćin je znatno bolje i energičnije otvorio susret, napravivši seriju 10:1.
Budućnost se postepeno budila, ali je Zvezda jakom odbranom uspevala da ih limitira na jednoj strani, a potom dobrim trčanjem, pogotovo centara Noka i Kuzmića, kao i poenima Dobrića, poveća prednost na drugoj strani.
Gosti su na momenat u drugoj četvrtini smanjili razliku na deset poena, ali je Zvezda u samom finišu uspela da je ponovo poveća.
Retko je je mogao da nagovesti zaplet i rasplet kakvi su se odvili do kraja meča.
Crvena zvezda je potpuno stala u trećoj četvrtini, a Budućnost to znala na najbolji način da kazni.
Domaćin nije mogao da "kupi koš", pa je za deset minuta u trećoj četvrtini postigao samo osam, a primio čak 29 poena.
To je prouzrokovalo potpuni obrt na meču i prednost gostiju i iznosu od devet poena.
Taman kada je delovalo da sada Budućnost drži konce meča u svojim rukama, usledio je novi preokret, ovoga puta Crvene zvezde, koja na krilima sjajnog Dobrića i ponovo čvrste i agresivne odbrane, uspeva da dođe do izjednačenja i neizvesne završnice.

Zvezda se u poslednja dva minuta bolje snalazi, manje greši, a više poentira i tako stiče, ispostaviće se, nedostižnih pet poena u poslednjih 30-ak sekundi. 
Igrač utakmice je Ognjen Dobrić, koji je ubacio 27 poena. Pomoć je imao u 16 poena Lojda i 15 Noka.
U redovima Budućnosti istakli su se sjajni Danilo Nikolić sa 26 poena, dok su po 12 ubacili Edžim i Kobs. 
Srpska ekipa povela je sa 2:0 u finalnoj seriji i šansu za osvajanje titule regionalne lige ima već u narednom meču, koji se igra u Podgorici. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Korak do titule: Zvezdi pripao neverovatan meč u Beogradu!

Izvor: N1 televizija, 18.Maj.2021

Košarkaši Crvene zvezde došli su na korak do osvajanja ABA lige, pošto su pobedom u dramatičnoj utakmici u dvorani Aleksandar Nikolić rezultatom 85:79, poveli sa 2-0 u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige protiv podgoričke Budućnosti. Prvu šansu da dođu do titule regionalnog šampiona crveno-beli...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.