Zvezda i Partizan u istoj grupi – kvalifikacije za juniorsku Evroligu u Železniku

Izvor: B92, 27.Mar.2023, 23:53

Zvezda i Partizan u istoj grupi – kvalifikacije za juniorsku Evroligu u Železniku

KK Crvena zvezda saopštio je da će od petka do nedelje u dvorani "Basket siti" u Železniku organizovati kvalifikacioni turnir Evrolige "ANGT Marko Ivković".

Crvena zvezda će po 12. put u istoriji organizovati ovo takmičenje, koji će kao i do sada nositi ime Marka Ivkovića, navijača crveno-belih koga su 2014. ubili navijača Galatasaraja u Istanbulu.

U grupi A će se takmičiti juniori Crvene zvezde, Partizana, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Valensije i ekipe "ANGT tima", koji je sastavljen od talentovanih košarka iz celog regiona i Evrope.

Ovaj tim je prošle sezone vodio Vasilis Spanulis, a ove godine na klupi će biti Peteri Koponen.

U grupi B će igrati aktuelni šampion juniorske Evrolige Mega, Venecija, Efes i francuski INSEP.

Utakmice za plasman (sedmo 11h, peto 13h, treće 15h i prvo mesto) na programu su u nedelju. Veliko finale igra se od 18.30 časova u dvorani "Basket siti".



"Sistem takmičenja ANGT turnira je vrlo specifičan. Igraju se četiri utakmice u tri dana, koje predstavljaju veliki napor u svakom smislu, ali u tome je draž",
rekao je trener juniora Crvene zvezde Branko Jorović, saopšteno je na zvaničnom sajtu kluba.

On je izjavio da Crvena zvezda želi da izbori plasman na završni turnir.

"Ove godine u skladu sa trendom turnir je još jači nego prethodne. Za Crvenu zvezdu je ovo uvek vrlo važno takmičenje, moramo da idemo utakmicu po utakmicu, na svakoj želimo da pobedimo. Cilj je jasan, ali i druge ekipe se pitaju i žele isto što i mi, a to je pobeda i učešće na završnom turniru. Spremni smo, i nadam se da će pokazati kvalitet koji poseduju", naveo je Jorović.

Osvajač turnira plasiraće se na završni turnir, "Fajnal-ejt", koji se igra u vreme održavanja "Fajnal-fora" za četiri najbolje ekipe u Evroligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.