Zvezda granitnom odbranom srušila Fenerbahče!

Izvor: B92, 11.Okt.2019, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda granitnom odbranom srušila Fenerbahče!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Fenerbahče u drugom kolu Evrolige rezultatom 68:56.

Zvezda je upisala prvu pobedu u novoj evroligaškoj sezoni, dok je turski tim pretrpeo drugi poraz.

Ovo je ujedno bila treća pobeda koju su crveno-beli naneli turskom gigantu u skorijoj istoriji, a navijači šampiona Srbije pre svega mogu da budu zahvalni granitnoj odbrani svojih miljenika.

Kao što su i naveli članovi tabora Zvezde posle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meča, ključ pobede bila je odbrana, a o tome govori i podatak da je Fener postigao samo 56 poena.

Utakmica je krenula dosta "tvrdo" od samog početka, kada se moglo naslutiti kako će se meč odvijati sve do kraja.

Prvi lep potez videli smo krajem prve deonice, kada je Dženkins "zalepio" Kalinića, a onda u kontranapadu Lorenco Braun pogodio za prednost od 13:10.

Ipak, Fener je uspeo da preokrene i da povede na kraju prve deonice posle. Zvezda je tada dominirala u skoku, ali ne u odbrani šuta za tri poena.

Prvi tajm-aut trenera Obradovića viđen je početkom druge deonice, posle trojke Davidovca za 22:18.

Odbrana se podigla na još viši nivo nego u prvom kvartalu, pa je na pet minuta do kraja prvog poluvremena turski tim imao nadrealno loših 3/15 za dva poena.

Na poluvreme se otišlo u egalu (35:30), ali je igra crveno-belih bila obećavajuća.

Meč mogli ste ispratiti uživo uz naš LIVE BLOG.

Šampion Srbije je prvu osetniju prednost napravio krajem treće četvrtine. Faje je davao nemerljiv doprinos na obe strane, a crveno-beli su iskoristili i tehničku De Koloa, pa su posle poena Perperoglua otišli na 44:36.

Tu prednost Zvezda je imala sve do sredine poslednje četvrtine, kada je Fener iz dva poteza uspeo da se vrati, odličnom igrom De Koloa, Veselog i Diksona.

Tomić je tada pozvao tajm-aut, a u narednih 10 sekudni Zvezda je došla do pet poena. Trojku posle pet minuta ofanzivne stagnacije svoje ekipe pogodio je Faje, a onda je loptu ukrao Dobrić i zakucao za 58:51.

Fener je pokušavao da se vrati, ali je neumorni Faje, uz pomoć saigrača, uspevao da dobro odreaguje u nekoliko defanzivnih sekvenci i sačuva prednost.

Crveno-beli su u psoeldna dva minuta ušli sa sedam poena viška, a turski gigant od toga nije uspeo da se oporavi.

Najefikasniji je bio Lorenco Braun sa 13 poena, a imao je i šest skokova, dok su ga pratili Perperoglu i Gist sa po 11 poena. Bivši centar Panatinaikosa imao je osam uhvaćenih lopti, koliko i Derik Braun, koji je dodao sedam poena.

Na drugoj strani odličan je bio De Kolo sa 19 poena, a pratio ga je Dikson sa 13. Vilijams je imao sedam skokova, ali nijedan postignut poen.

U narednom meču, 17. oktobra, Zvezda gostuje Makabiju u Tel Avivu, dok će istog dana Fener juriti prvu pobedu u Vitoriji protiv Baskonije.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Evroliga,   Turska

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.