Derbi Zvezde i Vojvodine u čast Siniše Mihajlovića: Rezultat 1:1, dresovi na poklon sinovima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2023, 11:21

Derbi Zvezde i Vojvodine u čast Siniše Mihajlovića: Rezultat 1:1, dresovi na poklon sinovima

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine odigrali su večeras 1:1 (1:1) na startu drugog dela sezone u meču 20. kola Superlige. Podela bodova usledila je nakon rezultatskog zaostatka domaćih fudbalera.

Igrači Vojvodine defanzivno su odigrali na visokom nivou. Prvi su stigli do vođstva u 25. minutu igre, nakon kontranapada u kome seUroš Kabić najbolje snaša.

Kabić je postigao gol sa ivice šesnaesterca, šutirao je posred gola Milana Borjana i bio precizan na oduševljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << navijača Vojvodine.

Tri minuta kasnije domaći fudbaleri Gejlor Kanga je poslao dugu loptu do Aleksandra Kataija koji je u stilu fudbalskog velemajstora smestio iza leđa golmana Vojvodine čime je poravnao rezultat na meču.

Levom nogom loptu je plasirao i lobovao golmana Lazara Carevića.

Zvezda je postavila visok ritam utakmice, bilo je izglednih prilika da do kraja prvog dela meča naprave rezultatski preokret, međutim napadači crveno-belih nisu bili primetni, tj. nisu reagovali precizno u odlučujućim momentima.

Događala su se i nelogična dodavanja gde se prilikom polukontre lopta slala iza fudbalera koji se nalazio u izglednoj prilici za efikasan napad.

Milojević: Neke stvari se ponavljaju, ostali smo dužni navijačima

Neke stvari se ponavljaju, stalno pricamo o tome i to igračima uđe u glavu i postane mentalni problem. Radimo na treningu i pokušavamo da ispravimo, jer drugog leka nema, rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević.

"Svakako je bila emotivna utakmica (odata počast Siniši Mihajloviću, prim. aut), ali i rastrzana utakmica, prva prolećna. Žao mi je navijača i žao mi je što nismo postigli više golova. Imam osećaj da stalno ostajemo dužni navijačima, jer nas redovno podržavaju i nadam se da ćemo to promeniti", izjavio je Milojević.

On je istakao da se nada boljem već naredne nedelje protiv Voždovca.

"Biće sasvim drugačija od ove, veštačka trava, a na nama je da se spremimo što bolje i vratimo "brejk" koji smo ispustili večeras", poručio je Milojević.

Statistički gledano beogradski crveno-beli su dominantno odigrali prvo poluvreme u odnosu na protivnika, 61% poseda lopte su imali fudbaleri Zvezde i ukupno 10 šuteva, a od toga četiri u okvir gola.

Uprkos boljim statističkim podacima, rezultat je ostao nerešen.

U nastavku meča Zvezda je nastavila silovitim napadima, ali bez pravog i konkretnog cilja. Redom su propuštali prilike napadači Zvezde.

U 90. minutu igre Pešić je imao najbolju priliku da stavi tačku na utakmicu, ali je izuzetno loše primirio loptu koja se odbila od njegove noge i otišla u pravcu protivničkog golmana.

Na kraju, fudbaleri Vojvodine su zadovoljno napustili teren, a pokazali su da im je odbrana jedna od jačih strana.

Zvezda je uprkos remiju na prvom mestu Superlige Srbije uz 11 bodova viška u odnosu na drugoplasirani Partizan, ali i sa utakmicom više. Vojvodina je peta sa 34 boda.

U narednom kolu Zvezda gostuje kod Voždovca, dok Vojvodina dočekuje Kolubaru.

Uoči meča odata je počast legendarnom fudbaleru oba tima Siniši Mihajloviću, a na stadionu Rajko Mitić, uprkos izuzetno hladnom vremenu, bilo je skoro 20.000 gledalaca.

Dražen Mihajlović: Hvala ljudima koji su danas došli da odaju počast mom bratu

Dražen Mihajlović, brat legendarnog igrača Crvene zvezde Siniše Mihajlovića, zahvalio je klubu i navijačima u ime porodice Mihajlović za sve što su uradili za njegovog brata.

Skupština FK Crvena zvezde jednoglasno je danas usvojila predlog da se zapadna VIP tribina stadiona nazove po Siniši Mijaloviću.

Igrači "crveno-belih" su na teren istrčali u specijalno dizajniranim dresovima koji će posle meča otići na aukciju, a novac će biti doniran Nacionalnom registru donora matičnih ćelija pri Institutu za transfuziju krvi Srbije.

Pred sam start meča uramljeni dresovi sa brojevima osam i 11 uručeni su Mihajlovićevoj porodici, dvojici sinova i bratu.

"Zahvalio bih se Crvenoj zvezdi, navijačima i ljudima koji su došli u velikom broju. Ovo u meni izaziva buru emocija, tako da samo želim u ime porodice Mihajlović da se zahvalim na svemu što su uradili. Hvala ljudima koji su danas došli da odaju počast mom bratu. Sve ovo nas vraća u neko dečačko doba, pogotovo kad vidim specijalizovane dresove Zvezde sa njegovim likom.

Drago mi je i što sve to ima humanitarni karakter, s obzirom na to da je cilj da se prikupi što više sredstava za ljude kojima je pomoć potrebna. Pre desetak dana je u Rimu bila organizovana utakmica između Lacija, u kom je postizao velike rezultate i Bolonje koju je trenirao. Oprostili su se na jedan predivan način od njega. Ali i ovo danas, kao da je sudbina umešala prste, kao da nas Siniša gleda od gore", izjavio je Dražen Mihajlović.

Mihajloviću su danas počast odali i saigrači iz Crvene zvezde Dragiša Binić, Stevan Stojanović, Vladimir Jugović, Goran Vasilijević, Ivica Momčilović, kao i trener Ljupko Petrović.

VIP tribina stadiona "Rajko Mitić" ubuduće će se zvati po Siniši Mihajloviću

Fudbalski klub Crvena zvezda objavio je danas na zvaničnom sajtu da će se VIP tribina na zapadnoj strani stadiona "Rajko Mitić" ubuduće zvati po Siniši Mihajloviću.

Odluka je doneta jednoglasno na sednici Skupštine FK Crvena zvezda na predlog potpredsednika Upravnog odbora Jovana Aćimovića.

"Nije Siniša postao Zvezdina legenda samo zbog igračkih, već zbog ljudskih kvaliteta. Miha nikada nije prekinuo vezu sa Crvenom zvezdom i Srbijom i bio je večiti ambasador našeg kluba i naroda. Uvek je sa ponosom isticao odakle potiče, da pripada Crvenoj zvezdi i Srbiji, a njegova tragična i prerana smrt je nesumnjivo uticala da uđe u legendu", stoji u saopštenju Crvene zvezde.

Mihajlović je u Crvenoj zvezdi odigrao 38 utakmica i postigao devet golova. Bio je deo tima "crveno-belih" koji su 1991. godine osvojili Kup evropskih šampiona kao i Interkontinentalni kup u decembru iste godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.