Zvezda gost u Lučanima

Izvor: Politika, 06.Dec.2014, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda gost u Lučanima

Fudbaleri Mladosti (13 č) na svom terenu dočekuju „crveno – bele” u poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva

Turbuletni jesenji deo sezone bliži se kraju, makar kada su u pitanju utakmice Crvene zvezde. U iščekivanju izbora novog predsednika kluba fudbaleri iz Ljutice Bogdana putuju u Lučane na poslednji duel u ovoj godini. Ekipa Mladosti će silno motivisana (13 č) dočekati „crveno – bele” a trener Beograđana Nenad Lalatović kaže da, i pored teških >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << uslova za igru i lošeg terena, veruje da će se njegov tim vratiti sa nova tri boda u prestonicu.

– Najteže moguće gostovanje za nas u ovom trenutku. Idemo na noge ekipi Mladosti koja ove polusezone igra jako dobro kod kuće. Imaju samo jedan poraz i to nam je dovoljna opomena i poziv na oprez. Tim im je sastavljen od jako dobrih pojedinaca, ali moji igrači su dobro upoznati sa njihovim kvalitetima i znaju da moraju da pruže svoj maksimum da bi zabeležili pobedu. – rekao je Lalatović i dodao da ne očekuje preterano lepu i atraktivnu utakmicu već veliku borbu dva rivala: – Teren je bio nakvašen vodom cele nedelje, biće jako mekan i već posle zagrevanja podloga će biti još lošija i blatnjavija. Zato nas samo tri boda zanimaju, a ne lepršava igra. Na takvom igralištu prednost ima ekipa koja se brani, ali mi moramo da napadnemo, izvešću igrače koji mogu da trče 90 minuta i koji su spremni da izgaraju za svaku loptu.

Mladi stručnjak neće moći da računa na povređenog Luku Jovića, Vukana Savićevića, Danijela Avramovskog i Đorđa Rakića, tako da će mesto u samom špicu zauzeti strelac pobedonosnog gola u prošlom kolu Đorđe Despotović.

– Sa Pečnikom, kao napadačem, sam eksperimentisao protiv OFK Beograda, i on se dobro snašao. Kretanje mu je bilo odlično, sjajno je koristio dubinu, ali to je bila utakmica na našem terenu. Protiv Mladosti će verovatno Despotović početi meč, potreban nam je neko sa boljom skok igrom, neko ko će znati da sačuva loptu, na lošijem terenu brzina ne dolazi do izražaja tako da mislim da su sve ovo razlozi zašto će upravo Despotović dobiti priliku. – kazao je trener aktuelnog šampiona.

Mladi igrač sredine terena Marko Grujić pokazao je protiv OFK Beograda da na njega može ozbiljno da se računa. Dobrom igrom pozitivno je iznenadio sve na stadionu, a sebe svrstao u najuži krug fudbalera na koje trener Lalatović računa. Stoga, ne bi čudilo ako bi se upravo Grujić našao u sastavu protiv Mladosti. On je uoči ovog susreta rekao:

– Očekuje nas veoma teška utakmica. Upoznati smo sa činjenicom da sve ekipe iz naše lige protiv Zvezde igraju sa 150 odsto svojih mogućnosti. Činjenica je i da nas u Lučanima ne očekuje dobar teren. Neće tu biti mnogo lepote što se fudbala tiče, ali mi moramo osvajati ničije lopte, moramo biti agresivni i dobijati duele, stajati blizu igrača. Na takvom terenu, teško ćemo pokazati neku našu tehničku dominaciju, ali pored svega navedenog nadam se da ćemo ostvariti važnu pobedu i osvojiti nova tri boda.

F. M.

-----------------------------------------

Svetozar Mijailović kandidat za predsednika

Na 60. redovnoj sednici UO FK Crvena zvezda odlučeno je da kandidat Uprave kluba, za predstojeće izbore koji se održavaju 10. i 11. decembra, bude Svetozar Mijailović. Aktuelni predsednik Skupštine Crvene zvezde kandidovan je na predlog člana UO Zorana Bašanovića. Mijailović će po svemu sudeći biti i jedini kandidat, osim ako ne dođe do nekog iznenađenja i neki od članova kluba ne prikupi 500 potpisa i tako uđe u trku za čelno mesto našeg najtrofejnijeg kluba.

objavljeno: 07.12.2014
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.