Zvezda i Džikić ratuju zbog plejmejkera – on želi Evroligu

Izvor: B92, 23.Jun.2023, 18:54

Zvezda i Džikić "ratuju" zbog plejmejkera – on želi Evroligu

Dan nakon što je Crvena zvezda završila sezonu porazom u finalu ABA lige, okrenula se formiranju tima za narednu sezonu.

Još uvek nije poznato da li će igrati u Evroligi ili Evrokupu, ali je svakako prva želja za poziciju plejmejkera Paris Li iz Panatinaikosa.

Ovu informaciju preneo je dobro obavešteni italijanski novinar Matea Andreani, ali je istakao da je pored Crvene zvezde zainteresovan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Hapoel Jerusalim, koji sa klupe vodi srpski trener Aleksandar Džikić.

Luka Vildosa otišao je u Panatinaikos, Fakundo Kampaco najverovatnije u Real Madrid, dok je Stefan Marković završio karijeru.

Tu je još samo mladi Nikola Topić, koji je drugi deo ove sezone proveo u OKK Beogradu i sada crveno-beli kreću u potragu za novim plejmejkerom.

Poznati košarkaški novinar Mateo Andreani preneo je da je Crvena zvezda zainteresovana za Parisa Lija.

Li je protekle sezone igrao u Panatinaikosu, gde je bio rezervni plej Nejtu Voltersu, a kasnije i startni organizator igre.

Beležio je u proseku 11,2 poena, 1,8 skokova, 3,8 asistencija, za indeks 10,3.

Sarađivao je i sa Dejanom Radonjićem u prvom delu sezone, pa bi mogao da se konsultuje i sa bivšim trenerom Crvene zvezde.

Li je u karijeri igrao još u Monaku, Orleanu, nemačkom Brose Bambergu i belgijskom Antverpenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.